• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2023

16:16

Prvo pojačanje za Evroligu! Reprezentativac Srbije se vratio u Zvezdu (FOTO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Prvo pojačanje za Evroligu! Reprezentativac Srbije se vratio u Zvezdu (FOTO)

Podeli vest

Prvo pojačanje košarkaša Crvene zvezde je nekadašnji igrač crveno-belih Dejan Davidovac.

Davidovac je u četvrtak potpisao ugovor na tri sezone i tako se vraća u klub sa Malog Kalemegdana za koji je i nastupao pre odlaska u Rusiju.

On može da igra na čak 4 pozicije u timu (od 1 do 4), a za Crvenu zvezdu je od dolaska tokom leta 2017. godine odigrao 301 utakmicu i postigao 2095 poena.

Momak rođen u Zrenjaninu, karijeru je počeo u rodnom gradu, odakle se sa 16 godina preselio u Vršac. Sa selekcijom Srbije do 20 godina je 2015. postao evropski šampion, nakon čega je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom.

Na pozajmici u FMP-u je igrao dve sezone, dok je u ukupno pet u crveno-belom dresu zabeležio 109 nastupa u Evroligi.

Prosečno je beležio 6,2 poena, 2,8 skokova i 1,1 asistenciju, uz prosek od 38% u šutu za tri poena.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija