• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2023

06:09

Stojić gađa u metu! Ovo mu je smetalo u igri Zvezde!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Stojić gađa u metu! Ovo mu je smetalo u igri Zvezde!

Podeli vest

Poznati fudbalski analitičar Ranko Stojić komentarisao je učinak Crvene zvezde na gostovanju Red Bul Lajpcigu (3:1), kaže da mu se nije dopao početak meča, ali očekuje bolju igru crveno-belih u nastavku sezone.

Zvezda je ostala na osvojenom bodu u tri odigrana kola Lige šampiona, a za dve nedelje. 7. novembra, dočekaće Red Bul Lajpcig na "Marakani". Stojić je kritikovao igru šampšiona Srbije na startu utakmice, period kada su crveno-beli primili gol. 

Možemo da ulepšavamo koliko hoćemo, s obzirom na trenutni nivo forme Zvezde, ovo je korektan meč. Malo mi je zasmetalo što celo prvo poluvreme nije bilo jasnog plana igre, bile su rastrgnute linije, kad je jedan štoper u posedu lopte nije ulazio unutra, pa je lako bilo Lajpcigu da kontroliše igru. Red Bul Lajpcig nije igrao svoj najbolji meč, a relativno ubedljivo je pobedio. Ponovo je bilo previše šuteva ka golu Zvezde u ovom nivou takmičenja - rekao je za TV Arenu Ranko Stojić. 

Ipak, Stojić smatra da je Zvezda protiv Lajpciga pokazala da podiže nivo forme.

- Možda budem drastičan kad ovo kažem, ali ne bi joj se smelo dogoditi da ponovo bude gore-dole, već je na trenerskom stafu da ovaj nivo forme najmanje zadrže ili podignu. Dve nedelje nema evropskog takmičenja, da kroz prvenstvene utakmice podižu nivo forme i da se Lajpcig za dve nedelje dočeka sa 15-20 odsto boljom formom.

Foto: AP PHOTO

 

 

Jasno je odbrana crveno-belih mora bolje.

- Kada vidimo broj šuteva prema Zvezdinom golu (27 udaraca ka golu), odgovornost na odbrani je tu najmanje koliko i na defanzivnom delu veznog reda. Još jedan apel našim trenerima - učite odbrambene igrače tehniku oduzimanja lopte bez faula. To je poslednjih pet godina jedan od najvažnijih segmenata. Kao i u drugim sportovima, pravim komparaciju sa košarkom. Videli smo da je prvi gol pao posle greške i izgubljene lopte u zoni u kojoj ne sme da se gubi.

 

Može i Zvezda kao Barsa

Ranko Stojić je istakao ulazak u igru rezervista 21-godišnjeg Vladimira Lučića, Jovana Mijatovića koji ima 18 godina i 17-godišnjeg Koste Nedeljkovića.

- Ima stvari koje su bile pozitivne, ovi mladi momci su ušli na teren i pokazatelj je to, ako Barselona može da igra sa 4-5 momaka između 16 i 19 godina u prvom timu, što ne bi mogla i Crvena zvezda. Mijatović mi se svideo. Ima mentalitet, koji je za mladog igrača jako važan. Nadao sam se da će dati gol, u dobroj je dinamici i to je ta golgeterska serija. Voleo bih da je dao gol i dao ih je dosta. Njegovo ponašanje je tako pozitivno, isto igra i za omladince Zvezde i za prvi tim i to je primer kako igrači Zvezde treba da razmišljaju. Često ističemo da je za napadača važno da ima jedan ili dva izražena kvaliteta, ali on ima tako dobre udarce levom i desnom, dobar tajming kada napada prostor, igra glavom, timski je igrač, ima dobru saradnju sa saigračima... Ima sve predispozicije da ima još veću minutažu u prvom timu Zvezde.

 

Na pitanje da li Zvezda ima izgrađeni i prepoznatljivi stil igre, Stojić kaže:

- Ne bih rekao, rekao bih da je Zvezda imala određeni stil u određenim utakmicama po poluvreme. Moramo da budemo otvoreni i da kažemo da se retko dešavalo da Zvezda odigra celu utakmicu dobro, svih 90 minuta. Nešto slično kao naša reprezentacija u poslednje vreme. Nadam se da će ovo biti zamajac da više neće biti oscilacija, u kojima će posle 20-25 minuta dobre igre opet biti padova. Zvezda ima sve uslove da odigra punu utakmicu na vrlo ozbiljnom nivou.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija