• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.05.2023

19:42 >> 21:49

CRVENA ZVEZDA RAZMONTIRALA I PONIZILA BUDUĆNOST U CRNOJ GORI! Šampion sa +41 u finalu ABA LIGE!

ABA liga/Budućnost VOLI/Filip Roganovic

Crvena zvezda

CRVENA ZVEZDA RAZMONTIRALA I PONIZILA BUDUĆNOST U CRNOJ GORI! Šampion sa +41 u finalu ABA LIGE!

Podeli vest

Crvena zvezda je prvi finalista ABA lige! Košarkaši aktuelnog šampiona Jadrana večeras su kao gosti deklasirali Budućnost sa 97:56 u dvorani "Morača" i sa ukupnih 2:0 plasirali se u finale regionalnog takmičenja.

Tamo će igrati protiv boljeg iz duela Partizan - Cedevita Olimpija, a ta polufinalna serija startuje u nedelju.
Crveno-beli su dokazali da se nalaze u fantastičnoj formi, pošto su nakon 38 razlike u Beogradu, deklasirali Budućnost i u Podgorici, još više, sa 41 poenom razlike. Deluje da je Duško Ivanović perfektno tempirao formu pred najvažnije mečeve u sezoni i da Zvezda sa ovakvom igrom može da bude pretnja svakom.

Foto: Starsportphoto

 


Blistao je Luka Mitrović sa 17 poena i pet skokova, Petrušev je dao 14, Nemanja Nedović ga je ispratio sa 13 koševa, dok je Hasan Martin imao 12. Koliko su Podgoričani bili nemoćni govori i statistika njihovih igrača, po kojoj nijedan igrač nije postigao dvocifren broj poena! Džej-Džej Obrajen imao je devet, po osam Alfa Kaba i Igor Drobnjak, a najbolji igrač ekipe Erik Grin svega pet. Zvezdaše je, tokom meča, nakratko zabrinula situacija sa Fakundom Kampacom, koji se sudario sa Bentilom i izašao iz igre. Ipak, ne bi trebalo da se radi o ozbiljnoj povredi.

 

 


Očekivao se jači otpor podgoričkog sastava i on je viđen samo u uvodnoj četvrtini, koju je domaćin dobio sa 26:25. Nije, međutim, mnogo trebalo Kampacu i drugarima da "ubace u brzinu više", pošto su već na startu druge deonice počeli da lome rivala. Ponovo je na scenu stupila ona prepoznatljiva odbrana srpskog šampiona, pošto je Budućnost u drugoj četvrtini postigla samo osam poena.
Ako je tada i bilo neke dileme, treća četvrtina je razrešila svaku nedoumicu. Zvezda je radila šta je htela, došla i do +30 i počela da se zabavlja u "Morači". Niko to nije mogao da očekuje, s obzirom da crveno-beli nikad ranije u plej-of utakmicama nisu slavili u toj dvorani. Međutim, ova Zvezda i ova Budućnost su nebo i zemlja, što govori i rezultat.


Četvrta deonica donela je pravo ponižavanje Budućnosti. Prednost je išla do 40, pa do 43 razlike. Igrali su se crveno-beli sa domaćinima, radili su šta su hteli i bez problema priveli meč kraju, za novo ABA finale, osmo uzastopno za beogradski klub.

BUDUĆNOST - CRVENA ZVEZDA  56:97 (26:25, 8:23, 11:29)

BUDUĆNOST: Rejnolds, Bel-Hejns, Atić, Kaba, Lekomt, A. Lazić, Obrajen, Ilić, Jagodić-Kuridža, Drobnjak, Grin, Kamenjaš.

CRVENA ZVEZDA: Vildoza, Kampaco, Mitrović, B. Lazić, Martin, Dobrić, Ivanović. Nedović, Marković, Kuzmić, Petrušev, Bentil.

Dešavanja iz Podgorice možete pratiti na našem sajtu.

TOK MEČA: 

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Zvezda ide ka stotki, Petrušev pogađa dva slobodna bacanja za 53:97. Biće ovo najubedljivija pobeda Zvezde u "Morači" u istoriji.

39. minut - Meč je odavno rešen. Napadi i jednih i drugih su dosta opušteniji. Petrušev donosi plus 43 - 52:95.

36. minut - Šetaju se kroz reket Budućnosti Petrušev i Kuzmić. Ne pamti se ovako loša igra Budućnosti. Kuzmić pogađa slobodno bacanje za 90. poen Beograđana.

34. minut - Igraju se crveno-beli u Podgorici. Ivanović u svom stilu za +42.

33. minut - Nikola Ivanović krade živu loptu Bel-Hejnsu i ide Zvezda na +40 - 47:87.

 

 

32. minut - Nema spasa Budućnosti, tonu ka još gorem porazu nego u Beogradu. Podsetimo, u "Pioniru" je bilo 38 razlike, a sada 36 - 47:83!

31. minut - Zvezda ide do +34. Vode Beograđani usred "Morače" 45:79, ovo se ne pamti.

TREĆA ČETVRTINA

28. minut - Plus 30 imaju crveno-beli, Martin potom blokira Ilića, a na drugoj strani promašaj Fakunda Kampaca - 43:73!

27. minut - NOVA TROJKA! Cepa mrežicu Ben Bentil, a potom dobra kontra crveno-belih, ali je zakucavanje pronašio Hasan Martin - 41:70!

26. minut - Vezuje Budućnost da dobra naleta, pogodili su Rejnolds i Aleksandar Lezić, na drugoj strani vraća Hasan Martin - 41:67...

25. minut - VILDOZAAAAA! Još jedna trojka za crveno-bele, Mijović reaguje i traži treći tajm-aut u ovoj četvrtini... Dominira Crvena zvezda na startu drugog poluvremena - 36:65!

24. minut - Crveno-beli nastavljaju da gaze ka trijumfu. Luka Mitrović, najbolji akter meča, donosi +23. Teško da će Podgoričani naći rešenje za raspoložene goste.

23. minut - Sudar Fakunda Kampaca i Bena Bentila. Argentinac je ostao na zemlji, briga za navijače Zvezde. Najbolji igrač šampiona Jadrana mora da izađe iz igre.

23. minut - MAJSTORIJA KAMPACA! Trojka preko Atića iz step-beka, ovo je magija! Zvezda vodi sa 36:55 i trenutno nema naznaka da bilo šta može da je zaustavi na putu do pobede!

 

 

22. minut - Kapiten Branko Lazić pogađa bacanja za 36:52. Zvezda sigurno drži vođstvo i ide ka finalu ABA lige.

21. minut - Počelo je drugo poluvreme i odmah koš Zvezde - 34:50. 

 

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Nedović dva od dva sa penala za plus 14 - 34:38. Koraci Erika Grina u narednom napadu domaćih, Zvezda ima poslednji napad pred pauzu, za najveće vođstvo na meču. Nema koša, na poluvremenu je 34:48 za Zvezdu, koja dominira u "Morači".

19. minut - Obrajen pogađa jedno od dva slobodna bacanja. Isti igrač daje i trojku za Budućnost, koja prilazi na minu:s 11 - 34:45.

18. minut - Vrlo loši napadi crnogorskog sastava. Postigli su samo četiri poena u drugoj četvrtini. Zvezda igra dosta pametno i efikasno, dok su domaći pogubljeni na terenu. Hasan Martin precizan dva od dva sa linije penala, Zvezdina prednost raste - 30:45.

17. minut - Ništa ne mogu da pogode domaći. Atić i Bel-Hejns maše otvorene trojke. Hasan Martin za plus 13. Zvezda vodi 43:30 i gazi ka finalu ABA lige!

16. minut - Nedović pogađa za tri. Zvezda ima prvu dvocifrenu prednost 30:41.

15. minut - Nova izgubljena lopta Budućnosti, ali i Kampaca. Argentinac promašuje i trojku u sledećem napadu.

14. minut - Kenan Kamenjaš prekida Zvezdinu seriju 9:0 i pogađa. Ali Hasan Martin vraća plus osam Zvezdi. Mnogo bolja igra crveno-belih. Sa druge strane Rejnolds pogađa težak šut za 30:36. Novi poeni Martina.

13. minut - I dalje Budućnost bez poena. Kampacova genijalna asistencija za Dobrića, koji pogađa trojku - 26:34. Najveće vođstvo Zvezde na meču!

12. minut - Dosta ozbiljnija igra Beograđana. Vildoza pogađa dva slobodna bacanja za plus pet 26:31.

11. minut - Zvezda serijom 4:0 otvara drugu deonicu i vodi 26:29.

 

 

 

 

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Erik Grin vraća prednost Budućnosti prvom trojkom na meču - 26:25. Poslednji napad u četvrtini nije realizovao Nedović, Budućnost ima minimalnu prednost.

9. minut - Kaba i Vildoza pogađaju na dve strane na početku 9. minuta meča. Zvezdi vođstvo donosi Luka Mitrović, zasad prvo ime crveno-belih. Iskusni centar precizan dva od dva sa linije penala - 23:25 vode Beograđani.

8. minut - Igor Drobnjak donosi Budućnosti prednost od 21:15. Sa druge strane Luka Mitrović sa linije slobodna bacanja pogađa dva od dva - 21:17. Luka u narednom napadu hvata ofanzivni skok i pogađa za 21:19, a potom i za izjednačenje 21:21. Sjajna sekvenca iskusnog reprezentativca Srbije!

7. minut - Lazić, pa Vildoza za brzih 4:0 seriju Zvezde. Odmah tajm-autom uzvraća Petar Mijović, rezultat je 17:13. 

6. minut - Alfa Kaba donosi crnogorskom timu osam razlike - 17:9. Tajm-aut traži Duško Ivanović, da prekine nalet podgodičkog tima.

5. minut - Vodi Budućnost 13:9 i ne dozvoljava Zvezdi lake poene. Kako stvari stoje, gostima će biti mnogo teže da slave nego pre devet dana u Beogradu.

4. minut - Domaćin vodi 9:7, a Zvezda pokušava da uspostavi tečniju igru u napadu. Budućnost dosta čvršća u odbrani u odnosu na prvu utakmicu.

3. minut - Petrušev pogađa oba slobodna bacanja za izjednačenje. 

2. minut - Prve poene za Zvezdu postiže Nemanja Nedović, i to za tri poena. I Budućnost pogađa trojku, ali vraća Filip Petrušev - 7:5 za domaćina.

1. minut - Alfa Kaba rešava prvi napad Budućnosti na utakmici, dok sa druge strane greše crveno-beli. Edin Atić pogađa u kontri i Budućnost vodi 4:0 posle minut igre.

Problemi sa konstrukcijom koša, utakmica će kasniti nekoliko minuta dok se problem ne reši.

Stigla je i vest da zbog povrede neće igrati Petar Popović, kapiten Budućnosti. Peh za crnogorski sastav.

 

Aktuelni šampion Jadrana pokušaće večeras da uradi nešto što nije nikad ranije - da pobedi u dvorani "Morača" u plej-of utakmici. Crveno-beli su pobeđivali tokom ligaškog dela u najpoznatijoj crnogorskoj hali, ali nikada u utakmicama druge runde ABA lige.

Iz Crvene zvezde su pred večerašnji meč poručili da iz čuvene dvorane "Morača" žele da obezbede plasman u finale regionalnog takmičenja.

Očekuje nas novi meč protiv Budućnosti, kluba koji poštujemo i protiv tima protiv koga nas očekuje u utorak težak posao. Odigrali smo odličnu utakmicu u Beogradu, ali sada igramo na gostujućem terenu gde će košarkaši Budućnosti imati podršku, a sigurno će odigrati vrlo angažovano jer rezultat prve utakmice nije realan pokazatelj njihovog kvaliteta. Idemo da odigramo čvrsto, dobro, sa puno energije i sa željom da pobedimo - pričao je trener Zvezde Duško Ivanović.

 

 

Sa druge strane, iz tabora Budućnosti motivisani su da se revanširaju crveno-belima za zaista težak poraz iz prvog meča i da na taj način plej-of seriju vrate u Beograd, na treći meč.

Mislim da je vrlo važno da shvatimo da se u Beogradu desio jedan težak poraz, razlika koja sigurno nikome nije prijatna. Način na koji smo odigrali, način na koji smo odgovorili na Zvezdinu agresiju, na taj neki osnovni kvalitet koji oni imaju, sve je to otišlo u jednom pravcu kojim mi nismo ni najmanje zadovoljni - kaže Petar Mijović, trener Budućnosti.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija