• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

30.09.2023

12:06

Zvezda vežba za utakmicu godine! Protiv Radničkog generalna proba!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda vežba za utakmicu godine! Protiv Radničkog generalna proba!

Podeli vest

Crveno-beli u subotu (18.05, Arena 1 premijum) dočekuju niški Radnički, što će im biti priprema za meč sa Jang bojsom u sredu u Ligi šampiona, jer je duel sa Švajcarcima na "Marakani" okarakterisan kao najbitniji okršaj u jesenjem delu sezone.

Crvena zvezda ima generalnu probu pred utakmicu godine! Fudbaleri srpskog šampiona u subotu  dočekuju niški Radnički u okviru 10. kola Superlige, a taj duel biće pravi pokazatelj da li su crveno-beli spremni za meč protiv Jang bojsa u Ligi šampiona.

Bez pobede od Pazara

Na "Marakani" su okršaj protiv švajcarskog šampiona, koji će biti odigran u sredu u Beogradu, okarakterisali kao najvažniji u jesenjem delu sezone. Jasno je da Zvezda neće imati bolju priliku da zabeleži pobedu u eliti od one koja će joj se ukazati u sredu. Zbog toga je za očekivati da izraelski trener Barak Bahar protiv Nišlija pruži šansu nekim od najboljih igrača, kako bi se koliko-toliko uigrali pred utakmicu u elitnom evropskom takmičenju.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Vidljivo je da je šampion Srbije u padu forme, o čemu svedoče i porazi od Voždovca i Čukaričkog u Superligi. Onaj protiv Mančester sitija je i bio očekivan, pa će ekipa u subotu imati zadatak da slavi nakon skoro mesec dana, a potom i da pokaže znatno bolju igru u odnosu na prethodne mečeve. Poslednji trijumf Baharov tim ostvario je 2. septembra protiv Novog Pazara, a onda su usledili pomenuti mečevi protiv Čukaričkog i Sitija, kao i dva odlaganja - protiv TSC-a i Partizana.

Foto: Starsportphoto

 

 

Najskuplji fudbaler u istoriji Crvene zvezde Hvang In Bom ističe da će upravo današnji meč biti svojevrsna priprema pred Jang bojs, te da očekuje početak pobedničkog niza ekipe.

- Voleo bih da pobedom napravimo uvertiru za Jang bojs. Znam da svi govore samo o toj utakmici, ali je i Superliga veoma važna i moramo da budemo fokusirani. Ne smemo da dozvolimo da se govori o bilo čemu drugom osim o meču sa ekipom iz Niša. Verujem da ćemo pobediti, ali i zadovoljiti publiku kvalitetom igre - napominje Hvang.

 

Partizan u Kruševcu juri sedmi trijumf

Dan posle Crvene zvezde, na teren će i Partizan. Ekipa iz Humske dobro je otvorila sezonu u Superligi i nakon sedam odigranih mečeva ima šest pobeda i jedan remi. Sedmi trijumf, ujedno i sedmi zaredom, pokušaće da ostvare u nedelju (17.00, Arena 1 premijum) na gostovanju Napretku u Kruševcu. Poznato je da su crno-beli često u prošlosti imali problema protiv tog rivala, ali u poslednje vreme to nije slučaj. Napredak je poslednji put pobedio Partizan u decembru 2019, a od tada tim iz Humske slavio je u šest od sedam mečeva, a taj jedan završen je bez golova.

 

Zvezda zbog pomenuta dva poraza u prvenstvu ima četiri boda manje od Partizana i TSC-a, ekipa koje su na vrhu tabele Superlige. Uprkos tome, reprezentativac Južne Koreje veruje da je njegov tim najkvalitetniji u državi i da će to dokazati tokom prvenstva.

- Biće mi ovo prva utakmica na "Marakani". Očekujem težak meč, ali smatram da smo najkvalitetniji tim u prvenstvu i da svaki rezultat mora isključivo od nas da zavisi - dodaje Hvang.

Parirali Mančester sitiju

S druge strane, u Radničkom se nadaju da mogu da urade nešto poput Čukaričkog i Voždovca i da šokiraju šampiona na "Marakani".

Foto: tanjug/ap

 

 

- Idemo rasterećeno i probaćemo da napravimo pozitivan rezultat. Utakmice sa najvećim klubovima u Srbiji su privilegija i svi žele da se prikažu u najboljem svetlu na najvećoj sceni. Probaćemo i mi tako. Ipak, igraćemo protiv tima koji je uspeo da parira Mančester sitiju, najboljem timu na svetu. Idemo da se borimo, pa da vidimo koliko možemo - kaže napadač Radničkog Sava Petrov.
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija