• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

26.06.2023

14:46

ZVEZDA PREDSTAVILA OLANJINKU: Došao sam da dajem golove, Kataija ne gledam kao konkurenciju

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

ZVEZDA PREDSTAVILA OLANJINKU: Došao sam da dajem golove, Kataija ne gledam kao konkurenciju

Podeli vest

Dolazak u Crvenu zvezdu je korak napred u mojoj karijeri, obećavam da ću dati mnogo golova, kaže novo pojačanje crveno-belih Piter Olanjinka. On je stigao kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Slavijom iz Praga i potpisao je ugovor na tri godine uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana.

On se danas priključio ekipi Baraka Barhara na pripremama na Zlatiboru, a tom prilikom rekao je da će se potruditi da daje što više golova. Ističe da je srećan koliko je lepo prihvaćen.

Foto: FK Crvena zvezda

- Imao sam priliku da posetim stadion. Sjajno je biti ovde. Osećam se odlično, po dolasku u Crvenu zvezdu svi koje sam sreo su me lepo dočekali. Što se tiče uloge u timu, najvažnije mi je da ekipa pobeđuje, a da bi pobeđivala, podrazumeva se da budem uključen u akcije. Svaki fudbaler voli da daje golove, pa tako i ja. Nadam se da će ih biti što više - kaće Olanjinka.

Upitan da li se plaši što će igrati na istoj poziciji na kojoj je trenutno Aleksandar Katai, napadač je imao zanimljiv odgovor.

Foto: FK Crvena zvezda

 

- Gledao sam nekoliko utakmica Crvene zvezde, video sam dosta kvalitetnih igrača, ne bih nikog izdvojio, ali sam zadovoljan onim što sam video. Svestan sam koliko je Katai kvalitetan igrač, mada sam više orijentisan napadački. Saigrače ne gledam kao konkurenciju. Tu sam da doprinesem timu da se što bolje pokaže - ističe reprezentativac Nigerije.

Poslednjih pet sezona proveo je u Slaviji iz Praga, za koju je na 183 utakmice dao 50 golova i imao 26 asistencija. Prelazak u Beograd smatra korakom napred.

Uskoro stiže Late Lat

Napadač Emanuel Late Lat trebalo bi uskoro da potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom. Sportski direktor Mitar Mrkela nije želeo da izgovori njegovo ime, ali na konkretno pitanje da li pomentui napadač dolazi dao je interesantan odgovor.

- Neću o imenima, ali trebalo bi očekivati uskoro da završimo još jedan posao. Ostali su samo tehnički detalji - rekao je Mrkela.

- Dolazak u Crvenu zvezdu je korak napred za mene i dobar je za moju karijeru. Moj posao je igranje fudbala, pa se menjanje klubova nekako podrazumeva. Nijedna promena nije laka, ali prihvatio sam to. Nadam se da ću dobiti pesmu od navijača Crvene zvezde - ističe Olanjinka.

Nije želeo da uporedi Slaviju i Crvenu zvezdu, a otkrio je zbgo čega je izabrao broj 14. 

- Za sada ne mogu da kažem koja ekipa je bolja. Kad prođe neko vreme, moći ću to da ocenim. Pitajte me za nekoliko meseci. Kad sam se 2017. godine vraćao iz povrede, nije mi bilo lako, tada sam na pozajmici izabrao broj 14 i rešio sam da će tako biti i u budućnosti - zaključio je Olanjinka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija