• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

30.04.2024

23:25

Kalinić neće više igrati za reprezentaciju Srbije! Dosta je bilo, vreme je za mlađe

Starsportphoto

Košarka

Kalinić neće više igrati za reprezentaciju Srbije! Dosta je bilo, vreme je za mlađe

Podeli vest

Košaršaš Nikola Kalinić definitivno više neće igrati za reprezentaciju Srbije.

Prvotimac Barselone je posle pobede svog tima nad Olimpijakosom u Atini u trećem meču plej-ofa Evrolige, otkrio da je više ne planira da bude deo nacionalnog tima. 

- Dosta je bilo, ne mogu više. Ovi momci iz Manile su pokazali šta mogu. To je to od mene - rekao je Kalinić za "Blic" posle utakmice, a potom nastavio:

- Ne, mislim da sam ja završio sa takvim učešćem. Nisam ni glavom ni telom, mislim da ne mogu više da izborim to na način koji je potreban. Došlo je vreme za neke mlađe momke da igraju i da pokažu. Pogotovo i nakon tog uspeha prošle sezone. Mislim da je tu sve jasno - poručio je iskusni krilni igrač.

Foto: Starsportphoto

Nikola Kalinić

Kalinić nije bio deo "orlova" koji su prošle godine na Mundobasketu u Manili osvojili srebrnu medalju. On je poslednji put nacionalni dres nosio na Evropskom prvenstvu 2022. godine u Berlinu, kada je naš tim eliminisan od Italije u osmini finala. 

Nikola je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. i na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. godine.

Od timova je nastupao, osim Barselone, za Crvenu zvezdu, Valensiju, Fenerbahče, Radnički iz Kragujevca, Vojvodinu, Novi Sad i Spartak iz Subotice.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija