• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rt

17.03.2024

08:11

Haos u Rusiji, dronovi opet krenuli na Moskvu! Odbijen niz napada, ali Kijev ne odustaje

Reuters/AP/Google Earth/Fotomontaža

Vesti

Haos u Rusiji, dronovi opet krenuli na Moskvu! Odbijen niz napada, ali Kijev ne odustaje

Podeli vest

Najmanje četiri ukrajinske bespilotne letelice oborene su na putu ka Moskvi u ranim jutarnjim satima u nedelju, izjavio je gradonačelnik Sergej Sobjanin.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je oko 35 bespilotnih letelica presretnuto tokom noći, dok kijevske snage nastavljaju da gađaju rusku infrastrukturu i pogranične gradove.

- Protivvazdušna odbrana ruskog Ministarstva odbrane u okrugu Domodedovo odbila je napad dronom na Moskvu - potvrdio je gradonačelnik Sergej Sobjanin na Telegramu u nedelju ujutru oko 4:40, napominjući da su dve neprijateljske mete oborene u toj oblasti. Još dve bespilotne letelice presrele smo u okrugu Ramenski i Stupino, dodao je Sobjanin sat kasnije.

Foto: AP/Photo

Ruska PVO dejstvovala tokom noći

Nije pričinjena šteta i niko nije povređen na mestima gde su ruševine pali, rekao je zvaničnik i dodao da hitne službe reaguju na incidente. Moskovski aerodrom Domodedovo, koji se nalazi južno od prestonice, takođe nije prijavio nikakve nepravilnosti u svom radu.

Otprilike u isto vreme, nekoliko ukrajinskih dronova pokušalo je da udari u rafineriju nafte u gradu Slavjansk u ruskom Krasnodarskom kraju, izazvavši požar koji je brzo suzbijen, navode lokalne vlasti. Iako u napadu nije bilo direktnih žrtava, jedna osoba je preminula od srčanog udara tokom incidenta, saopštila je hitna služba.

Vlasti u oblastima Kaluga, Oril, Rostov, Jaroslavl, Kursk i Belgorod takođe su prijavile obaranje dronova tokom noći, bez žrtava ili veće štete na zemlji. Ukupno je ruska protivvazdušna odbrana presrela oko 35 bespilotnih letelica do 7 sati ujutro, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Proteklu nedelju u sukobu između Rusije i Ukrajine obeležila je velika eskalacija na graničnim područjima između dve zemlje, pošto su kijevske snage izvele višestruke pokušaje da probiju region Kursk i Belgorod. Napadi su usledili uoči ruskih predsedničkih izbora 2024. koji su počeli u petak.

Počevši od utorka, ukrajinske snage su organizovale pokušaje da probiju rusku granicu, napadajući više lokacija duž njene granice sa ruskim regionima Kursk i Belgorod, zajedno sa naglim porastom napada samoubilačkim dronovima i talasima bespilotnih letelica koji su očigledno ciljali rafinerije nafte i skladišta goriva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija