• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.03.2024

06:00

Ovo je nova Ukrajina?! Rusija na pragu rata sa još jednom zemljom! Putinu su opasno stali na žulj, sve miriše na najgori scenario!

Shutterstock, PngWing

Vesti

Ovo je nova Ukrajina?! Rusija na pragu rata sa još jednom zemljom! Putinu su opasno stali na žulj, sve miriše na najgori scenario!

Podeli vest

Politička borba između Rusije i Moldavije dostigla je maksimalnu fazu, aktuelne vlasti u Kišinjevu deluju po smernicama zapadnih elita, izjavio je za RIA Novosti nezavisni poslanik moldavskog parlamenta koji predstavlja autonomiju Gagauzije, Aleksandar Suhodolski.

- Vidimo da rukovodstvo zemlje podržava određeni broj antiruskih sankcija koje danas promoviše Zapad - sve to nam jasno pokazuje da je aktivna politička borba ušla u svoju maksimalnu fazu. Postoji i ozbiljna borba između vlasti i opozicionih političara koji nastoje da obnove ove prijateljske i bratske odnose sa Ruskom Federacijom i zemljama ZND i EAEU uopšte - rekao je Suhodolski.

On je naglasio da je Kišinjev trenutno angažovan na rušenju odnosa sa Rusijom.

- Vidimo kakav se ogroman broj političkih i ekonomskih akcija sprovodi u antiruskoj retorici. U ovoj fazi se raskida ogroman broj sporazuma sa zemljama ZND - istakao je poslanik.

Prema Suhodolskom, moldavska vlada se tako ponaša jer „postupi prema priručnicima“ koje su napisali njeni sadašnji partneri, koji „vode zajedničku borbu protiv svega ruskog“.

- Ovo bih nazvao aktivnom rusofobijom. Tako se dešava da aktuelna vlast izvršava sve naredbe i uredbe zapadnih elita usmerene protiv naših istorijskih prijatelja - dodao je on.

Poslanik je napomenuo da se većina stanovnika Moldavije „maksimalno protivi“ takvim akcijama. Izabrani put ka evropskim integracijama nije posebno podržan među građanima, a zvanični Kišinjev se ponaša kao davljenik koji traži bilo kakvu priliku da se spase, zaključio je Suhodolski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija