• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

16.03.2024

21:25

"Jedna smrdibuba stalno nešto pokušava da pokvari"! Zaharova reagovala na mešanje Zapada u predsedničke izbore

EPA/EFE/EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Vesti

"Jedna smrdibuba stalno nešto pokušava da pokvari"! Zaharova reagovala na mešanje Zapada u predsedničke izbore

Podeli vest

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova govorila je o mešanju Zapada u predsedničke izbore u RF, o proterivanju ruskih diplomata iz inostranstva i napadu kijevskog režima na Belgorod

Ceo svet širom otvorenih očiju gleda kako Rusi biraju svog predsednika, ali jedna "mala, ali smrdljiva buba", stalno pokušava da nešto pokvari, da naškodi Rusiji na svaki mogući način, ocenila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, govoreći o mešanju Zapada u izbore u Rusiji koje "nema presedana".

Na ovim predsedničkim izborima ima primetno manje biračkih mesta u inostranstvu, jer neprijateljski režimi pokušavaju da učine sve kako bi sprečili izbore, zaplašili državljane Rusije i izvršili politički pritisak, premda neuspešno, ocenila je Zaharova.

"Nije samo politički, oni i fizički daju sve od sebe da se sve gorenavedeno desi", dodala je Zaharova.

Zapadne vlasti su s istim ciljem proterale mnoge ruske diplomate, navela je ona.

Moskva je od početka znala da će se Zapad mešati u onlajn glasanje na predsedničkim izborima u inostranstvu, pa je odlučila da tamo glasanje sprovodi uz lično prisustvo birača, naglasila je.

Pre nekoliko meseci su zapadni zvaničnici krenuli sa izjavama da "niko neće dozvoliti da Moskva održi predsedničke izbore u inostranstvu", podsetila je Zaharova.

To da li će državljanima Rusije u inostranstvu biti omogućeno glasanje nije pitanje ničijeg "ličnog gledišta", to su obaveze prema Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima, jer je pravo na izražavanje volje i učešće na izborima upravo ono ljudsko pravo na kome počiva cela demokratija, objasnila je.

Iz Vašingtona se odlučuje kakvu će politiku u odnosu prema Rusiji zauzeti zemlje EU, dodala je Zaharova.

Izjave zapadnih zvaničnika kako ne priznaju izbore u Ruskoj Federaciji je samo njihov problem, naglasila je Zaharova.

Zapad se okrenuo ekstremizmu u pokušaju da poremeti izbore u Rusiji, ukazala je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Kijevski režim udara na Belgorod da bi omeo glasanje, dodala je Zaharova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15