• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.05.2016

11:48

ŠUKER BIO NA PRAGU "MARAKANE"! Džajić: Zvezda nikada nije imala problem da dovede Hrvata ili muslimana!

Crvena zvezda

ŠUKER BIO NA PRAGU "MARAKANE"! Džajić: Zvezda nikada nije imala problem da dovede Hrvata ili muslimana!

Podeli vest

Legenda crveno-belih Dragan Džajić veruje da bi Crvena zvezda vladala Evropom da 1991. godine nije počeo rat u SFRJ

Crvena zvezda 29. maja proslavlja 25 godina od osvajanja titule šampiona Evrope. To je bio povod da agencija "Frans Pres" razgovara sa Draganom Džajićem, tadašnjim sportskim direktorom tima sa Marakane i trenerom Ljupkom Petrovićem.

- Pobeda nad Olimpikom iz Marselja trebalo je da bude početak nove ere u kojoj bismo vladali evropskim fudbalom. Crvena zvezda je dugo radila da bi stigla na krov Evrope. A kada smo uspeli, država u kojoj smo živeli je nestala. Ostali smo na toj jedinoj tituli. Tvrdim, Crvena zvezda je najviše izgubila raspadom Jugoslavije - rekao je za "Frans Pres" Dragan Džajić, u to vreme sportski direktor, sada počasni predsednik Crvene zvezde.

U vreme kada je buknuo rat na teritoriji nekadašnje Jugoslavije Zvezda je bila tim koji je u svojim redovima imao igrače iz svih tadašnjih republika.

- Fudbaleri nisu imali ideju da će se država raspasti. Kada su počeli užasi, ekipa koju smo gradili pet godina kao da se rasformirala preko noći. A Zvezda nikada nije imala problem da dovede Hrvata ili muslimana. Želeli smo samo najbolje u našim redovima - objasnio je Džajić.

Manje je poznat podatak je da je Davor Šuker bio na pragu dolaska na "Marakanu", otkrio je za AFP Ljupko Petrović, trener šampionskog tima crveno-belih.

- Imali smo velike planove, želeli smo da dovedemo i Šukera iz zagrebačkog Dinama. Šuker je želeo da dođe - prisetio sePetrović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17