• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.02.2023

09:34

LEGENDA CRVENE ZVEZDE NA POL-POZICIJI! Džajić prvi favorit za predsednika FSS!

informer

Crvena zvezda

LEGENDA CRVENE ZVEZDE NA POL-POZICIJI! Džajić prvi favorit za predsednika FSS!

Podeli vest

Nemanja Vidić (41) trenutno može da računa samo na dva sigurna glasa u trci za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, otkriva Informer!

Prema saznanjima našeg lista, nekadašnjeg kapitena Mančester junajteda i jednog od najvećih srpskih fudbalera u ovom momentu podržavaju samo Jedinstvo iz Uba i Sindikat profesionalnih fudbalera.

Klub iz Uba nedavno je potvrdio da će Vidić biti njihov delegat u Skupštini FSS, umesto Darka Matića, brata poznatog fudbalera Nemanje Matića. Drugi glas je od Mirka Poledice, koji predstavlja Sindikat igrača. Ostali su zasad ili protiv Vidićeve kandidature ili su još neopredeljeni. Podsetimo, Skupština se sastoji od 85 delegata i moguće je da Nemanja dobije i jaču podršku do 14. marta, kada budu održani izbori, ali to u ovom trenutku deluje malo verovatno.

Slaba podrška

Mnogi superligaši iznenađeni su što je Vidić uopšte ušao u trku za predsednika FSS
Izvor Informera

Većina protiv Vidića

Proslavljeni reprezentativac je u subotu zvanično objavio da želi na čelo Saveza. Osim njega, u trku za predsednika Saveza uključiće se i Dragan Džajić, kao predstavnik Crvene zvezde u Skupštini FSS. Odranije je poznato da će se za funkciju predsednika boriti i Branislav Nedimović, ali postoji mogućnost da on zajedno sa Džajićem vodi srpski fudbal.

Prema rečima našeg izvora, Vidić zasad nema veliku podršku. Između ostalog, ni od svog bivšeg kluba Crvene zvezde.

- Vidić trenutno može da računa na samo dva glasa. Od Jedinstva iz Uba, koje ga je i kandidovalo, i od Mirka Poledice, koji ga javno podržava. Većina je protiv njega, dok postoje i neopredeljeni, koji će verovatno podržati ili Džajićevu ili Nedimovićevu stranu. Uostalom, do izbora ima još mesec dana, moguća su lobiranja sa raznih strana. Ipak, neki značajniji preokret u Vidićevu korist teško da je ostvariv - kaže nam izvor iz FSS.

Foto: fk crvena zvezda

Dragan Džajić



Sa druge strane, iako je trener Partizana u petak javno podržao Nemanju Vidića, rukovodstvo kluba iz Humske nije ni za jednu od mogućih opcija. Delegat Partizana u Skupštini je Žarko Zečević i tek predstoje razgovori kome će i da li će uopšte nekom dati glas.

Bez iskustva

Ostali klubovi u Superligi i u Prvoj ligi uglavnom su za druge kandidate. Neki od njih, kako se može čuti, još nemaju jasnu sliku ni ko će učestvovati u izbornom procesu.

Foto: Starsportphoto

Nemanja Vidić nema podršku



- Pojedini superligaši i prvoligaši čekaju da čuju plan i program od potencijalnih kandidata, pa da onda odluče. Istina je da su mnogi iznenađeni što se Vidić upustio u borbu, s obzirom na to da nema iskustva kao funkcioner. Neki klubovi tvrde da ih niko još nije ni pitao za koga će glasati. Uglavnom, u narednih nekoliko dana kreću lobiranja za glasove - zaključuje naš izvor.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lale

pre 1 godinu

Vidić nije dobar kandidat bolji je Džajić ali kad pobedi Vidiča pa se povuče a na čelo saveza dođe g. Nedimovič koji je veliki poznavalac fudbala a i nije nikad napravio dva penala na mundijalu

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija