• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.09.2023

17:27

Zvezda minimalncem porazila Radnički

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda minimalncem porazila Radnički

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnički iz Niša rezultatom 1:0 u meču 10. kola Superlige

Ovo je jedina utakmica za izabranike Baraka Bahara koju igraju od 1. kola Lige šampiona koje su igrali sa Mančester sitijem u gostima do 2. kola u sredu u kojem će dočekati Jang bojs na "Marakani".

 

Crvena zvezda - Radnički (N) 1:0 (1:0)

Grad: Beograd: Stadion: Rajko Mitić Gledalaca: 4.000 Sudija: Pavle Ilić Strelac: Ivanić 13 Žuti karton: Ndijae - Jamnam, Ndijaje

Crvena zvezda: Glazer - Mijailović, Dragović, Điga - Bukari (od 46. Rodić), Stamenić, Hvang, Ivanić, Mitrović (od 46. Olanjinka) - Kraso (od 46. Lučić), Ndiaje

Radnički (N): Rosić - Jamkam, Vojnović, Petrović (od 64. Ndiaj) - Jovanović (od 46. Vlajković), Stajić, Pejović, Frej - Ilić (od 59. Pavlović), Mesarović (od 46. Cvetković), Petrov (od 59. Ivelja)

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ UTAKMICA

88. minut -  Nova šansa za Radnički iz Niša, ali dobro su snašli defanzivci Crvene zvezde

84 minut -  Igrač Radničkog Ndiaje dobio je žuti karton

81. minut - Novak velika prilika za Crvenu zvezdu. Dobio je loptu Hvang, vukao ju je jedno vreme, a zatim je spretno našao Ndijajea koji je šutirao pored gola

75. minut - Došla je lopta do Olajinjuinke, pokušao je Nigerijac iz šesnaesterca da šutira, ali došlo je do blokade.

71. minut - Korner za Radnički, ali vrlo brzo su to otklonili defanzivci Crvene zvezde

65. minut: Blaga panika u redovima Crvene zvezde, koji ne uspevaju da dupliraju prednost, iako je statistika na njihovoj strani. Sve dok je tako, Radnički će s pravom da se nada makar bodu. 

57. minut: Prečka Ivanića sa nekih 20ak metara. Dobro je zahvatio loptu, gađao, ali bilo je isuviše visoko za pogodak. 

53. minut: Rodić je odlično dodao Olanjinki, koji je u nekoliko poteza u protivničkom šesnaestercu pokušao da se oslobodi protivničkih igrača i šutira, ali nije uspeo. Loptu je pokupio Hvang, koji je šutirao, ali pored gola. 

46. minut: Počelo je drugo poluvreme. U igri su umesto Bukarija Mitrovića i Krasoa - Olanjinka, Rodić i Lučić. U ekipi Radničkog, umesto Jovanovića i Mesarovića, na terenu su Vlčajković i Cvetković.

PRVO POLUVREME

45. minut: Kraj prvog poluvremena. 

44. minut: Proigrao je Kraso Ndijaea, koji je izašao sam pred Rosića. Ipak, golman ga je izblokirao. 

Foto: Informer

 

37. minut: Prilika za Mitrovića. Ovo mu je bila druga protiv bivšeg kluba. Deluje da Zvezda sad igra malo mirnije. 

Foto: Starsportphoto

 

31. minut: Šutirao je Marko Stamenić sa malo većče udaljenosti, ali je lopta završila pored gola. 

27. minut: Petrov je probio po desnoj strani, pretrčao sve igrače Zvezde, pokušao da ubaci loptu ispred Glazerovog gola, ali ju je Điga izblokirao. Imali su nakon toga gosti korner, mada im je pokušaj da izjednače lako osujećen. 

22. minut - Napada Crvena zvezda sa svih strana. Pokušao je Bukari u dva navrata, zatim Mijailović nakon fantastičnog ubacivanja Hvanga iz kornera, ali nijedna prilika nije pretvorena u gol. Žuri se domaćinu da što pre duplira prednost. 

Foto: Starsportphoto

 

13. minut - GOOOL. Mirko Ivanić dovodi Zvezdu u vođstvo. Našao se neposredno ispred gola i glavom matirao golmana Nišlija. Bilo je pitanje trenutka kada će odličnu igru pretočiti u vođstvo. 

10. minut - Imao je šansu Radnički da prvi dođe do gola preko Vanje Ilića, igral je pobegao svim fudbalerima Zvezde, ali je loše primio loptu. Spetljao se, tako da je uništena dobra prilika. 

5. minut: Mirko Ivanić je uzeo loptu malo posle centra, krenuo ka golu Dragana Rosića, šutirao iz daljine, ali je lopta otišla pored gola. 

Foto: Starsportphoto

 

 

1. minut: Utakmica je počela minutom čutanja u čast poginulih u Banjskoj na Kosovu i Metohiji.

Foto: Informer

 

17.57: Sastav koji je Barak izabrao je praktično najjači kojim raspolaže, što znači da danas uvežbava ekipu za Jang bojs. 

17. 49: Trener Radničkog i bivši fudbaler Crvene zvezde Nikola Trajković odlično poznaje srpskog šampiona i zna da će učiniti sve da pobedi, pa je upozorio svoje igrače. 

- Svima je jasno da Zvezda ima verovatno najjači igrački kadar u poslednjih 20 godina. Možda ovo nije njen momentum, ali poznajući sve ljude koji rade u klubu i njihov mentalitet verujem da je usledila opšta mobilizacija. Za njih će utakmica sa nama biti ključna i verujem da će oni ući jako motivisano od prvog minuta. Na nama je da budemo hrabri, odgovorni, rekao sam igračima da u ovakvim utakmicama nema šta puno da se izgubi. Moramo da budemo defanzivno koncentrisani, disciplinovani, kompaktni, ofanzivno da iskoristimo naš potencijal, da ne budu u nekom grču, već da iskoriste taj stadion, ambijent, teren i prikažu sebe u najlepšem svetlu - rekao je Trajković. 

17.45: Pre utakmice sa Radničkim iz Niša trener Crvene zvezde Barak Bahar podsetio je igrače da su već dva puta poraženi u Superligi i da ne bi smeli opet.

Foto: FK Crvena zvezda

 

- Imamo vremena do utakmice protiv Jang bojsa, sada je bitan meč protiv Radničkog iz Niša i maksimalno smo fokusirani na taj duel. Poraženi smo u dve utakmice nacionalnog prvenstva i svesni smo da je to previše. Razmišljamo samo o meču sa Nišlijama - rekao je Barak.  

17.40: Crvena zvezda ni pobedom ne može da se vrati na čelnu poziciju, jer joj po četiri boda beže TSC i Partizan. 

 

Standings provided by Sofascore

 

17. 31: Kvota na Crvenu zvezdu je 1,06, što dovoljno govori da je apsolutni favorit u odnosu na Nišlije, na koje je 25. 

17.27: Prethodno, iz različitih razloga, odložene su dve utakmice Crvene zvezde, najpre sa TSC-om na "Marakani", pa onda sa Paritzanom u gostima. 

 

Dobrodošli na Informerov blog posvećen utakmici 10. kola Superlige Srbije koju igraju Crvena zvezda i Radnički iz Niša na "Marakani". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija