• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.11.2016

20:48

(FOTO) ZVEZDA "SPRŽILA" ARMANI! Bombaš Simonović i čelična odbrana razbili "manekene" - 83:70

Crvena zvezda

(FOTO) ZVEZDA "SPRŽILA" ARMANI! Bombaš Simonović i čelična odbrana razbili "manekene" - 83:70

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde su u osmom kolu Evrolige pobedili ekipu Armanija iz Milana sa 83:70 (14:19, 23:13, 17:14, 29:24)

Zvezdu je do pobede predvodio fenomenalni Marko Simonović sa 23 poena, pogodio je pet trojki iz devet pokušaja, a proradio je i Nejt Volters koji je ubacio 14 poena. Stefan Jović postigao je osam poena, a osam poena i sedam skokova dodao je Milko Bjelica. 

U italijanskom timu najefikasniji je bio Alesandro Đentile sa 14 poena, imao je i pet skokova. Zoran Dragić i Mantas Kalnijetis postigli su po devet. Srpski reprezentativac Miroslav Raduljica postigao je osam poena i imao je šest skokova, a Milan Mačvan četiri poena i četiri skoka.  

Armani je samo u prvoj četvrtini bio bolji, a potom je Zvezda krenula da melje u odbrani, a Simonović je na drugoj strani trojkama pogurao svoj tim.

Trenera crveno-belih Dejana Radonjića može da raduje i dobra partija Voltersa, koji se probudio iz zimskog sna i u drugom poluvremenu odigrao odličnu partiju.

Zvezda i Armani sada imaju isti skor, po četiri pobede i četiri poraza. ​U narednom, devetom kolu Zvezda će 24. novembra igrati u Istanbulu protiv Efesa, a Armani na domaćem terenu protiv Fenerbahčea. 

ZVEZDA - ARMANI 83:70 (14:19, 23:13, 17:14, 29:24)

Dvorana: Beogradska arena. Sudije: Roča, Erezuelo, Panter.

Zvezda: Volters 14, Dangubić 7, Mitrović 2, Lazić 4, Simanić, Dobrić, Simonović 23, Dženkins 6, Gudurić 5, Jović 8, Kuzmić 6, Bjelica 8.

Armani: Meklin 3, Đentile 14, Hikman 4, Kalinijetis 9, Raduljica 8, Dragić 9, Mačvan 4, Paskolo, Ćinćarini, Sanders 4, Abas 8, Simon 7.

Starsportphoto©

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

- Volters je trojkom stavio tačku na ovu utakmicu i najavio da će u narednom periodu pokazati ono zbog čega je doveden - 83:70.

- Poeni Mačvana i Raduljice na jednoj, a razigranog Voltersa na drugoj strani - 74:62. Nastavio je Volters da "sipa", a za Armani je trojku ubacio Simon, a uzvratio je Simonović - 80:66.

- Ne pomaže ništa gostima. Dva poena Bjelice, a onda i krađa i zakucavanje Simonovića, koji je postigao 21 poen do sada. Potom "2+1" Simona, a zatim novi poeni Voltersa, koji se izgleda opustio - 72:56.

- Igra se koš za koš. Dvojka Kalnijetisa, odgovorio je Lazić, a onda dva poena Đentilea sa penala - 60:53. Gudurić je fauliran pri šutu za tri i bio je nepogrešiv, a onda i trojka Nejta Voltersa, koji je burno proslavio koš i pokazao koliko mu znači - 66:53. Tajm-aut Repeše na 5:17 do kraja susreta.

- Tri poena Meklina za Armani, dok su za crveno-bele na početku deonice pogađali Simonović, dva penala, kao i Volters koji je bio precizan za dva - 58:49.

Starsportphoto©

Treća četvrtina:

- Dva poena Guduriča sa linije za slobodna bacanje a onda nova, peta trojka Marka Simonovića za novu glavobolju Jasmina Repeše. Sanders je na drugoj strani bio precizan za dva - 54:46.

- Crveno-beli nastavlja trojkama da šamaraju protivnika. Jović je pogodio drugu u ovoj deonici - 46:36. Četiri poena je vezao Đentile, a na drugoj strani dvojka Dangubića, a potom Dženkins polovičan sa penala. Usledili su poeni Raduljice - 49:44.

- Odličan početak Zvezde. Trojka Dženkinsa a onda i Jovića za dvocifrenu prednsot - 43:32. Raduljica je pogodio dva penala, a onda je i Dragić pogodio posle kontre - 43:36.

Starsportphoto©

Druga četvrtina:

- Sada se razigrao Dangubić, najpre prdor a onda i trojka. Na drugoj strani dva bacanja Mačvana i pet poena Đentilea - 37:32.

- Kalinijetis je ubacio dve dvojek za goste, a na drugoj strani se upisao Dženkins posle nekoliko promašaja - 24:25. Dve bombe Marka Simonovića naterale su Repešu da zatraži pauzu, a "delije" su u delirijumu - 30:25. Krilni košarkaš crveno-belih je ubacio četiri trojke za sedam minuta, koliko je na terenu.

- Odličan početak Zvezde u drugoj deonici, dvojka Bjelice i dve trojke Simonovića za vođstvo srpskog šampiona - 22:21.

Starsportphoto©

Prva četvrtina:

- Simonović je sa penala smanjio zaostatak ali je onda Kalinijetis nekoliko sekundi pre kraja četvrtine pogodio trojku - 14:19.

- Serijom 6:0 Armani je došao do izjednačenja (10:10), ali je onda Jović dvojkom vratio vođstvo Zvezdi - 12:10. Usledila je nova serija od 6:0 gostiju, a crveno-beli su promašili nekoliko šuteva, i Armani vodi - 12:16.

- Odličnih nekoliko minuta crveno belih. Sjajna odbrana Radonjićevih pulena, koji su postigli nekoliko lakih poena iz kontre, pa je Repeša zatražio tajm-aut - 10:4.

- Zvezda je imala prvi napad i realizovao ga je Kuzmić, ali je na drugoj strani odmah na isti način odgovorio Raduljica. Njih dvojica su prošle sezone igrali zajedno u Panatinaikosu. Potom je Kuzmić postigao nove poene - 4:2.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boban

pre 7 godina

Svaka cast momci,sa ovakvom igrom mozemo se ponadati i necem vise! Bilo je uzivanje gledati ovu utakmicu. Raduje i konacno opustanje Voltersa,decko je paklen igrac i svoje ce tek pokazati...a starac foco od stotinu ljet( simonovic) igra ko u pubertetu hahhaha \n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17