• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.04.2023

10:17

ČOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU O NAPADIMA I SAPLITANJIMA: Ne živimo u virtuelnom ili tajkunskom svetu! Tražimo iste uslove!

Tanjug

Crvena zvezda

ČOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU O NAPADIMA I SAPLITANJIMA: Ne živimo u virtuelnom ili tajkunskom svetu! Tražimo iste uslove!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da se domognu Top 8 Evrolige, a prvi čovek kluba Nebojša Čović kaže da još rano za ocene, ali je govorio o aktuelnoj sezoni, Kampacu, dugovima...

Predsednik Zvezde kaže da je cilj za ovu godinu trofej u Kupu, ABA ligi i KLS, kao i plasman u TOP 8 Evrolige, ali crveno-beli nisu uspeli da se domognu druge faze takmičenja u eliti.

- Što se tiče Evrolige, naša želja je bila da uđemo u Top 8. Vidim da je od ove godine to najveća stvar na svetu. To je uspeh i niko ne spori, ali delimičan. Znate li ko je prošle godine bio, kad kažete da je veliki uspeh? A pretprošle? E toliko je veliki uspeh jer se u sportu samo pobednici pamte. Rekli smo da ćemo pokušati. Zvezda se ponaša realno, ne živimo u virtuelnom ili tajkunskom svetu, nego u skladu sa svojim mogućnostima - kazao je za TV Prva Nebojša Čović.

Prvim čovek Zvezde još jednom se zahvalio državi na pomoći.

- Kad pravite tim morate početi već sada, mi nismo imali sredstava za to jer smo morali da plaćamo obaveze jer živimo realan život u skladu sa mogućnostima. To ne umanjuje našu zahvalnost pomoći države, tačnije predsednika republike. Bez njega ne znam da li bi nam mnogi pomogli, neki se ne razumeju i neće da se razumeju u sport, što razumem, neki su na kontra strani i kad vide da se nama pomaže hoće da pobesne, što opet razmem. U skladu s tim smo postavili tim, krenuli sa jeftinijim stručnim štabom. Realne mogućnosti su bile da prvo platite pet plata, dugovali smo tri miliona evra. Došlo je do promene stručnog štaba, doveli smo Vildosu, pa  Kampaca. On je došao 19. decembra, a onda je došlo do saplitanja, prozivanja, napadanja kako to obično biva. To su nam španski prijatelji javili.  Znate šta ne razumem, da dugujete za igrače tri miliona evra, da zbog toga budete pod nekakvim finansijskim fer-plejom koji je UEFA relativizovala sa koronom, kod Evrolige to nije bio slučaj, a da pri tome dugujete državi sedam i po miliona evra i da nema finansijskog fer-pleja. Još vas tužakaju za Kampaca, pa za malog Topića. Sve smo to prošli.

Čestitam Partizanu, može korak dalje

Nebojša Čović je čestitao Partizanu na plasmanu u TOP 8.

- Samo da ne ispadne da je ovo bilo kakva reakcija na nešto što se juče događalo. Stvarno iskreno čestitam Partizanu na ulazak u fajnal-ejt. Verujem da mogu da naprave i korak dalje. Crvena zvezda će protiv Fenerbahčea igrati maksimalno. Zvezda poziva sve svoje navijače da dođu na utakmicu i stanu uz nas. Ne samo na utakmicama Evrolige nego i na utakmicama ABA lige i KLS"

Evroliga je zabranila Zvezdi da registruje Kampaca do marta, zbog, kako je navela, kršenja Pravilnika o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju. 

- Nemojte očekivati od mene da se sada dokazujem sa Evroligom kada njih nema ovde. Uvek možemo da sednemo i to je prošlo i ostali iza nas. Hoću da vam kažem s čim se Zvezda susreće. U decembru smo rešili dugove tako što smo angažovali novog sponzora i naplatili dve godine sponzorskog ugovora i vratili dugove. Da smo imali sredstva Nikola Kalinić bi ostao, Davidovac bi ostao, Holins, možda i Dejan Radonjić koji je napravio grešku odlaskom u Panatinaikos. 

Spomenuo je dugovanja za porez crveno-belih.

- Naš dug prema državi na današnji dan je isključivo za PDV, ovo je državni dukoment, to nije nikakva tajna, dostupno svakome ko hoće da se pozabavi, mi smo negde na 200 miliona dinara. Osnovni je 167 miliona i kamate 33 miliona. Ovde treba da se napravi dodatni obračun, da se od osnovnog duga odbije deset miliona što je plaćeno kroz UPPR i s obzirom da se kamata vodi od 2012. da se od ovih 33 odbije. To je oko milion i po evra. Naš dug je samo na PDV. Delimično je iz 2021. godine. Kada plaćamo plate i naknade za igrače mi sve poreze i doprinose prema državi izvršavamo.

Foto: Starsportphoto

 

Predsednik Zvezde je pomenuo i dugovanja Partizama.

- Njihov dug na dašanji dan je 871.745.590,45. Ako primenite pravi kurs izađe oko 7,5 miliona. Poslednji put su oni porez platili 8. juna 2017. Mi samo tražimo iste uslove. Da država za nas ima razumevanja narednih šest godina. Da za nas Arena na Novom Beogradu ima iste cene kao za Partizan. Ako vas košta Arena sa svim utakmicama, mi kao klubovi treba da budemo transparentni, za tri sezone 73 miliona dinara. Pitajte "Pionir" da li Crvena zvezda duguje za svoje treninge, utakmice, priredbe, predstave. Zvezda nema nikakav drugi dug, u pretplati je za sve poreze i doprinose. Ako ste vi podneli, a to nismo mi nego ovaj drugi klub, 665 poreskih prijava, i nijednu niste platili, o čemu se radi? Ako vi svog trenera plaćate od septembra 2021, 29 poreskih prijava i na to ne platite porez... Kada dobijete platu plaćate li porez? Ovde na 29 ni na jednu nije plaćen porez. Tu je dug oko 30 i nešto miliona dinara. Ništa ne pričamo, samo o ravnopravnosti. Stekne se utisak da smo ravnopravni, pa ide tužakanje i prijavljivanje Evroligi oko Kampaca i Topića.

Dolaskom Ivanovića dobili smo novi kvalitet

Osvrnuo se Čović na promenu na klupi kada je sve krenulo na bolje. Duško Ivanović zamenio je Vladu Jovanovića. 

- Dolaskom Duška Ivanovića dobili smo novi kvalitet. Postigli niz uspeha i pobeda. Moja izjava gde sam rekao da se nismo "palili" na Top 8 je, onako, stavljena u botovsku kombinatoriku koja nas kao klub prati od 2019. Malo je falilo da uđemo u Top 8.  Nemamo logistiku. Mi u budžetskim stavkama nemamo logistiku koja je prošle godine koštala 400.000, a ove je 700.000 do 1.200.000 .Sećate se utakmice sa Barselonom u Beogradu? Tu zaključite šta znači logistika i kako smo izgubili tu utakmicu. Nemamo logistiku, da li ćemo je imati, videćemo. To zavisi od finansija i od voća i povrća i koverata i ostalih stvari. 

 

Na pitanje da li je novac dat za Vildosu i Kampaca protraćen, jer će igrati samo ABA ligu, Čović je bio jasan.

- Nemam šta kome da se pravdam. Ne smatram da je bilo šta protraćeno, a odmah iza toga će uslediti "Hoće li ostati Kampaco i Vildosa i sledeće godine?" Dogovorite se šta je pametno i šta je razumno. Jesu li protraćeni ili nisu? Ako jesu, zašto bi ih dovodili i sledeće sezone? Šta vi mislite?  Da li ste nekad videli magiju kao što je Kampacu?  Učinićemo sve da ostavimo Kampaca i još neke igrače. Kada se peva "U boj krenite junaci", neko to treba i da razume.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Volim crno bele

pre 1 godinu

Nije to bez dlake na jeziku.To je jedna ortodoksna budaletina i najveci lopov u Srbiji i najveca lazovcina.Kad si tako posten sto si promenio naziv u FMP?Da i jos nesto.Niste vi Cigani.Cigani su navijaci SD Crvena Zvezda a vi ste FMP.Sta vi imate s tim?

Krcun

pre 1 godinu

Uz Vujoševića, Čović je najveće zlo ikad u našoj košarci.

mile

pre 1 godinu

Bez koje dlake na jeziku pa ovaj čovek mrzi sve što je vezano za Partizan.Puna su mu usta poštenja a zaboravlja da ima puno ljudi koi ga poznaju još iz davnih dana dok je bio na funkciji Kosova i Metohije. Žalosno je što to radi pa komu je bio kriv dok pretsednik partizana nije bio čovek koi je sada pa ta njegova mržnja nije od juče već mnogo godina u nazad.

Ratko

pre 1 godinu

koje ti uslove trazis 0 od coveka lazove ,lopove ...... ti koji lopovises kad stignes i lazes Evroligu da je sve kako treba .ili Vucic koji kaze kako zZvezda duguje ispod 3 miliona . KOga bre vi lazete lopovi jedni ili mozda sto imate DVA KLUBA U ABA LIGI ZVEZDU I ZVEZDU II FMP ,MARS KLOSARCINO JEDNA SMRDLJIVA

Raka

pre 1 godinu

Jebo te Milošević, FMP, Kalajdžić na katedri za proizvodno mašinstvo, 5. oktobar obojena revolucija, DOS, Đinđić, Koštunica, Tadić, Cvetković, Dačić, Vučić...Kurta i Murta. Sjaši!!!!

Baki

pre 1 godinu

Čović je ozbiljo bolestan čovek u glavu !!! Osoba koja će nam uništiti Srpsku košarku !!! Lagao je čelnike Evrolige i treba da bude sretan što nisu CZ izbacili iz takmičenja na 4 godine zbog lažnih finansiskih izveštaja !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija