• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

17.03.2024

23:29

Predsednički izbori u Rusiji! Obrađeno 80 odsto glasova! Putin se obratio!

EPA/Tanjug

Vesti

Predsednički izbori u Rusiji! Obrađeno 80 odsto glasova! Putin se obratio!

Podeli vest

U Rusiji su večeras završeni predsednički izbori, a aktulelni predsesnik Vladimir Putin, prema prvim rezultatima osvojio je ubedljivu, istorijsku pobedu!

Prvi glasači na izborna mesta izašli su u petak na Dalekom istoku, nakon čega su biračka mesta počela da se postepeno otvaraju i širom zemlje.

Građani biraju između četiri kandidata - pored aktuelnog predsednika Vladimira Putina, na spisku kandidata su i lider desničarske Liberalno-demokratske partije (LDPR) Leonid Slucki, lider komunista Nikolaj Haritonov, kao i Vladislav Davankov koji predstavlja liberalno-centrističku partiju "Novi ljudi".

Svoje biračko pravo prvog dana glasanja iskoristili su Putin, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i patrijarh Kiril.

Izbore je pratilo više od 700 međunarodnih posmatrača iz 106 zemalja, uprkos velikom pritisku sa Zapada.

Obrađeno 80% glasova: Putin na 87,15 odsto

Vladimir Putin na ruskim predsedničkim izborima vodi sa 87,15 odsto glasova, pokazuju podaci Centralne izborne komisije nakon obrade 80 odsto protokola.

Nikolaj Haritonov ima 4,19 odsto glasova, Vladislav Davankov - 4,08 odsto, Leonid Slucki - 3,15 odsto.

Vojska čvrsto uz Putina

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da 99,27 odsto pripadnika združenih snaga ruske vojske u zoni specijalne operacije glasalo za Vladimira Putina.
 

Obrađeno 70 odsto glasova

Centralna izborna komisija saopštila je da obrađeno 70 odsto izbornog materijala i da predsednički kandidat Vladimir Putin vodi da 87,17 odsto glasova.

Nikolaj Haritonov - 4,19 odsto glasova, Vladislav Davankov - 4,08 odsto i Leonid Slucki - 3,15 odsto.

(VIDEO) Obratio se Putin: Rusija mora biti još jača

Maduro čestitao Putinu

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro čestitao je aktuelnom ruskom predsedniku Vladimiru Putinu pobedu na predsedničkim izborima.

Strani mediji o izborima

Fajnenšel tajms piše da je Putin, budući da je šef države duže na toj poziciji od nekadašnjeg lidera SSSR Josifa Staljina, učvrstio svoju vlast, uprkos pokušajima Zapada da uvede surove ekonomske sankcije Rusiji.

Francuski Mondo je objavio da je Putin, koji je došao na vlast 1999. godine izabran na predsedničku poziciju na novih šest godina.

„Ukoliko ostane na mestu šefa ruske države do kraja, postaće lider Rusije koji se najviše od svih zadržao na toj poziciji tokom više od 200 godina“, ističe se u objavi Monda.

Njujork Tajms je izvestio da nije bilo nikakvih znakova da će tihi protesti opozicije moći da nešto urade, kako bi obuzdali Putina, koji vlada Rusijom od 1999. godine.

Simonjan: Dokazali smo da smo različiti

Ovakav rezultat nikada nismo imali na predsedničkim izborima, oni su apsolutno očigledno pokazali i dokazali da smo mi, različiti. Drugačiji smo, nego oni. I u tome je glavna stvar, izjavila je glavna urednica RT i Sputnjika Margarita Simonjan, komentarišući preliminarne rezultate predsedničkih izbora u Rusiji.

Ona je čestitala svim ruskim građanima i dodala da su prvi rezultati izbora, prema kojima je aktuelni ruski predsednik osvojio 87, 26 odsto glasova, osuda svih onih koji su pokušali da od Rusa naprave nešto što oni nisu.
 

Obrađeno 60 odsto izbornog materijala - Putin na 87,26


Posle obrađenih 60, 01 odsto izbornog materijala, Vladimir Putin je osvojio 87,26 odsto glasova, saopštio je CIK.
 

 

U Belgorodskoj oblasti obrađeno 50,55 odsto - Putin osvojio 90,69%

Prema podacima CIK RF, ruski lider Vladimir Putin osvojio je u Belgorodskoj oblasti 90,69 odsto glasova nakon obrađenih 50,55 odsto izbornog materijala.

Podsetimo, Belgorodska oblast je na granici sa Ukrajinom i svakodnevno je na udaru ukrajinskih dronova i raketa.

Putin na 87,34 odsto glasova saopštio CIK

Vladimir Putin vodi na predsedničkim izborima sa 87,34 odsto glasova, saopštio je CIK na osnovu 50 odsto obrađenog materijala.

 

 

Nikolaj Haritonov - 4,11 odsto, Vladislav Davankov - 4,01 odsto i Leonid Slucki - 3,11 odsto.

Rekordna izlaznost od 74,22 odsto!

Na današnjim predsedničkim izborima u Rusiji zabeležena je rekordna izlaznost, navode ruski izborni zvaničnici. Izlaznost širom zemlje bila je 74,22 odsto u 18 časova kada su birališta zatvorena, rekli su zvaničnici, premašivši nivo iz 2018. od 67,5 odsto.

 

Najnoviji presek (47 odsto obrađenih glasova):

 

Foto: Prinskrin

 

 

 

Putin obavešten

Aktuelni ruski predsednik i predsednički kandidat Vladimir Putin je obavešten o prvim rezultatima predsedničkih izbora u Rusiji, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

 

Izlaznost 74,22 odsto

Širom zemlje izlaznost je u 20.19 sati po moskovskom vremenu bila 74,22 odsto birača.

 

Najnoviji podaci CIK


Prema najnovijim podacima CIK na osnovu 30 odsto obrađenog materijala, Vladimir Putin vodi sa 87,68 odsto glasova.

Nikolaj Haritonov - 3,95 odsto, Vladislav Davankov - 3,81 odsto i Leonid Slucki - 3,01 odsto.
 

 

Medvedev čestitao Putinu blistavu pobedu na izborima!

 

Davankov priznao poraz

Predsednički kandidat, lider partije "Novi ljudi" Vladislav Davankov, izjavio je da je Vladimir Putin nesumnjivo pobedio na izborima.
 

 

30 odsto obrađenih glasova: Putin 87,68 odsto!

Na osnovu više od 30 odsto obrađenih glasova, Putin ima 87,68 odsto

 

 

 

Više do 8 miliona glasalo online!

Kada je reč o glasanju onlajn izlaznost je bila 94 odsto, saopštio je ministar za digitalizaciju Maksut Šadajev. To je apsolutni svetski rekord, rekao je predsednik izborne komisije za elektronsko glasanje. Više od osam miliona birača glasalo je online na ovim predsedničkim "izborima", prema izbornoj komisiji.

Putin ubedljivo vodi!

Vladimir Putin osvojio je 87,86 odsto glasova, saopštila je Centralna izborna komisija Rusije. Opširnije OVDE.

 

Izlaznost na izborima 73,33 odsto

Izlaznost na izborima za predsednika Rusije u 20 sati po moskovskom vremenu iznosila je 73,33 odsto, proizlazi iz podataka CIK. U Moskvi su takođe zatvorena biračka mesta, a izlaznost je, prema preliminarnim podacima, bila 66 odsto, saopštila je Gradska izborna komisija.

(VIDEO) Horor u Rusiji! Snažna detonacija na biračkom mestu! Ženi otkinuta ruka, naređena hitna evakuacija!

 

Zatvorena biračka mesta u Moskvi

U Moskvi su tačno u 20 časova po lokalnom vremenu zatvorena biračka mesta na izborima za predsednika Rusije, a preme preliminarnim podacima, izlaznost u glavnom gradu bila je oko 66 odsto.

Glasanje je trajalo tri dana, a birači su mogli da biraju da li će glasati na tradicionalan način koristeći papirne glasačke listiće ili elektronskim putem, koristeći elektronske terminale za glasanje, prenosi RIA.

Agencija navodi da su skoro sva biračka mesta u ruskoj prestonici bila pokrivena video-nadzorom.

U Moskvi je glasanje organizovano na skoro 4.000 biračkih mesta. Izbori za predsednika Rusije počeli su u petak, a završavaju se danas. Za mesto šefa države takmiče se četiri kandidata - Leonid Slucki, Nikolaj Haritonov, Vladislav Davankov i Vladimir Putin.

 

Osam miliona napada na sajt Centralne izborne Komisije


Član Centralne izborne komisije Rusije Igor Borisov saopštio je da je od 1. januara do početka glasanja registrovano skoro osam miliona potencijalno opasnih napada na sajt Komisije.

On je dodao da je od početka glasanja na sajt CIK izvršeno više od 19.000 napada, od toga devet DDoS napada.
 

 

Napad na Energodar tokom izbora

Međunarodni posmatrači zabeležili su napad ukrajinskih militanata na grad Energodar u Zaporoškoj oblasti, poslednjeg dana glasanja na predsedničkim izborima u Rusiji.

Andrea Palmeri, međunarodni posmatrač, rekao je novinarima da je Ukrajina još jednom pokazala da je teroristička organizacija, a ne država.

Ranije je predsednik izborne komisije Zaporoške oblasti Galina Katjuščenko izjavila novinarima da su ukrajinski ekstremisti dronom izveli napad na zgradu u Energodaru, gde su se dan ranije nalazile izborne komisije.


Žena sa ešarpom

Objave da je ruski ambasador u Nemačkoj Sergej Nečajev, navodno, pratio izvesnu ženu sa ešarpom u bojama ukrajinske zastave do glasačke kutije na izborima za predsednika Rusije u Berlinu su laž i manipulacija, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

- Izvesna žena je supruga ambasadora, Nina Vikentijevna. Ešarpa je zapravo šarena, sa crnim, žutim, belim i plavim nijansama - dodaje se u saopštenju ruskog Ministarstva.
 

Vašington besan zbog volje naroda u Rusiji

Nema sumnje da će rezultati glasanja na izborima za predsednika Rusije biti odraz volje naroda zemlje, uprkos optužbama Vašingtona, izjavio je međunarodni posmatrač na izborima za ruskog predsednika iz Sjedinjenih Američkih Država, novinar i analitičar Kaleb Mopin.

- Uspeo sam da posetim mnogo izbornih mesta, pratio sam kampanju i nemam ni najmanju sumnju da će rezultati ovih izbora odražavati volju naroda. Apsolutno je očigledno zašto SAD ne žele da prate ove izbore, jer, iskreno govoreći, objektivno praćenje ovih izbora, ruši sve njihove optužbe - rekao je stručnjak na događaju u Centralnoj izbornoj komisiji Rusije.

 

Glasala Julija Navaljna

Julija Navaljna, udovica Alekseja Navaljnog, lidera ruske opozicije, koji je preminuo u zatvoru , pojavila se u nedelju u ruskoj ambasadi u Berlinu kako bi glasala na predsedničkim izborima u svojoj zemlji.

 

 

 

U 15:45 ukupna izlaznost 70,81 odsto!

Ukupna izlaznost na glasanju na predsedničkim izborima u Rusiji, uzimajući u obzir i onlajn glasanje, u 15.45 po moskovskom vremenu iznosi 70,81 odsto, saopštila je predsednica Centralne izborne komisije Ela Pamfilova.

 

U Čečeniji do 15:00 glasalo 95,2 posto birača

Izlaznost na ruskim predsedničkim izborima do 15:00 časova 17. marta u Čečeniji bila je 95,2 posto, prenosi regionalna izborna komisija.

Glasalo je 777.698 birača od ukupnog broja birača sa spiskova, prenose "RIA Novosti".

Tokom glasanja nisu registrovani prekršaji ili neregularne situacije, izbori se održavaju u mirnoj atmosferi, prenela je čečenska izborna komisija, precizirajući da u Čečeniji svih 521 biračkih mesta rade uobičajeno.

 

 

 

CIK: Propali pokušaji da oštete glasačke listiće 

Pokušaji pojedinih lica da oštete glasačke listiće tokom predsedničkih izbora u Ruskoj Federaciji izazvali su negodovanje među biračima, mnogi građani su sa još većom željom otišli ​​da glasaju, izjavila je predsednica Centralne izborne komisije Ela Pamfilova.

- U pitanju su patetični pokušaji poslušnika Vladimira Zelenskog, patetični, smešni, odvratni - ocenila je Pamfilova i dodala da ljudi nisu razmišljali da izađu na izbore, sve su odložili i došli na glasanje, prenose "RIA Novosti".

- Hteli su jedno, a dobili drugo - zaključila je predsednica CIK-a.

 

U Novorusiji i Donbasu zatvorena su sva biračka mesta

U Luganskoj Narodnoj Republici, gde je tokom trodnevnog glasanja bilo otvoreno 581 biračko mesto, prostorije za glasanje zatvorene su u 16 časova po moskovskom vremenu. Prema poslednjim podacima, u 12 časova izlaznost je bila 80,21 odsto.

U Hersonskoj oblasti tokom glavnih dana glasanja bilo je otvoreno 61 biračko mesto. Izlaznost je, prema poslednjim podacima, premašila 77 odsto. U nekoliko okruga iz bezbednosnih razloga prioritet je bilo glasanje od vrata do vrata.
 

 

Snage bezbednosti u Letoniji muče Ruse koji žele da glasaju! Neverica, "ovaj oblik sprdnje izaziva gađenje"

 

Glasalo više od 69 odsto birača!

Izlaznost na ruskim predsedničkim izborima do 15:25 po moskovskom vremenu bila je 69,13 odsto, navodi se na sajtu CIK-a.

Do 14:00 po moskovskom vremenu ova cifra je iznosila 66,08 procenata.

 

Ruski izborni sistem jedan od najmodernijih na svetu

Ruski izborni sistem potvrdio je da je jedan od najmodernijih i najpogodnijih na svetu, izjavio je predsednik Saveta za ljudska prava pri predsedniku Rusije Valerij Fadejev.

Dodao je da monitoring grupa Saveta nije primetila nikakve nepravilnosti koje bi mogle da utiču na rezultate glasanja na izborima za predsednika Rusije.

 

Završeno glasanje za pripadnike Tihookeanske flote i Istočnog vojnog okruga

Pripadnici Istočnog vojnog okruga i Tihookeanske flote Ruske Federacije završili su glasanje na predsedničkim izborima u Rusiji, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Izlaznost je bila iznad 99 procenata - navodi se u saopštenju. 

 

Klimov o propalim pokušajima neprijatelja Rusije da ometaju izbore

Pokušaji neprijateljskih zemalja da iskomplikuju glasanje na izborima za predsednika Rusije u inostranstvu, doživeli su neuspeh, izjavio je predsednik odbora za zaštitu državnog suvereniteta Saveta Federacije Rusije Andrej Klimov.

Istakao je da Ministarstvo inostranih poslova Rusije čini sve kako bi obezbedilo realizaciju zakonskih prava ruskih građana.

 

(FOTO) Ruski izbori u Beogradu! Veliki redovi za glasanje, oglasio se Bocan-Harčenko!

 

Bratislava, Berlin, Madrid:

 

 

 

U 14:47h izlaznost 66,93 odsto!

Ukupna izlaznost na predsedničkim izborima prema podacima od 14.47 časova po moskovskom vremenu iznosi 66,93 odsto, saopštila je Centralna izborna komisija.

 

Zatvorena biračka mesta u DNR!

U Donjeckoj Narodnoj Republici u 15 časova po moskovskom vremenu zatvoreno je svih 626 biračkih mesta, kao i 55 privremenih biračkih mesta, organizovanih uglavnom u bolnicama i istražnim pritvorima.

Glasanje u DNR završeno je ranije nego u ostalim delovima Rusije prema odluci Izborne komisije DNR usvojenoj na osnovu odluke Centralne izborne komisije Rusije o posebnostima glasanja.
Odziv birača na izborima u DNR u 12 časova po moskovskom vremenu trećeg dana glasanja iznosio je 88,17 odsto, izjavio je ranije predsednik izborne komisije DNR Vladimir Visocki.

 

Gužve u Turskoj!

Ispred ruskog konzulata u Istanbulu u Turskoj može se videti red od više od 350 ljudi koji žele da glasaju na predsedničkim izborima. Visoka glasačka aktivnost primetna je i u Antaliji, red birača prostirao se više od 150 metara.

 

 

 

Na biračkom mestu u Beogradu do sada glasalo više od 1.000 Rusa

Na jedinom biralištu u Srbiji gde se glasa na izborima za predsednika Rusije, do sada je svoje građansko pravo ostvarilo više od 1.000 državljana Rusije.

Ispred birališta na Novom Beogradu je formirana velika kolona u kojoj je više stotina građana s pravom glasa na ovim izborima.

U 12 sati, grupa građana koja se protivi vlasti Vladimira Putina, pojavila se kod ulaza na biračko mesto noseći zastavu Rusije na kojoj je napisano "Putin nije Rusija". Oni su se u jednom trenutku verbalno sukobili sa ljudima u redu, mada je bilo i onih koji su im aplaudirali. Na poljani preko puta Ruske škole gde se odvija glasanje, oni su razvili transparente i sliku Julije Navaljne, supruge nedavno preminulog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog. Izbori za predsednika Rusije počeli su u petak, a završavaju se danas. Za mesto novog šefa države takmiče se četiri kandidata: Leonid Slucki, Nikolaj Haritonov, Vladislav Davankov i Vladimir Putin.

 

Premašena izlaznost iz 2018!

Ukupna izlaznost na ruskim predsedničkim izborima do 13:50 časova po moskovskom vremenu premašila je brojke iz 2018. godine, pokazuju podaci na sajtu Centralne izborne komisije Ruske Federacije i na dve platforme za daljinsko elektronsko glasanje.

Prema Centralnoj izbornoj komisiji Ruske Federacije, izlaznost na predsedničkim izborima Ruske Federacije u 13:50 po moskovskom vremenu bila 66,07 posto, prenosi TASS.

Pored toga, do 13:00 po moskovskom vremenu, više od 7,74 miliona građana (približno 6,89 procenata ukupnog broja glasača u zemlji) već je glasalo elektronski, ukazuju podaci na obe platforme za onlajn glasanje.

Tako je ukupna izlaznost na predsedničkim izborima 2024. godine već premašila cifru ostvarenu na prethodnim izborima 2018. godine, kada je konačna izlaznost bila 67,54 posto.

 

Herson je uz Belgorod

U Hersonskoj oblasti održani su mitinzi podrške stanovnicima Belgoroda koji se već nekoliko dana nalaze na udaru ukrajinskih oružanih snaga.

Cilj Kijeva je da onemogući građanima pograničnih oblasti da izađu na glasanje.

Ljudi tokom okupljanja u znak podrške nose ruske zastave, kao i veliki transparent sa natpisom: "Belgorode, uz tebe smo! Ne mogu nas uplašiti".

Kako je i sam predsednik Rusije Vladimir Putin rekao, narod će na napade odgovoriti još većim jedinstvom.

- Koga su rešili da uplaše? Ruski narod? Višenacionalni narod Rusije? To se nikada nije desilo, a siguran sam da nikada i neće - poručio je Putin 15. marta na sastanku sa stalnim članovima Saveta bezbednosti RF.

 

Incident u Kišinjevu! "Palikuća" krenuo molotovljevim koktelima na biračko mesto, zabeleženo 29 pokušaja ometanja izbora (VIDEO)

 

280.000 napada!

Predsednica Centralne izborne komisije Ela Pamfilova kaže da je od početka glasanja blokirano 280.000 DDoS napada na onlajn sistem glasanja.

 

Na Kipru posle glasanja slave Maslenicu

U Nikoziji na Kipru su ispred Ruskog centra za nauku i kulturu, gde se sprovodi glasanje na predsedničkim izborima Ruske Federacije, organizovali ruski praznik Maslenicu, javlja dopisnik agencije TASS.

 

 

Naime, poslednje nedelje pred Veliki post, Rusija slavi Maslenicu – drevni slovenski praznik kada se ispraća zima i dočekuje proleće.

Tokom nedelje Maslenice, običaj je da se jedu palačinke koje predstavljaju sunce. Pravoslavlje je ovom prazniku dalo novi smisao, pa se ova nedelja smatra pokladnom nedeljom, kada ljudi posećuju jedni druge i mole za oprost grehova, kako bi se pripremili za uskršnji post.

 

Izlaznost 65 odsto

Izlaznost na predsedničkim izborima u celoj zemlji već je premašila 65 odsto, sledi iz podataka na sajtu Centralne izborne komisije Rusije.

Prema podacima od 12.52 po moskovskom vremenu izlaznost je u celoj zemlji iznosila 65,05 odsto.

 

Ovako izgleda glasanje u Bangkoku

Fotografiju sa Tajlanda je objavila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

 

 


Glasao i ruski ambasador u Beogradu

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko glasao je danas u ruskoj školi na Novom Beogradu, koja se nalazi u Bulevaru Crvene Armije 28.

 

Na najdaljem istoku Rusije završeno glasanje

U najistočnijim regionima Rusije na Kamčatki i Čukotki je u 20.00 po lokalnom vremenu završeno glasanje za predsednika Rusije.

Na Kamčatki je bilo 200 biračkih mesta, a izlaznost je do 18.00 iznosila 71,46 odsto. Na Čukotki je glasanje organizovano na 55 biračkih mesta, dok je izlaznost do 18.00 po lokalnom vremenu bila 87,49 odsto.

 

Glasanje bez kršenja zakona

Glasanje na predsedničkim izborima u Rusiji teče mirno, izjavio je za Sputnjik šef posmatračke misije ZND, zamenik generalnog sekretara ZND Iljhom Nematov.

- Glasanje je mirno i organizovano bez ikakvih kršenja ruskog zakona - ocenio je šef misije.

Takođe je napomenuo da su sva biračka mesta opremljena potrebnim tehničkim sredstvima i informativnim materijalom.

- Juče smo posetili bila tri biračka mesta u Moskovskoj oblasti, posetili smo Kalušku oblast, Rjazanjsku oblast i Vladimirsku oblast... Svi rade organizovano, priprema je bila na visokom nivou - zaključio je on.

 

Ovo je broj međunarodnih posmatrača poslednjeg dana glasanja u Rusiji


Na predsedničkim izborima u Rusiji se nalazi 1.115 međunarodnih posmatrača iz 129 zemalja, izjavila je predsednica Centralne izborne komisije Ela Pamfilova.
 

Ukupna izlaznost u 09:45

Ukupna izlaznost na predsedničkim izborima u Ruskoj Federaciji, uključujući i daljinsko elektronsko glasanje, u 9.45 po moskovskom vremenu iznosila je 61,37 odsto, izjavila je predsednica Centralne izborne komisije Ela Pamfilova.

 

Izlaznost u Luganskoj 66,51

Izlaznost na izborima u Luganskoj Narodnoj Republici do 9.00 po lokalnom vremenu iznosi 66,51 odsto, saopštila je predsednik Izborne komisije regiona Jelena Kravčenko.

 

Izlaznost u startu 60 odsto

Izlaznost na izborima u Rusiji u 9.28 po lokalnom vremenu iznosila je 60 odsto, saopštila je Centralna izborna komisija.

 

 

 

Šest biračkih mesta u Minsku

U Belorusiji je otvoreno šest biračkih mesta u Minsku i u lokalnim centrima: Brest, Vitebsk, Gomelo, Grodno i Mogiljov.

 

Namerni pokušaj da se poremeti glasanje

Pronađena je napuštena torba ispred ruske ambasade u Bukureštu pre glasanja na izborima za predsednika Ruske Federacije koja predstavlja namerni pokušaj da se izazove panika i poremeti glasanje, saopštila je ambasada Rusije u Bukureštu.

 

Šest gradova u Kini glasa aktivno

Ruski ambasador u Pekingu Igor Morgulov rekao je da se u šest gradova Kine aktivno glasa na izborima za predsednika Rusije.

 

Od jutra aktivno glasanje

Ambasador Rusije u Republici Koreji Georgij Zinovjev saopštio je da je glasanje od samog jutra prilično aktivno. Prema njegovim rečima, formiran je red ispred biračkog mesta u Seulu, a otvoreno je i biračko mesto u Pusanu.
 

Protestna nota 

Ruska amabasada u Tokiju uputila je Ministarstvu inostranih poslova Japana protestnu notu sa zahtevom da se osigura bezbednost u području ruskih diplomatskih predstavništva, gde je organizovano glasanje za predsednika Rusije.

 

Olga Kirilivoa: Za Putina glasalo 4,4 miliona građana

Oko 4,4 miliona ljudi je glasalo na izborima za predsednika Ruske Federacije u Moskvi, izjavila je predsednik Moskovske izborne komisije Olga Kirilova.

 

Brojni onlajn glasovi 

U Moskvi je tokom noći preko interneta glasalo oko 70 hiljada ljudi, saopštio je šef Javnog štaba za praćenje izbora u Moskvi Vadim Kovaljov.

 

Otvoreno 2.200 biračkih mesta

U Moskvi su poslednjeg dana ovogodišnjih izbora otvorena biračka mesta. U prestonici Rusije može se glasati na 2.200 biračkih mesta koja će biti otvorena do 20 časova.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija