• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2023

23:06

Totalno ludilo u Evroligi! Zvezda Sferopulosa otela Baskoniji, pa joj otvorila put ka Ivanoviću?

Starsportphoto

Crvena zvezda

Totalno ludilo u Evroligi! Zvezda Sferopulosa otela Baskoniji, pa joj otvorila put ka Ivanoviću?

Podeli vest

Neverovatan splet okolnosti u prethodnih 20-ak sati koji povezuje srpskog šampiona i španskog evroligaša!

Evroliga je tek počela, a već je u centru zbivanja širom Starog kontinenta! Poslednja vest koja je kao bomba odjeknula je ta da je Crvena zvezda smenila Duška Ivanovića i umesto njega postavila grčkog stručnjaka Janisa Sferopulosa za prvog trenera.

Ivanović je loše počeo sezonu u Evroligi pošto je u prva četiri kola zabeležio tri poraza i ostvario jednu pobedu, ali nije samo to ono što mu se zamera. Navodno, nije u dobrim odnosima sa igračima, koji smatraju da su njegove metode treninga i uspostavljanja taktike zastarele.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Rukovodstvo na čelu sa Nebojšom Čovićem je reagovalo i postiglo dogovor sa Sferopulosom, a malo je falilo da do tog posla ne dođe! Zapravo, Zvezda je imala sreće što je reagovala pre Baskonije, koja je takođe u procesu smene trenera.

Naime, kako navodi portal "Basket Njuz", Baskonija će uskoro promeniti trenera Đoana Penjaroju. Prvi pik za njegovog naslednika bio je upravo Sferopulos, ali on je pružio ruku Crvenoj zvezdi i tu će, ako rezultati budu dobri, ostati do kraja sezone 2024/25.

"Sferopulosov dogovor sa Zvezdom utiče na planove Baskonije. Klub iz Vitorije želeo je Sferopulosa za trenera i on im je bio prvi pik. Samo je pitanje vremena kada će Đoan Penjaroja biti bivši. Međutim, sada Baskonija mora da traži neke druge opcije", navodi "Basket Njuz", portal koji je odlično upućen u dešavanja na košarkaškom tržištu.

Foto: Reuters/Antonio Bronić

 

 

Slučajno ili ne, Zvezda bi ujedno mogla i da ukrade i da "sredi" trenera Baskoniji! Španski mediji stidljivo spekulišu da bi rešenje za klubu slavnog kluba mogao da bude upravo Duško Ivanović! 

Poznato je da je Ivanović sa mnogo uspeha predvodio tim iz Baskije i da tamo ima maltene status božanstva. Doneo im je poslednju titulu 2020. godine, a čini se da je u ovom momentu on prvi pik da se vrati tamo gde je bio vrlo uspešan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31