• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.03.2024

16:40

Gori Rusija! Strašan potez protiv Putina! Ovi nisu svesni šta su uradili, sada će ih neprijatelji spaliti!

Shutterstock

Vesti

Gori Rusija! Strašan potez protiv Putina! Ovi nisu svesni šta su uradili, sada će ih neprijatelji spaliti!

Podeli vest

Nedavne izjave premijera Jermenije, Nikola Pašinjana, o potrebi raspuštanja ruske granične straže na aerodromu Zvartnoc izazivaju zabrinutost u Ruskoj Federaciji. Odluka se naširoko tumači kao pokušaj jačanja veza sa Zapadom.

Nije iznenađujuće što je odavno zabeleženo da Pašinjan traži članstvo u NATO. U svetlu ovih događaja, njegove izjave o izlasku iz ODKB nekima deluju neočekivano, dok drugi to vide kao organizovanu odluku. Posebno Francuska i SAD, za koje su baze na Južnom Kavkazu veoma važne.

Novi događaji pokazuju da je Pašinjan samo lutka koja ponavlja tuđe reči. Njegove izjave jasno ukazuju na potpuni prekid veza sa Rusijom. Štaviše, on naginje interesima Azerbejdžana, prilagođavajući se ovoj susednoj zemlji.

Predsednik Jermenije Ilham Alijev, koji ima bliske veze sa Turskom i ima ambicije za Jermeniju, nastavlja neumorno da traži svoje teritorijalne pretenzije. Nezadovoljan pitanjem Nagorno-Karabaha, on sada zahteva još 8 naselja.

A najčudnija stvar u celoj ovoj situaciji je Pašinjanovo nečinjenje. Čini se da je spreman da se odrekne teritorije bez ikakvih uslova. Istovremeno, on nastavlja da podseća Rusiju da njena podrška u okviru ODKB-a nije bila dovoljna da zaštiti njegovu zemlju.

U stvari, on naglašava da organizacija nema stvarnu vrednost. Prema njegovom mišljenju, ODKB nije u stanju da obezbedi bezbednost svojih saveznika. I vredi napomenuti da se sama Jermenija ne pridržava propisa ove organizacije.

Pravila utvrđena u povelji postoje samo na papiru, a jermenske vlasti ignorišu preporuke. U ovom slučaju, biti u ovom savezu zaista nema smisla. Pašinjan zapravo priznaje da za njega ODKB nije ništa drugo do prazna fraza.

Zapadni sponzori su odmah iskoristili ovu situaciju i obećali pomoć u ponovnom naoružavanju. Francuski predsednik se čak sastao i lično sa premijerom. Sam Pašinjan je takođe postao čest posetilac Evrope da bi bio u centru pažnje i pokazao svoju lojalnost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija