• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2020

07:15

LOŠE VESTI ZA ZVEZDU IZ UEFA! Crveno-beli će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona KAO NIKADA DO SADA!

Crvena zvezda

LOŠE VESTI ZA ZVEZDU IZ UEFA! Crveno-beli će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona KAO NIKADA DO SADA!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde ovog leta igraće kvalifikacije za Ligu šampiona, ali po sistemu sa kakvim se do sada ni oni, a ni ostali klubovi nisu susretali

 

Kao šampioni Srbije, crveno-beli su sebi obezbedili plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona i to iz drugog kola. Međutim, sada više ni to nije sigurno, a za sve je "kriv" novi sistem završnice Lige šampiona koji je osmislio UEFA.

(VIDEO) STANKOVIĆ NA IVICI SUZA: Žao mi je...

Sva je prilika da će se F8 elitnog takmičenja u Lisabonu i kvalifikacije za grupnu fazu naredne sezone poklopiti što znači da crveno-beli moraju da se nadaju da će tri uslova biti ispunjena kako bi u startu preskočili prvu rundu kvalifikacija.

Foto: Starsportphoto

Prva stvar koja mora da se desi je plasman Atletiko Madrida u Ligu šampiona preko španske lige. Dakle, to znači da "jorgandžije" moraju da budu među četiri ekipe na tabeli, a konkurencija je paklena. Čak četiri ekipe bore se za to mesto, a tim Čola Simeonea trenutno zaostaje za Real Sosijedadom.

Drugi uslov jeste pobeda Juventusa i eliminacija Liona iz osmine finala. Francuzi su okončali šampionat pa je tako Olimpik ostao bez direktnog učešća u grupnoj fazi Lige šampiona, a crveno-belima je bitno da trofej najjačeg evropskog takmičenja dođe u ruke ekipi koja je po tabeli u svojoj državi već obezbedila mesto u eliti. Dakle, Lion to nikako ne sme biti.

Foto: Starsportphoto

Još jedan tim koji takođe ne sme da prigrli "ušati" pehar jeste Napoli koji u Seriji A prilično zaostaje za mestom broj četiri i teško da će u Ligu šampiona naredne sezone. Dakle, Zvezda navija za Barselonu da eliminiše Italijane u osmini finala, a šanse su izgledne jer su Španci na "San Paolu" odigrali 1:1.

Međutim, tu nije kraj loših vesti po crveno-bele. UEFA je zbog poklanja kvalifikacija i zavrniše ovosezonskog takmičenja došla na ideju da se umesto klasičnog dvomeča naredne sezone u kvalifikacionim utakmicama igra PO JEDAN MEČ!

Foto: Starsportphoto

Ideja je da se prvo kolo igra 18. avgusta, drugo kolo sedam dana kasnije 25. avgusta. Treća runda rezervisana je za 16. septembar, a onda bi usledila nova promena te bi se u plej-ofu igrala dva meča. Dakle, prvi 23. i konačno 30. septembra bi saznali sve učesnike grupne faze.

Tviter korisnik Playtony koji se godinama unazad bavi evropskim kalkulacijama odlično je predstavio kako bi izgledao put Zvezde do Lige šampiona. Jasno je da će crveno-beli teško do povlašćenog statusa u trećem kolu kvalifikacija, a možete pogledati i ko su mogući rivali.

Foto: Twitter/playtony

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ivan

pre 3 godine

Ako budu igrali kao protiv Partizana i TSC onda nemoraju da se brinu. U evropskim takmičenjima nemaju šta da traže. Neće omirisati 2 kolo. Za boje Zvezde se mnogo srčanije bori ali vi više nemate onu mušku stvar Igrajte muški pa izgubite kao heroji a ne kao p....

Goran Dimitrijevic

pre 3 godine

Tako ti je to sto smisle slovenac i lakovani.Koga je briga za fudbal i klubove iz druge lige? Vazni su samo oni koji guraju pare unutra.ALI! Sta ako oni prestanu da daju?Velikom Platiniju se olupalo o glavu sto je bio lakom i pohlepan.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17