• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.04.2018

17:49

(FOTO/VIDEO) ZVEZDA SE VRATILA IZ NOKDAUNA! Šampion se ne predaje, Omić junak pobede!

Crvena zvezda

(FOTO/VIDEO) ZVEZDA SE VRATILA IZ NOKDAUNA! Šampion se ne predaje, Omić junak pobede!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Budućnosti u drugoj utakmici finalne serije - 69:59

Crveno beli su bili na ivici ambisa, a junak pobede Crvene zvezde bio je centar Alen Omić.

Slovenački košarkaš je u prelomnim trenucima bio ključni igrač aktuelnog šampiona i pogađao je iz reketa i sa penala.

Čvrsta utakmica koju su crveno-beli bolje otvorili i sredinom druge deonice imali deset poena prednosti (29:19).

Međutim, usledila je velika serija gostiju, koji su u finišu prvog poluvremena i početkom dugog napravili seriju 20:20 i poveli 39:31.

Međutim izabranici Dušana Alimpijevića su uhvatili priključak i tokom poslednje deonice konstatnto bili u prednosti od nekoliko poena, da bi na kraju, kada je već sve bilo rešeno stigli i do dvocifrene prednosti.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Omić sa 15 poena, Tejlor Ročesti je dodao 11, a Ognjen Dobrić 10.

Kod gostiju je ubedljivo najbolji bio Nemanja Gordić sa 22 poena, a dvocifren je bio još jedino Džastin Dolman sa 10 poena.

Naredne dve utakmice igraju se u "morači", najpre u petak od 20 časova, a onda u subotu od 21.

Ukoliko bude potrebe, peti meč će se igrati u ponedeljak u dvorani "Aleksandar Nikolić".

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST 69:59 (17:13, 14:18, 16:17, 22:21)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Belošević, Pukl, Koljenšić.

ZVEZDA: Kešelj, Davidovac 3, Lazić 3, Dobrić 10, Feldin 9, Janković 4, Ročesti 11, Omić 15, Lesor, 8 Enis 2, Jovanović, Bjelica 4.

BUDUĆNOST: Ivanović 9, Su. Šehović 4, Dolmen 10, Barović 6, Se. Šehović, Gordić 22, Ilić, Nikolić, Gibson 2, Popović 4, Lendri 2, Nikolić.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

Još jednom Omić sa penala, a onda i Ročesti koji stavlja tačku i donosi Zvezdi dvocifrenu prednost - 69:59.

Dva poena Feldina sa penala, a onda i Omić precizan sa linije za slobodna bacanja - 65:59. Minut i po do kraja.

Gordić i Šehović donose izjednačenje gostujućem timu na pet minuta do kraja utakmice - 57:57. Zvezda na krilima Omića čuva kakvu takvu prednost - 61:59. Tri minuta do kraja meča.

Rezultatska klackalica - Gordić je odgovorio sa četiri poena, ai je Dobrić trojkom vratio prednost domaćinu - 53:52. Poeni Omića naterali su Džikića da zatraži tajm-aut - 55:52.

Nastavlja Feldin u istom ritmu. Koš uz faul i pogodio je dodatno bacanje za vođstvo Zvezde - 50:48.

starsport

Treća četvrtina:

Trojka Dobrića najavila je bolji finiš treće deonice crveno-belih, a onda se "probudio" Feldin, vezao četiri poena uz ukradenu loptu - 47:48 posle 30 minuta igre.

Opet serija izgubljenih lopti Zvezde, panika se uvukla među igrače domaćeg tima, što Podgoričani koriste i beže na +6 (40:46).

Ponovo Zvezda pogađa sa penala, ovoga puta Bjelica, a onda i koš Davidovca posle ofanzivnosg skoka za -2 (39:41).

Posle dva i po minuta igre u trćoj deonici Ročesti postiže prve poene za domaćina, a potom i poeni Dobrića sa penala - 35:39.

Sada i trojka Gordića za +8 gostiju i Alimpijević traži minut odmora - 31:39. Računajući finiš prvog poluvremena, Budućnost pravi seriju 20:2!

Izgubljena lopta crveno-belih, a onda koš uz faul Ivanovića, koji koristi bacanje, a potom i još jedan koš pleja gostiju - 31:36. Zvezda je dva minuta bez poena.

Druga četvrtina:

Serija Budućnosti 13:2 i Ivanović je trojkom stavio tačku na prvo poluvreme, baš kao što je to učinio u trećoj četvrtini prvog meča - 31:31.

Prepolovila je Budućnost prednost domaćeg tima, trojka Gordića, a onda i poeni Dolmana, pa je Alimpijević zatražio tajm-aut 29:24.

Budućnost je dugo bez poena, nekoliko loših napada gostiju, dok za Zvezdu Lesor pogađa jedno od dva penala, a onda trojka Ročestija za dvocifrenu prednost - 29:19.

Lesor vezuje četiri poena posle dva ofanzivna skoka i Zvezda je na +6 (21:15). Lesor nastavlja dominaciju pod protivničkim košem i on nosi crveno-bele u drugoj deonici - 25:19.

starsport

Prva četvrtina:

Sačuvali su crveno-beli +4 u finišu prve deonice zahvaljujući poenima Davidovca i Dobrića - 17:13.

Tvrda utakmica, igra se koš za koš. Budućnost je povela posle koša Dolmana, ali je Ročesti vezao četiri poena uz koš Jankovića posle kontre za vođstvo domaćeg tima - 14:10.

Omić poenima otvara utakmicu, potom i trojka Lazića, dok su na drugoj strani precizni bili Dolmen i Gordić - 6:6.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 6 godina

SUDIJE OPET TEŠKI LOPOVI. KRAĐA NA OČIGLED SVIH NAS.

fisherman

pre 6 godina

Bas tako. Mozes misliti sta ce biti dole!!

Ivan

pre 6 godina

Bravo FMP bravo kad treba stiže pomoć bravo sudije

prc

pre 6 godina

Čudo su ove sudije šta su sve dosudile u ove dve utakmice na štetu zvezde. Nema se šta sa takvim sudjenjem očekivati u Podgorici jer drugu utakmicu sudi njihov sudija. Dakle sve je unapred napakovano i to se treba javno reći.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05