• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.03.2024

08:50

Dosta više! Amerika se odriče Ukrajine?! Nakon pokolja u Moskvi stigao jasan signal: Što pre, postaćemo saučesnici...

EPA/Reuters

Vesti

Dosta više! Amerika se odriče Ukrajine?! Nakon pokolja u Moskvi stigao jasan signal: Što pre, postaćemo saučesnici...

Podeli vest

Američki preduzetnik Džefri Saks napisao je na društvenoj mreži „Iks“ da uloga Ukrajine u terorističkom napadu u „Krokus siti holu“ deluje sve verovatnija.

- Izgleda sve verovatnije da je iza terorističkog napada stajala ukrajinska vlada. SAD su dužne da je se odreknu, inače ćemo postati saučesnici - napisao je Saks.

UN, Evropska unija i brojne države osudile su napad na tržni centar u Moskvi i izrazile saučešće ruskom narodu.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres najoštrije je osudio napad i izrazio saučešće ožalošćenim porodicama, narodu i Vladi Ruske Federacije.

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova zahvalila je generalnom sekretaru UN na brzom formulisanju jasnog stava o terorističkom napadu.

I Bela kuća je osudila teroristički napad u Moskvi, navodeći da zasad nema informacija da je Ukrajina umešana u, kako je rekao, "užasan" napad na koncertnu halu u Moskvi.

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak poručio je da Ukrajina nema nikakve veze sa napadom u dvorani "Krokus siti".

- Pre svega, Ukrajina se više od dve godine bori sa ruskom vojskom. I sve će se u ovom ratu odlučivati samo na bojnom polju. Samo po količini naoružanja i kvalitativnim vojnim odlukama. Teroristički napadi ne rešavaju nikakve probleme - naveo je Podoljak na platformi Iks.

Istakao je i da Ukrajina nikada nije pribegla upotrebi terorističkih metoda, kao i da je to uvek besmisleno.

Podseća da su strane ambasade upozoravale na moguće napade.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija