• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.09.2017

13:00

NEDOSTAJE NAJBITNIJI ŠRAF! Alimpijević: Tražimo pleja - nije lako nama, neće biti ni njemu!

Crvena zvezda

NEDOSTAJE NAJBITNIJI ŠRAF! Alimpijević: Tražimo pleja - nije lako nama, neće biti ni njemu!

Podeli vest

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je zadovoljan dosadašnjim pripremama za novu sezonu, ali je dodao da je pred crveno-belima još puno posla, a govorio je i o pojačanjima

Košarkaši Zvezde ulaze u petu nedelju priprema za novu sezonu. Crveno-beli su odigrali dve trening utakmice, a u poslednjoj su pobedili ruski Zenit (69:66) u Vršcu.  

Alimpijević je naveo da je meč protiv Zenita bio izuzetno koristan za njegovu ekipu. 

- Jaka provera, protiv izuzetno kvalitetnog tima, čije su ambicije velike. To je ekipa koja je formirana da obezbedi Evroligu za narednu sezonu. S druge strane, mi smo igrali taj meč bez reprezentativca Branka Lazića, Ognjen Dobrić je lakše povređen i vraća se u trenažni proces, tu je i doselekcija tima, posebno što se tiče plejmejkera, koja nije završena - rekao je Alimpijević i dodao: 

Verujem da smo uradili dobar posao i da smo doveli igrače koji na više nivoa mogu da odgovore zahtevima Zvezde

Dušan Alimpijević, trener KKCZ

- Ono što je najvažnije, što ostaje posle te utakmice, jeste okvir i smernica šta želimo - a to je timska igra i snažna odbrana. Igrali smo kao tim. Ostale stvari će dolaziti kako budemo još više vremena proveli zajedno i uigrali se. Sve u svemu zadovoljan sam i idemo dalje - poručio je trener Zvezde za klupski sajt.

Selekcija prvog tima još nije završena, najavljen je dolazak plejmejkera i eventualno krilnog centra.

- Verujem da smo uradili dobar posao i da smo doveli ono što smo želeli, igrače koji na više nivoa mogu da odgovore zahtevima ovako velikog kluba kakav je Crvena zvezda. Ostaje nam mesto plejmejkera... Nije lako naći igrača koji može da odgovori onome što tražimo, a u skladu sa ograničenim sredstvima. Pri tome, moramo da radimo dovoljno strpljivo kako bi u nekim okvirima angažovali pravo pojačanje. Verujem da ćemo uspeti u tome - istakao je Alimpijević.

Ekipa Zvezde je na okupu od 7. avgusta, ali glavni posao na uigravanju tima tek predstoji.

- Okupili smo se početkom avgusta i za sada sam zadovoljan, momci dobro rade, akcenat je bio u fizičkom delu. Takođe, potrebno nam je vreme da sve uklopimo, da se uigravamo, došlo je dosta novih igrača. Puno je posla pred nama, ali je dosta toga i uradjeno. Sve u svemu, ono što je bilo planirano za ovaj period je urađeno, ali je puno toga još pred nama do prve zvanične utakmice - poručio je mladi stručnjak.

"Delije", imajte strpljenja

Alimpijević je imao i poruku za navijače Zvezde.
​- Ono što je moja jedina poruka našim navijačima, simpatizerima i ljudima kojima je crveno-bela boja pri srcu, jeste da imaju strpljenja i da veruju u ove momke. Borbu i veliki trud i angažman smo već obećali prilikom zvaničnog predstavljanja i od toga nema odstupanja - poručio je trener crveno-belih.

Crveno-beli će u narednom periodu odigrati još šest utakmica, a protivnici će biti sve jači i jači.

- Ideja je bila da kako se bude bližio kraj pripremnog perioda imamo sve jače i jače provere... Smatram da ćemo upravo u takvim utakmicama koje slede, protiv Lokomotive, Olimpijakosa, Makabija ili Uniksa, videti šta još treba da korigujemo i popravimo i na čemu treba da radimo u narednom periodu - rekao je trener Zvezde.

Novi trener Zvezde je, na kraju, naveo da je u klubu dva meseca i da svakim danom sve više shvata koliko je to veliki klub. 

- Pritisak ne osećam, samo veliku želju da se uigramo, da budemo spremni, igramo dobru košarku i da budemo uspešni - zaključio je Alimpijević.

Crveno-beli će u Beogradu, u sredu, imati novu proveru protiv ekipe Borca iz Čačka. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17