• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2023

14:07

Od "mogli da nas napune" do "osvetlali obraz"! Poznati zvezdaši o meču sa Sitijem

informer

Crvena zvezda

Od "mogli da nas napune" do "osvetlali obraz"! Poznati zvezdaši o meču sa Sitijem

Podeli vest

Ne smiruju se strasti nakon utakmice Mančester sitija i Crvene zvezde, a navijači srpskog šampiona i dalje komentarišu meč koji su njihovi ljubimci igrali protiv šampiona Evrope. Tim povodom kontaktirali smo sa advokatom Vladimirom Đukanovićem, režiserom Jugom Radivojevićem i hirurgom Miljkom Ristićem, koji su na "Itihadu" pratili spektakl.

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su u utorak Crvenu zvezdu posle preokreta u drugom poluvremenu sa 3:1 u meču prvog kola grupe G lige šampiona.

Za Informer su se oglasili ljudi koji nisu iz sveta fudbala, ali su sa delegacijom srpskog šampiona otputovali u Englesku i uživo pratili meč koji je na njih ostavio različite utiske.

Foto: tanjug/ap

 

 

Srpski advokat Vldimir Đukanović fasciniran je fudbalerima Sitija i njihovom igraom, iako za klub iz Mančestera kaže da je "odvratan".

- Zvezda je igrala protiv prave mašinerije koja vredi više od milijardu evra. Na svakoj poziciji pokriveni su ne fudbalerima, nego mašinama koje melju. Naravno, morala je u jednom momentu da popusti koncentracija protiv takvog tima. Sa druge strane, nisu nas napunili do vrha, sva sreća! Svaka ekipa bi bila u podređenom položaju protiv ovog odvratnog i veštačkog kluba - kaže Đukanović za Informer.

Foto: Zoran Sinko

 

 

Naš pravnik je na slikovit način napravio paralaleu nestvarne razlike između srpskog i engleskog šampiona. 

- Gledao sam meč omladinaca i oduševio se jednim štoperom. Saznao sam da vredi 50.000.000 evra, a kada uzmete u obzir da ceo tim crveno-belih vredi nešto više od 70.000.000 jasno je da UEFA mora da preseče i zabrani ove stvari u fudbalu koji multimilijarderi   uništavaju. Od prosečnog premijerligaša, koji je dugo igrao u nižem rangu, napravili su klub čiji drugi tim može da pobedi gotovo svakog na svetu. Svala čast na tehnici i metodologiji  Pepa Gvardiole, ali...

Zvezdu nakon meča sa prvakom Evrope čeka večiti derbi (sreda u 19:00), ali i meč protiv Jang bojsa (4. oktobar).

- Igraće crveno-beli pod pristiskom jer moraju da pobede obe utakmice! Najbitnija je ova protiv Partizana, jer ako posle dva poraza u Superligi Srbije izgubi, biće u velikom problemu. Takođe i švajcarski tim mora da savlada u Beogradu, ali i da izbori makar bod protiv Lajpciga da bi došla do tog trećeg mesta koji garantuje mečeve u Evropi. Moramo biti realni i reći da je nemački tim koji vredi 500.000.000 i bori se za titulu u Bundesligi favorit u odnosu na nas i gotovo sigurno će završiti na drugoj poziciji. 

Žali Đukanović što Zvezda ne daje mnogo prostora svojoj deci.

- Voleo bih da se to promeni, da se klub osloni na omladinsku školu u kojoj ima fenomenalne igrače. Dovodimo polutane, tamnopute igrače koji zauzimaju mesto sjajnim mladim srpskim fudbalerima - zaključio je Vladimir Đukanović.

Foto: tanjug/ap

 

 

Meč je u Engleskoj pratio je i predsednik „Zvezdina fondacije“ i član UO srpskog šampiona, Jug Radivojević, koji je oduševljen atmosferom i izdanjem voljenog kluba u Mančesteru.

- Bilo je fenomenalno. Siti je pokazao da je zasluženo vladar Evrope. Domaćinstvo, organizacija, ma sve je bilo na vrhunskom nivou. Sa druge strane, fudbaleri Zvezde su na najbolji način predstavili klub, grad i državu. Uspeli smo da pariramo velikanu i greneralno možemo da budemo zadovoljni. Voditi posle prvog poluvremena na "Itihadu" samo može da motiviše i bude satisfakcija za predstojeće izazove- kaže Radivojević.

Foto: printscreen

 

 

Veruje istaknuti pozorišni i filmski režiser da će crveno-beli trijumfovati u večitom derbiju u sredu (19:00), ali i da će slaviti protiv Jang bojsa u okviru grupne faze Lige šampiona.

- Ova igra i rezultat mogu samo da daju snagu ekipi. Pojačanja se polako uklapaju, a pokazalo se da su dovedeni pravi igrači poput Đige, Ndiajea i Hvanga. Uveren sam da sledi niz pobeda, počevši od meča protiv Partizana, a siguran sam i u trijumf protiv Jang bojsa na "Marakani" - proučio je Jug Radivojević za Informer.

Foto: tanjug/ap

 

 

Na tribinama velelepnog stadiona u Mančesteru našao se i Miljko Ristić, srpski kardiohirurg, univerzitetski profesor i bivši v.d. direktora Kliničkog centra Srbije, koji je surovo iskreno prokomentarisao odnos snaga.

- Moj, ali i utisak prijatelja koji su pratili meč je da je Siti mnogo, mnogo bolji i kvalitetniji tim. Svi mi navijamo za srpski klub, ali moramo biti realni i iskreni. Kvalitet Mančestera je neosporan, a ostaje žal što posle vođstva Zvezde nije duže ostao na snazi taj rezultat. Gledam, golman Glazer je dobio visoke ocene, a čovek je krivac za gol jer je neshvatljivo boksovao jednom rukom. Malo se plašim šta će biti u Beogrdu, jer je to tim koji vredi više od milijardu evra, a naš klub skoro 20 puta manje - kaže Ristić.

Foto: Masha Bandjur

 

 

Bio bi zadovoljan sjajni medincski stručnjak remijem protiv engleskog giganta.

- Nismo mi javno iznosili želje i očekivanja, uvek treba ići na pobedu, ali lično bih bio zadovoljan remijem. Iskreno, čak ni nerešen ishod ne bi bilo objektivno očekivati protiv tima kakv je Siti. Igrači Mančestera su i mnogo bolje trčali i jasno se videlo da su i u tom segmentu nadmoćniji. 

Član UO Crvene zvezde, ipak veruje u pobede protiv večitog rivala i švajcarskog predstavnika u Ligi šampiona.

- Crveno-beli imaju bolji tim od Partizana i Jang bojsa. U derbiju nikada ne manjka motiva, ali je sigruno da će domaćin u Humskoj da zapne, jer dugo nisu osetili slast pobede u derbiju. Sa druge strane, imamo jak TSC i Čukarički, pa dva poraza koja je Zvezda već upisala od starta sezone možda i teško mogu da se nadoknade - zaključio je za Informer Miljko Ristić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Liga šampiona: Čekali smo Holanda i Mbapea, a šou "ukrali" golmani!
Fudbal

Liga šampiona: Čekali smo Holanda i Mbapea, a šou "ukrali" golmani!

Golmani su "ukrali" šou u prvom kolu Lige šampiona! Omri Glazer iz Zvezde postavio rekord sa 13 odbrana protiv Sitija, ali i bio krivac za poraz, dok je Ivan Provedel pogotkom u 94. minutu doneo Laciju bod protiv Atletiko Madrida, a 52 miliona evra vredni Andre Onana "kroz stomak" primio gol protiv Bajerna.

21.09.2023

13:02

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija