• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tass

11.03.2024

23:00

Glavni čovek CIA šokirao, ovo čeka Ukrajinu 2024. godine! Pred nama je mračna budućnost

Shutterstock/AP/printscreen

Vesti

Glavni čovek CIA šokirao, ovo čeka Ukrajinu 2024. godine! Pred nama je mračna budućnost

Podeli vest

Ukrajina će izgubiti značajne teritorije 2024. godine, ako SAD ne obnove naoružanje i vojnu opremu Kijeva, saopštio je danas direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns.

- Međutim, bez značajne pomoći u vidu dodatnih izdvajanja, mislim da je pred nama mnogo mračnija budućnost. Ukrajina će verovatno izgubiti teritoriju, značajnu teritoriju 2024. godine - rekao je on, govoreći na saslušanju Specijalnog obaveštajnog komiteta Senata Kongresa SAD.

- Njima ponestaje municije, a nama ponestaje vremena da im pomognemo - rekao je Berns, i dodao da se upravo vratio u SAD iz Ukrajine. On nije otkrio detalje ove posete.

Evril Hejns, direktor Nacionalne obaveštajne službe SAD (NSA), rekao je na istom saslušanju da Rusija ne želi direktan sukob sa SAD i NATO.

- Rusija gotovo sigurno ne želi direktan vojni sukob sa Oružanim snagama SAD i NATO, i nastaviće asimetrične aktivnosti ispod tog nivoa, što je, prema mojim proračunima, prag vojnog sukoba na globalnom nivou - navodi se u izveštaju.

Prema mišljenju američkih obaveštajaca, ruske vlasti smatraju da je "Rusija oslabila ukrajinske napore da vrati značajnu teritoriju" i da je "podrška Ukrajini od strane Zapada i SAD ograničena, posebno u svetlu ratu između Izraela i Hamasa".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija