• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.10.2018

13:32

ZVEZDA SE OGLASILA U SLUČAJU JANKOVIĆ: KSS je odbio Stefanov prelazak u Španiju, pročitali smo manevar sa "revijalnom utakmicom"

Crvena zvezda

ZVEZDA SE OGLASILA U SLUČAJU JANKOVIĆ: KSS je odbio Stefanov prelazak u Španiju, pročitali smo manevar sa "revijalnom utakmicom"

Podeli vest

KK Crvena zvezda izdala je saopštenje u kome se navodi da je Košarkaški savez Srbije stopirao transfer Stefana Jankovića u neimenovani španski klub, nakon što je zastupnik igrača poslao pismo

Samo dan nakon što se pojavila informacija o prelasku Jankovića u Fuenlabradu, klub sa Malog Kalemegdana se oglasio i predočio kojim se smicalicama služio španski menadžer ne bi li izdejstvovao "čiste papire" za košarkaša.

- KK Crvena zvezda mts u cilju pravog informisanja javnosti, a ne na osnovu glasina i senzacionalističkih vesti, obaveštava da je zastupnik igrača našeg kluba Stefana Jankovića, zatražio u ponedeljak LOC (Letter of Clearance) od Košarkaškog Saveza Srbije, kako bi ovaj igrač mogao „nesmetano" da pređe u neimenovani španski klub - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Kao ozbiljna organizacija, KK Crvena zvezda mts pažljivo prati situaciju, i dobro zna, i koji španski menadžer je pokušavao da napravi ovaj manevar sa „revijalnom utakmicom" u drugoj zemlji, i nakon toga ekspresnim prelaskom u treći klub. Košarkaški Savez Srbije je doneo još u ponedeljak 01.10.2018.godine, jedinu moguću odluku i taj zahtev odbio, uz obrazloženje da je „Stefan Janković igrač KK Crvena zvezda".

PARTIZAN VIŠE NIJE U MODI! Janković dobio primamljivu ponudu iz Španije

Kako se navodi, KK Crvena zvezda mts izražava zadovoljstvo što događaji sami po sebi pokazuju, ko je govorio istinu, i to i dalje čini, a ko ne, a na Malom Kalemegdanu poručuju da se borba nastavlja.

 - Naša pravna borba se nastavlja pred arbitražom u Olimpijskom Komitetu Srbije, posebno što i dalje postoje razni pokušaji, sada preko „malih vrata" u FIBA i preko proverenih kadrova koji su direktno radili na štetu Crvene zvezde u prošlosti, tako svojstveni prošlim vremenima gde su igrači otimani raznim pravnim „akrobacijama", a srpski klubovi osiromašivani i uskraćivani za propisano obeštećenje - najavljuju iz redova šampiona Srbije i nastavljaju sa razotkrivanjem druge strane:

- Određeni pokušaji, sada i uz veliku dozu nervoze, koja se može videti i u prostačkom i neprimerenom rečniku dopisa advokata koji zastupa Stefana Jankovića, na žalbu kluba Olimpijskom komitetu Srbije govore da celokupna "operacija" ne ide po planu. A taj plan je bio jednostavan: uzimanje igrača bez obeštećenja, uz nekakvo pozivanje na nepoštovanje pojedinih odredbi ugovora i ogroman pritisak na registracionu komisiju KSS, i konačno, sticanje nekakvih samo njima "važnih" poena prelaskom igrača Stefana Jankovića u drugi klub (ime kluba poznato KK Crvena zvezda mts). Međutim, koliko god se sakrivali iza dopisa, pravnih termina, i sile i pritisaka iza zavese, ne ide sve po planu, a vreme ide...

PARTIZAN I DALJE ŽELI JANKOVIĆA, ALI POD JEDNIM USLOVOM! Mijailović poručio u kom slučaju je ovaj košarkaš dobrodošao

U nastavku su aprostofirali trenutnu lokaciju igrača i zavere koje su kuju na štetu crveno-belih u ovom slučaju.

- Zaista verujemo da su mnogi klubovi zainteresovani za usluge Stefana Jankovića, kao što verujemo da je naš igrač trenutno slučajno u Madridu, kao i da je njegov zastupnik u ovom sporu slučajno Ilija Dražić advokat, inače dugogodišnji član UO KK Partizan. Takođe verujemo da je slučajno koordinator za mlađe selekcije jednog kluba, ujedno i član menadžerske agencije "BDA Sports" čiji je direktor Rade Filipović, koja zastupa igrača Crvene zvezde mts Stefana Jankovića - stoji u saopštenju u kome se dodaje i sledeće:

- Pod „slučajno" potpada verovatno i kontakt koji je iniciran sa pojedincima iz FIBA, kako bi se pripremio teren i u toj organizaciji. I konačno, slučajno svi ti, prethodno navedeni kojima su puna usta prava i zakona, već neko vreme na sve moguće načine i preko uticajnih pojedinaca pokušavaju pritiscima i mešetarenjima u KSS, FIBA i Olimpijskom Komitetu Srbije, da izdejstvuju odlazak našeg igrača Stefana Jankovića iz KK Crvena zvezda mts, bez obeštećenja.

Za kraj, na Malom Kalemegdanu su poručili da je Janković i dalje košarkaš Crvene zvezde i da će u klubu redovno obaveštavati javnost o ovom slučaju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17