• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.09.2023

11:33

Zvezda i stranci: Bahar na slatkim mukama u Superligi

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda i stranci: Bahar na slatkim mukama u Superligi

Podeli vest

Crvena zvezda ima dovoljno stranaca da napravi ceo jedan tim i to bi moglo da stavi na slatke muke trenera Baraka Bahara u mečevima Superlige Srbije.

Prelazni rok za crveno-bele je završen, barem što se dolazaka tiče. Može da se desi još samo neki odlazak u lige u kojima su transferi i dalje mogući. Očekuje se i da bude rešena pizajmica Edmunda Ada u Novi Pazar, ali Barak Bahar sad precizno zna čime će moći da raspolaže u sezoni pred nama. 

Foto: EPA Images

 

Pripreme za Ligu šampiona počele su pre skoro godinu dana, tako da je najveći broj igrača doveden maltene do sredine jula. Zatim je usledilo zatišje, a poslednjeg dana prelaznog roka angažovani su štoper Naser Điga, napadač Šerif Ndijaje i vezista In Beom Hvang. Za Korejca upućeni tvrde da je to najbolji stranac koji je zadužio dres kluba sa "Marakane", vreme će pokazati hoće li opravdati taj epitet.

Dokazivanje mu, kao i svima ostalima, sledi u melevima Lige šampiona, od kojih će prvi biti već protiv Mančester sitija u gostima 19. septembra. 

Ono što bi potencijalno moglo da bude problem za Bahara, jeste što nema šanse da konstantno drži sve igrače u takmičarskom ritmu, jer je u Superligi ograničen broj stranaca istovremeno na terenu na četiri. U timu Crvene zvezde trenutno postoji 11 stranih igrača koji konkurišu za mesto u timu. 

Foto: Starsportphoto

 

Istina, Gelor Kanga i Osman Bukari imaju srpske pasoše. Takođe, novo pravilo kaže da ni oni koji imaju pasoš Evropske unije neće biti tretirani kao stranci. U ekipi Zvezde to su Omri Glazer, koji osim izraelskog ima i rumunski pasoš i Žan Filip Kraso, koji osim državljanstva svoje rodne Obale Slonovače, ima i francuski pasoš. 

I dalje ostaju sedmorica stranaca, od kojih če četvorica moći da igraju. To praktično znači da će po meču potencijalno Zvezda na klupi imati samo trojicu stranaca, što i neće predstavljati neki veliki problem.

Početkom ove sezone generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić ocenio je pravilo o broju stranaca u domaćem prvenstvu kao nepraktično.

- Ne vidim poentu tog pravila, jer ne doprinosi razvijanju domaće lige. Jedino će učiniti da neopravdano raste cena domaćim igračima koji igraju preko i koje bismo možda pokušali da vratimo. Samo zbog pasoša, oni će koštati više nego stranac istog kvaliteta. Nego, šta je tu je - rekao je tada Terzić. 

 

SVI ZVEZDINI STRANCI

Omri Glazer (golman) - ima pasoš EU

Naser Điga (štoper)

Aleks Vigo (desni bek)

In Beom Hvang (vezista)

Kings Kangva (vezista)

Gelor Kanga (vezista) - ima srpski pasoš

Osman Bukari (krilo) - ima srpski pasoš

Filipo Falko (krilo)

Žan Filip Kraso (napadač)- ima pasoš EU

Piter Olanjinka (napadač)

Šerif Ndijaje (napadač)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija