• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2022

11:52

SPREMAJU SE PROMENE U ZVEZDI! Marko Marin otkrio planove: Potrebna nam je sveža krv

printscreen

Crvena zvezda

SPREMAJU SE PROMENE U ZVEZDI! Marko Marin otkrio planove: Potrebna nam je sveža krv

Podeli vest

Marko Marin, nekadašnji vezista Crvene zvezde, najavulje promene u ekipi sa "Marakane"

Šef je skauting službe od juna ove godine  u intervjuu za "Mocartsport" govorio je o aktuelnim temama i planu da podmladi ekipu šampiona Srbije.

- Naš plan je da podmladimo ekipu, da uvedemo neku novu energiju i još više podignemo kvalitet. Ne znači da smo sada loši, naprotiv, ali moramo da težimo da bude još bolje. Očigledno je da je ekipa zasićena, osvojili su mnogo trofeja, dugo su na okupu  - kazao je Marin u intervjuu za "Mocartsport", a na opasku da je izjava "prilično hrabra", kaže:

Foto: Starsportphoto

Marko Marin

- Ne mislim tako. Ovo što sam rekao svi vide, a stičem ponekad utisak da javnost za neke stvari misli kako ih svi vide, osim nas u klubu… Nije tačno. Sve vidimo, i sad vam kažem da nam treba sveža krv to nije ništa loše, niti neobično, to je najnormalnija stvar i takom je treba posmatrati. Svaka velika ekipa u jednom trenutku mora da krene da stagnira, a kvalitet je ljudi u klubu da to na vreme osete i preduprede.

Kaže da su skandinavske lige interesantne za skauting, druga liga Francuske, Portugal.

- Tu se mogu naći momci koji mogu mnogo da doprinesu našem timu. Skauting naših igrača iz inostranstva je posebna tema. To moramo da imamo u glavi uvek, bilo da je reč o momcima koji su kao ja odrasli u inostranstvu ili koji su već bili ovde. Kada imaš limit od četiri stranca, Zvezdine vođe moraju da budu naši igrači. Zvezda koja igra u Evropi mora svima da bude mamac. Prilično sam ambiciozan čovek, i mislim da najveća ekipa u Srbiji mora da ima u svojim redovima i reprezentativce naše zemlje. Koliko god to izgledalo neralno u ovom trenutku.

 Dovešćemo boljeg špica od Pjeroa

Marko Marin je pomenuo napadača Makabija Francija Pjeroa koji je dao dva gola Zvezdi u kvalifikacijama za LŠ.

- On je protiv nas odigrao stvarno dobar prvi meč, dao je dva gola, bio jak u duelu, i svi su ga zapamtili. Međutim, ja ga u revanšu u Beogradu nisam nešto video. Razumem utisak navijača jer je dao dva gola protiv nas i bio sjajan, a šta ćemo s tim jednim golom u prvenstvu Izraela? Tvrdim da je Šilja Pešić bolji igrač od njega, kao i sve naše alternative koje smo hteli da dovedemo. Tvrdim da ćemo dovesti boljeg špica od njega. To slobodno tako napišite, dovešćemo boljeg špica od Pjeroa.

 

Zvezda je dovela napadača Kalifu Kulibalija, mada trenutno deluje da će brzo želeti da ga se reši. 

- Svi smo u tome učestvovali, kao i za Bukarija. Ali morate da znate da je Kalifa došao kao alternativna opcija, ne da igra uz Pešića. Odigrao je skoro 100 utakmica u francuskoj ligi, reprezentativac je, na 30 utakmica je postigao šest golova, takođem prošle polusezone je dao četiri pogotka na sedam mečeva, pokazao je neki kvalitet koji nam je povremeno potreban. Trenutno nisam zadovoljan. On je došao potpuno nespreman.

 

Nadam se da je Motika ljut...

Nemanja Motika je došao kao ozbiljno pojačanje za ozbiljan novac i to iz Bajerna.

- Nadam se da je ljut. Ne ljut u smislu da krivi druge za svoju situaciju, nego ljut što ne igra i da hoće svima da pokaže da zaslužuje više. Mora na svakom treningu treneru da stavi do znanja da hoće da ima minute. Spustio se nekoliko mečeva da igra za omladince, davao je golove, to je pozitivno. Uvek mora da ima želju, da gazi na treninzima. Voleo bih da tako razmišljaju svi koji nisu u prvom planu. To nije moj primarni posao, ali na njegovom mestu, ja bih se trudio da preokrenem stvari. Ne bih se predao. Ko se preda, on gubi. Motika mora da pokaže uvek želju, to moraju svi da imaju od mladih. 

Činjenica je da je neulazak Zvezdu u Ligi šampiona uticao na transfere.

- Imali smo mnogo ideja i dobrih rešenja koja nisu iz brojnih razloga realizovana. Čekalo se da se uđe u Ligu šampiona, imali smo osećaj da je ekipa dobra i da je sposobna za taj korak. I dalje verujem da smo imali kvalitet da prođemo Makabi. To je fudbal, ne krivim nikoga. Taj plan koji smo imali za kraj prelaznog roka, da dovedemo još trojicu kvalitetnih fudbalera, poremećen je ispadanjem, odnosno neulaskom u Ligu šampiona. Munas Dabur je bio tema. Zvao sam za Basa Dosta, on je bio slobodan. Na kraju smo mi odustali zbog njegovih godina. On nije bio nerealan, a veliko je ime, pa se nekom možda čini da jeste... Morate da shvatite da je prelazni rok često pun improvizacija, u svim klubovima. Možeš da pripremiš jedan scenario, a onda nešto drugo iskoči, neko te poremeti, a neko se negde drugde posvađa s trenerom, i postane ti dostupan.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija