• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.03.2024

19:00

Drama! Rusija kreće! Ukrajina povlači poslednji potez! Kod ovog grada čekaju Putinove snage, poznat cilj Moskve!

Tanjug/AP/Printscreen/ISW

Vesti

Drama! Rusija kreće! Ukrajina povlači poslednji potez! Kod ovog grada čekaju Putinove snage, poznat cilj Moskve!

Podeli vest

Šef oblasne vojne uprave Dnjepropetrovska, Sergej Lisak, rekao je u nedelju da su u regionu u toku veliki radovi na izgradnji utvrđenja, a da je trenutno napravljeno je oko 7 hiljada „zmajevih zuba“ kao odbrana od tenkova.

Ranije je Volodimir Zelenski izvestio da je u Ukrajini počela izgradnja tri linije utvrđenja u dužini od 2 hiljade kilometara.

- Izgradnja fortifikacija u Dnjepropetrovskoj oblasti se nastavlja. Radovi su velikih razmera. Uključeno je mnogo stručnjaka i opreme... Rade punim kapacitetom. Izrađuju armirano-betonske konstrukcije neophodne za fortifikacione konstrukcije. Prave "zmajeve zube“, već je postavljeno skoro sedam hiljada takvih betonskih piramida, a proces se nastavlja - napisao je Lisak na svom Telegram kanalu.

Ukrajinski premijer Denis Šmigal rekao je 4. marta da su vlasti ove godine izdvojile više od 20 milijardi grivni (525,6 miliona dolara) za izgradnju utvrđenja. Istovremeno, poslanik Vrhovne rade iz partije Evropska solidarnost Viktorija Sjumar rekla je da u Ukrajini katastrofalno nedostaje novca za izgradnju utvrđenja.

Prethodno je Pentagon saopštio da će ukrajinska vojska, bez nastavka američke pomoći, morati da odluči koje gradove može da drži. Predlog zakona, kojim se, između ostalog, izdvaja više od 60 milijardi dolara za potrebe Kijeva , odobrio je američki Senat , ali je u Predstavničkom domu zastoj. Zelenski je priznao da bi Ukrajina bila oslabljena na bojnom polju ako u roku od mesec dana ne dobije pomoć koju su joj obećale Sjedinjene Američke Države.

Šef Glavne obaveštajne uprave (GUR) Ukrajine Kiril Budanov pohvalio je ruske odbrambene linije u maju 2023. godine, nazvavši ih ispravnim i jakim. Šmigal je prošlog septembra rekao da Ukrajina treba da stvori efikasne sisteme utvrđenja na frontu, po uzoru na ruske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija