• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Life.ru

28.03.2024

20:45

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Reuters

Vesti

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Podeli vest

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

Skoro 25 godina kasnije, ponovo su bili na udaru terorista. Ana je doletela kod sestre u prestonicu iz Rostovske oblasti da ode na koncert rok grupe „Piknik".

- Poslednji put sam sa Anjom razgovarala telefonom za vreme terorističkog napada, oko 20.35. Prvo je pozvala muža i pozdravila se, a onda sam se javila i ja. Njene poslednje su bile: "Gušimo se, gorimo... izvinite... Upomoć! I to je sve", rekla je majka žrtava Elena Makarskaja za Raša Tudej

Do poslednjeg dana akcije spasavanja sestre nisu bile ni na jednom spisku stradalih. Ministarstvo za vanredne situacije je 27. marta je zvanično proglasilo sestre mrtvim. Uprkos tome, majka i dalje veruje da su njene ćerke žive. 

- Nisu pronađene, niti identifikovane, uzeli su mi genetski materijal na pregled. Izražavaju mi saučešće, ali ja ih ne prihvatam - želim da verujem da će moje ćerke biti pronađene - naglasila je ona.

Ana je imala 42 godine, Tatjana 34. Svaka od njih ostavila je dvoje maloletne dece.

16. septembra 1999. godione teroristi su digli u vazduh devetospratnu zgradu u Volgodonsku. Bomba je eksplodirala u kamionu parkiranom u blizini. Poginulo je 19 ljudi, a više od 300 je povređeno. Skoro svi organizatori i izvršioci terorističkog napada su ubijeni, a dvojica su osuđena na doživotni zatvor.

Podsetimo, četiri terorista upala su 22. marta u Krokus Siti Hol i otvorili vatru na posetioce koncerta rok grupe Piknik, nakon čega su zapalili halu i pobegli. Tom prilikom poginule su 143 osobe, a povređeno i je vipe od dvesta! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija