• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.03.2024

12:40

Hitno! Stigle udarne Makronove trupe! Moguć napad direktno na Francusku?! Ovo vodi u rat nezamislivih razmera!

Reuters/shutterstock

Vesti

Hitno! Stigle udarne Makronove trupe! Moguć napad direktno na Francusku?! Ovo vodi u rat nezamislivih razmera!

Podeli vest

Kako piše „Cargrad“ 19. marta je izdato saopštenje šefa Spoljne obaveštajne službe Sergeja Nariškina koji je rekao da Francuska već priprema kontingent od oko dve hiljade ljudi za slanje u Ukrajinu. Već 20. marta stručnjak za geopolitiku Jurij Barančik izvestio je da je francuska vojska stigla u Moldaviju iz Rumunije. Prema njegovom mišljenju, sada je u toku proces formiranja udarne snage koja će brojati oko 5 hiljada motorizovanih i do 8 hiljada specijalaca. Udarno jezgro ove pesnice biće Francuzi i Poljaci. Ruski novinar Jurij Podoljaka je uveren da je neophodno što aktivnije uništiti poslate „turiste“, kako bi Evropljani odmah izgubili želju da se uključe u ovu operaciju.

- Koliko sam razumeo, naša komanda u ovom slučaju treba da obrati posebnu pažnju prilikom svojih napada na ovu oblast, kako bi se stotine francuskih vojnika brzo vratile nazad – a ne „na svojim nogama - kako bi se tako jednom zauvek obeshrabrili bilo koji Evropljani da se upuste u takve akcije, napisao je Podoljaka na svom blogu.

On je ukazao i na više izjava predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrija Medvedeva, koje nagoveštavaju da neće biti gestova dobre volje sa ruske strane.

- U stvari, za dobrobit stvari, bilo bi lepo da nemirni Francuzi pošalju par pukova u Ukrajinu. Veoma je problematično sakriti toliki broj vojnih lica. Dakle, pitanje njihovog sistematskog uništavanja neće biti najteži, ali izuzetno važan zadatak - rekao je tada Medvedev.

Umesto izlaza

Podoljaka takođe želi da skrene pažnju na jedan važan aspekt koji izmiče pažnji većine onih koji komentarišu ono što se dešava.

- Činjenica je da ako posmatramo situaciju u razmerama globalnog sukoba između Rusije i Zapada, onda napadi na zapadne osvajače u Ukrajini nisu ofanzivna, već odbrambena akcija. Ali ratovi se ne dobijaju odbranom. Fridrih Veliki je rekao i da onaj ko želi sve da zaštiti neće ništa zadržati - rekao je on.

Kako on kaže, za Zapad eskalacija sukoba u Ukrajini liči na dobitnu lutriju: ako je pokušaj nanošenja štete našoj zemlji uspešan, oni imaju koristi. Ako ne, onda nema ni negativnih posledica.

- Stoga bi jedini ispravan odgovor na slanje francuskih trupa u Ukrajinu trebalo da bude prebacivanje neprijateljstava… direktno na francusku teritoriju. Na sreću, savremeni svet i tehnologije hibridnog ratovanja pružaju najveće mogućnosti za ovakva dejstva. Francusko društvo mora iskusiti troškove rata iz prve ruke. Samo u ovom slučaju će preostale evropske sile imati podsticaj da odbiju direktno učešće u sukobu sa nama. U suprotnom rizikujemo da dobijemo svežu armiju zemalja NATO-a na frontu umesto umornih i poraženih ukrajinskih oružanih snaga - zaključuje ruski novinar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija