• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

31.03.2024

23:22

Evo kako izgleda tabela ABA lige i ko sve može u plej-of!

abaliga.com

Košarka

Evo kako izgleda tabela ABA lige i ko sve može u plej-of!

Podeli vest

Do kraja regularnog dela Jadranske lige ostalo je da se odigra još jedna runda.

Košarkaši Partizana uspeli su da dobiju derbi 25. kola ABA lige, slavili su protiv Budućnosti u "Morači" (89:83), čime su praktično i obezbedili drugo mesto na tabeli, a samim tim i prednost domaćeg terena sve do eventualnog finala plej-ofa.

Nekoliko neočekivanih kikseva ove sezone, kao što su porazi od Mega, Igokee, Splita i Zadra, doveli su aktuelnog šampiona regionalnog takmičenja u nezavidnu poziciju. Ipak, trijumf nad Podgoričanima doneo je "parnom valjku" učinak 19-6, a u poslednjem kolu dočekaće upravo Zadrane u Areni, što će biti idealna prilika za izabranike Željka Obradovića da im se revanširaju.

Lider na tabeli je Crvena zvezda, koja ima utakmicu manje, s obzirom da sutra uveče dočekuje Studentski centar (18.00, Arena premijum 1), dok će naredne nedelje gostovati u Splitu. Crveno-beli su na skoru 20-4 i treba im samo jedna pobeda iz naredna dva duela, kako bi i zvanično overili prvu poziciju i prednost domaćeg terena u borbi za titulu.

Trenutno je jedino sigurna Budućnost na koti tri, sa učinkom 18-7, dok će se žestoka borba voditi za četvrto mesto. Sada je Mega na toj poziciji sa identičnim skorom kao i Cedevita Olimpija (15-10). Ekipa Marka Baraća je, na krilima sjajnog Nikole Đurišića, slomila večeras Split (92:78), a u poslednjoj rundi igraće u gostima protiv Igokee, dok će Ljubljančani u Zagreb, na megdan Ciboni.

Foto: abaliga.com

Nikola Đurišić je Splitu ubacio 31 poen

Od šestog do osmog mesta plasirani su Zadar (14-11), Igokea (13-12) i Split (11-14), a jedini koji još može tu da se "ugura" je Studentski centar (11-13). Podgoričane nakon sutrašnjeg gostovanje protiv Zvezde čeka meč protiv Budućnosti u "Morači".

Što se tiče opstanka, situacija je jasna. Krka je najugroženija (5-20), a u poslednjoj rundi ide u Čačak na noge Borcu. Čak i da slavi, mora da čeka ishod okršaja FMP - Mornar i da se nada porazu Barana, od kojih su Slovenci bolji u međusobnom skoru.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija