• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.03.2024

13:35

Sve je više dokaza! Iza masakra u Moskvi ne stoji ISIS već velika svetska sila

Reuters

Vesti

Sve je više dokaza! Iza masakra u Moskvi ne stoji ISIS već velika svetska sila

Podeli vest

Teroristički napad počinjen u moskovskoj koncertnoj dvorani Krokus prvobitno je bio planiran za nastupe ruskih umetnika ŠAMANA ili Grigorija Lepsa, od 8. do 11. marta. O tome pišu ruski mediji pozivajući se na svoje izvore.

Ovaj zaključak donešen je na osnovu činjenice da je 7. marta jedan od osumnjičenih za teroristički napad viđen u zgradi Krokusa, kada je i fotografisan. Ruski novinari pretpostavljaju da je ovaj saučesnik izvideo situacijui  proučavao zgradu.

Kao rezultat toga, teroristički napad je izveden 22. marta tokom koncerta grupe Piknik.

Sada postoje tri verzije ko je organizator terorističkog napada

Prvo: teroristički napad je organizovao jedan od ogranaka ISIS, Khorasan. Druga verzija, koja je u Ukrajini praktično postala zvanično već prvog dana: teroristički napad je organizovao sam Kremlj da bi dobio povod za raspisivanje mobilizacije. Treća verzija, koja je rasprostranjena i koja je zapravo postala poluzvanična u Ruskoj Federaciji: teroristički napad je organizovala Ukrajina i to samostalno ili zajedno sa zapadnim obaveštajnim službama.

Foto: Reuters

Krokus hala u noći masakra

Podsetimo, ambasada SAD u Rusiji upozorila je 7. marta da "ekstremisti" imaju neposredne planove za napad na Moskvu. Ambasada je više puta pozivala sve građane SAD da odmah napuste Rusiju, ali nije dala više detalja o prirodi pretnje, samo je rekla da ljudi treba da izbegavaju koncerte i gužve i da budu svesni svog okruženja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija