• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.03.2024

15:10

Putinu prekipelo! Primorali ga na radikalan potez! Lider Rusije doneo odluku koja menja sve!

Reuters

Vesti

Putinu prekipelo! Primorali ga na radikalan potez! Lider Rusije doneo odluku koja menja sve!

Podeli vest

Admiral Aleksandar Mojsejev postao je vršilac dužnosti glavnog komandanta ruske Ratne mornarice, pošto je danas predstavljen na zvaničnoj ceremoniji u gradu Kronštatu.

On je obavljao dužnost komandanta ruske Severne flote od 2019. godine, zamenivši na ovom mestu Nikolaja Jevmenova, koji je tada postao glavnokomandujući Ratne mornarice, prenosi agencija RIA Novosti.

Kako navode vojni stručnjaci, smena je usledila prvenstveno usled nedovoljne sposobnosti da se zaštite brodovi Crnomorske flote. Naime, nekoliko ih je stradalo u udarima ukrajinskih kamikaza pomorskih dronova.

Ruska vojska uništila je devet raketa RM-70 Vampir iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Dežurni PVO sistemi uništili su devet raketa u vazduhu iznad Belgorodske oblasti - saopštilo je ministarstvo.

U saopštenju se navodi i da su ruske snage izvele su preventivni udar na ukrajinske diverzante u šumi u pograničnoj oblasti sa Belgorodskom oblasti, i da je "neprijatelj uništen".

U noćašnjem grantiranju Hersona poginule su tri osobe, napisao je Gjunduz Mamedov, bivši zamenik generalnog tužioca Ukrajine.

On je naveo i da su ruske snage napale grad Selidove u istočnoj ukrajinskoj oblasti Donjecka, sa dve rakete S-300, pri čemu su četiri osobe povređene, a 24 privatne kuće oštećene.
Ukrajinska vojska je saopštila da su pripadnici njenih Mornaričkih snaga tokom noći uništili dva izviđačka drona ruske vojske na nebu iznad Odeske oblasti, prenosi Ukrinform.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija