• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2023

11:03

Kukavice! Nemci u strahu zbog Srba, ne daju "delijama" da kupe karte!

ATAIMAGES

Crvena zvezda

Kukavice! Nemci u strahu zbog Srba, ne daju "delijama" da kupe karte!

Podeli vest

Lajpcig je za utakmicu sa Crvenom zvezdom prodao do utorka oko 43.000 ulaznica, ali stadion neće biti ispunjen do poslednjeg mesta (sreda, 21.00, RTS 1, Arena Premium 1).

Nemački mediji prenose da ulaznice za večerašnji duel nisu dostupne u slobodnoj prodaji. Pretprodaja ulaznica je završila, od 43.000 prodatih karata 2.500 ulaznica dobili su navijači šampiona Srbije, pa su Nemci spustili rampu, kako bi sprečili da se karata domognu još neki navijači crveno-belih.

Kapacitet "Red Bul" arene je 45.228 mesta za međunarodne utakmice, a biće prazno oko 2.500 mesta. Pored toga što karte više ne mogu da se kupe, nije bilo ni besplatnih ulaznica, pišu Nemci, a klub je u koordinaciji sa policijom odlučio ne puste ulaznice u slobodnu prodaju za meč sa Zvezdom.

Karte za meč sa Zvezdom mogli su da kupe samo registrovani navijači, oni koji su već bili poznati klubu, odnosno, oni koji su kupili karte u poslednje dve godine, vlasnici sezonskih ulaznica, članovi kluba navijača...

 

Foto: ATAIMAGES

 

 

"Lapcig želi na ovaj način da spreči potencijalno nasilne srpske navijače da se nađu na tribinama. Deo beogradskih navijača je nasilan, nacionalistički, rasistički i homofobičan. Nisu dobra kombinacija sa navijačima Lajpciga koji su više okrenuti porodici", izvređali su Nemci navijače Zvezde.

Svi koji su registrovani i dalje mogu da kupe karte. 

"Oko 1.110 ulaznica je u sredu bilo dostupno u skoro svim sektorima stadiona. Reč je uglavnom o kartama prvenstveno od vlasnika sezonskih ulaznica, koji ne mogu ili ne žele da dođu na utakmicu, pa su one vraćene u prodaju", navode nemački mediji.

Foto: Starsportphoto

 

 

Policija u Lajpcigu podigla je sve moguće snage kako bi sprečila eventualne incidente pred meč. I helikopteri će nadletati grad, a preko 1.000 policajaca moglo da obezbeđuje ovaj meč. Biće postavljeni sigurnosni punktovi na svim većim putevima ka Lajpcigu, pošto se očekuje da preko 2.500 srpskih navijača dođe na meč. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija