• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2023

23:38

Pojačanja za Ligu šampiona! Zvezda u minut do 12 iskeširala 10 miliona evra

AP/Photo

Crvena zvezda

Pojačanja za Ligu šampiona! Zvezda u minut do 12 iskeširala 10 miliona evra

Podeli vest

Crvena zvezda ne žali para da pojača tim za Ligu šampiona! Čelnici crveno-belih potrošili su, poslednjeg dana prelaznog roka, deset miliona evra na dva nova igrača.

Prvak Srbije pristao je da Olimpijakosu plati pet miliona evra obeštećenja za Hvang In Boma (26), a novac će biti isplaćen u tri godišnje rate. Južnokorejac je tako postao najskuplje pojačanje u istoriji Zvezde i srpskog fudbala. Crveno-beli su sinoć, u minut do ponoći, zvanično potvrdili da su sa Hvangom potpisali četvorogodišnji ugovor. Što se tiče napadača Šerif Ndijajeja, on će biti plaćen četiri miliona evra, ali bi Adana mogla kroz bonuse da dobije još milion.

Sinoć u ponoć istekao je rok za prijavu igrača za Ligu šampiona, a Zvezda je prijavila obojicu novajlija.
- Odavno smo rekli da nam je cilj da budemo konkurentni u grupi Lige šampiona, a ne samo učesnici. Nagrade su ogromne, uloženi novac će se vratiti, jer da biste nešto napravili, morate i da uložite. Hvang In Bom je po karakteristikama ubedljivo najbolji igrač kojeg smo doveli. Ako pokaže ono što očekujemo, pet miliona evra za njega neće biti mnogo. Kad je reč o Ndijajeu, on je klasičan špic, drugačijih osobina u odnosu na one napadače koje imamo u ekipi. I od njega očekujemo da odmah bude pojačanje - rečeno je iz kluba.

Foto: EPA Images

Najplaćeniji u istoriji Zvezde: Hvang In Bom

Transfer Hvang In Boma do juče je bio neizvestan zbog komplikovane situacije u vezi sa njegovim statusom u Olimpijakosu. Korejac je još pre mesec dana napustio klub iz Atine, mada ostaje nejasno na osnovu čega je zahtevao i očekivao raskid ugovora, budući da je saradnju sa Pirejcima ozvaničio do 2025. Slučaj je dospeo do FIFA, koja je smatrala da nema razloga da se meša. Sve u svemu, utvrđeno je da je Hvang član grčkog kluba i dalje, ali su obe strane želele da okončaju saradnju.

Foto: profimedia

Šerif Ndijaje

Mnogi evropski klubovi raspitivali su se za korejskog igrača, pregovore su počinjali Napoli, Inter, Menhengladbah, ali je Olimpijakos tražio 15 miliona evra i svi su odustali. Poslednjeg dana avgusta završen je prelazni rok u većini zemalja, a Hvang In Bom je i dalje bio pri stavu da neće da se vrati u Grčku.

Čelnici Zvezde su saznali za takvu situaciju, pa su se angažovali i uspeli posle nekoliko dana pregovora sa Evangelosom Marinakisom, vlasnikom Olimpijakosa, da nađu zajednički jezik.
- Jasno je bilo ljudima iz Olimpijakosa da neće niko dati 15 ili deset miliona evra, koliko su tražili za igrača. Zvezda im je ponudila pet miliona. Olimpijakos je prihvatio, a i igrač je zadovoljan jer će nastupati u Ligi šampiona. Tako kvalitetan fudbaler nije nikada nastupao u Superligi - zaključio je naš izvor.
 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija