• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.04.2024

17:32

Kobna greška dovela do tragedije? Evo šta se dogodilo ženi koja je preminula sedam dana nakon porođaja

Shutterstock

Vesti

Kobna greška dovela do tragedije? Evo šta se dogodilo ženi koja je preminula sedam dana nakon porođaja

Podeli vest

Žena koja se porodila na privatnoj klinici umrla je u urgentnom centru u Sibinju.

Žena (32), koja se krajem marta porodila u privatnoj klinici, a sedam dana kasnije je preminula u bolnici u Sibinju, odbila je da uzima antibiotike koje su joj prepisali u urgentnom centru, jer nije želela da prestane da doji bebu.

Neimenovana žena preminula je 6. aprila u državnoj bolnici u Sibinju gde se veče pre javila u teškom stanju.

Kako navode rumunski mediji, mlada porodilja je 4. aprila oko 18 časova prvi put došla u urgentni centar zbog veoma otečenih grudi. Lekarima je rekla da se nedelju dana ranije porodila na jednoj privatnoj klinici, ali da su joj grudi odjednom postale neverovatno tvrde.

Kako navode iz bolnice ona je odmah pregledana, a kako nije imala nikakve druge simptome i temperaturu, prepisani su joj antibiotici i ona je poslata kući uz naznaku da se javi lekaru ukoliko dođe do promene opšteg stanja ili pogoršanja simptoma.

Foto: Shutterstock

 

Međutim, prema navodima izvora, porodilja nije htela da krene da pije lekove, jer nije želela da prekine da dodji bebu. Nažalost, za manje od 24 sata se vratila u urgentni centar ali ovog puta u veoma teškom stanju. Uprkos naporima lekara, preminula je u noći između petka i subote.

- Pacijentkinja, starosti 32 godine, koja se porodila nedelju dana pre nego što se javila u našu ustanovu, prvi put je došla 4. aprila oko 18.50 časova. Tada je bio hitan prijem u ginekološko-akušerskoj ambulanti jer je reč o porodilji. Tada je bila u dobrom opštem stanju, nije imala temperaturu niti bilo koje druge zabrinjavajuće simptome, samo su joj grudi bile otečene. Prepisan joj je odgovarajući anitibiok i savetovano da se odmah javi ukoliko dođe do promena opšteg stanja - navode iz bolnice.

Kako ističu, već narednog dana, u petak 5. aprila, ista žena je došla u urgentni centar oko 19 časova, u veoma teško stanju.

- Bila je u stanju septičkog šoka, organi su joj otkazivali - navode iz bolnice.

Foto: Shutterstock

 

Kako ističu, odmah je urađen pregled i odvedena je u operacionu salu.

- Tokom noći njeno stanje se dodatno pogoršalo i imala je tri zastoja srca. Treća reanimacija nažalost nije uspela i naši lekari su jedino mogli da konstatuju smrt - dodaju iz bolnice.

Iz bolnice su naveli da je u toku interna istraga o ovom slučaju. Iako nije poznato da li je telo poslato na obdukciju, prvi podaci iz istrage govore da je mlada majka dobila mastitis i da je došlo do teške bakterijske infekcije.

Prema rečima specijalista, "mlečni bes", obično se javlja u prvoj nedelji nakon porođaja. U takvim situacijama, mlečni kanali mogu biti začepljeni i da nastanu čvorovi u dojci što može izazvati infekcije ili mastitis.

Do upale tkiva dojke može doći kada se dojenje ne obavlja kako treba, ali najčešće se radi o infekciji bakterijama otpornim na lekove.

- Izuzetno je malo verovatno da će mastitis biti opasan po život. Naravno, svaka bakterijska infekcija koja nije pravilno lečena može se proširiti po celom telu. Ali s obzirom na prilično bučnu simptomatologiju, odnosno upalu dojke, otok, crvenilo, groznicu, povišenu temperaturu, majke su uznemirene i odmah traže pomoć - kaže dr Vlad Dima, ginekolog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15