• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

22.03.2024

14:57

Šok! Zapadni mediji: EU odlučila da na neočekivan način pomogne Ukrajini!

Reuters, Pngwing

Vesti

Šok! Zapadni mediji: EU odlučila da na neočekivan način pomogne Ukrajini!

Podeli vest

Neke zemlje Evropske unije predložile su da penzijskim fondovima svojih zemalja počnu da investiraju u odbrambeni sektor kako bi EU mogla da Ukrajini obezbedi vojnu pomoć, piše „EU obzerver“.

- Zemlje, kao što su Nemačka i Holandija, predlažu da penzijski fondovi preuzmu deo troškova povećavajući investicije u odbrambeni sektor - rekao je neimenovani evropski diplomata.

Cilj takvog koraka je smanjenje finansijskog tereta za Vladu koja plaća troškove odbrane. Predstavnici nekih penzijskih fondova su izjavili da im nije jasno u šta konkretno bi trebalo da investiraju.

- Mi ne kupujemo oružje i municiju i ne naručujemo tenkove - rekao je jedan predstavnik fonda.

Lideri EU su nakon samita u Briselu pozvali evropske zemlje da povećaju troškove za odbrambeni sektor, naložili su Evropskoj komisiji da razmotri varijante finansiranja i da do juna 2024. godine podnese izveštaj. Pored toga, predlaže se Evropskoj investicionoj banci da adaptira svoju politiku kreditiranja odbrambene industrije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija