• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.03.2024

23:47

Filmsko bekstvo iz zatvora! Napadač ranio dvojicu zatvorskih čuvara, policija još jednog (FOTO)

youtube.com/printscreen

Vesti

Filmsko bekstvo iz zatvora! Napadač ranio dvojicu zatvorskih čuvara, policija još jednog (FOTO)

Podeli vest

Potraga je u toku nakon što su tri čuvara iz zatvora u Ajdahu napadnuta i ranjena dok su izvodili zatvorenika iz medicinskog centra

Trojica zatvorskih čuvara napadnuta su i ranjena rano u sredu dok su vraćali zatvorenika u zatvor iz medicinskog centra u Bojsiju, Ajdaho, saopštili su zvaničnici. Veruje se da su zatvorenik i napadač zajedno pobegli, što je pokrenulo poteru, javlja CBS News.

Čuvari iz Odeljenja za zatvore Ajdaha prevozili su zatvorenika Skajlara Mida u regionalni medicinski centar Sent Alfonsus u utorak uveče, saopštila je gradska uprava Bojsija. Dok su se pripremali da krenu sa Mideom u 2.15 sati po lokalnom vremenu, nepoznati napadač je napao i pucao na čuvare, pogodivši dvojicu od njih.

Treća osoba, kasnije je utvrđeno da je takođe čuvar, ranjena je hicima policajaca iz Bojsija.

"Preliminarna istraga ukazuje da su Mid i osumnjičeni za pucnjavu ušli u sivu četvorovratnu limuzinu i pobegli sa lica mesta neposredno pre dolaska policajaca iz Bojsija", navodi se u saopštenju za medije.

Foto: Tanjug

 

 

Jedan čuvar, pogođen hicem od strane osumnjičenog, nalazi se u kritičnom ali stabilnom stanju, dok drugi čuvar kog su takođe ranjeni osumnjičeni ima ozbiljne, ali ne i po život opasne povrede, saopštili su zvaničnici. Treći čuvar povređen od policijske vatre ima povrede koje nisu opasne po život.

Mid je pokazao "samopovređivačko" ponašanje u utorak uveče, nakon čega su čuvari utvrdili da je potrebno da bude prebačen na drugu lokaciju radi nege, rekao je na konferenciji za novinare u sredu Džoš Tivalt, direktor Odeljenja za zatvore.

"Verujemo da je ovo bio koordinisan napad ili zaseda... da ga oslobode iz pritvora", rekao je šef policije Bojsija Ron Vinager, dodajući da su dobili na desetine informacija.

Bolnica je bila zaključana dok su policajci tražili osumnjičene. Sada je u toku potraga kako bi se pronašao nepoznati osumnjičeni i 31-godišnji Mid, koji je dokumentovani član bele supremističke bande Arijevskih vitezova i ima mnoge prethodne osude, prema rečima Vinegara.

Foto: Tanjug

 

Mid je bio u zatvoru od oktobra 2016. godine zbog teškog napada na službeno lice vatrenim oružjem. Njegova najnovija kazna trebalo je da istekne 2036. godine, prema saopštenju za medije.

Mid, koji ima niz prepoznatljivih tetovaža na licu i telu, visok je oko 170 centimetara i težak oko 68 kilograma, saopštili su zvaničnici.

Smatra se da je naoružan i opasan, i stanovnicima se savetuje da mu ne prilaze, već da umesto toga pozovu policiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija