• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.10.2023

10:03

Novi trener, stara boljka Crvene zvezde!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Novi trener, stara boljka Crvene zvezde!

Podeli vest

Uprkos porazu košarkaša Crvene zvezde na derbiju protiv Partizana u petom kolu Evrolige, evidentno je bilo da će ekipa potpuno drugačije igrati i izgledati pod vođstvom Janisa Sferopulosa.

Grčkom stručnjaku nije nepoznanica preuzimanje timova u kojima nije bio od samog početka sezone i gde nije učestvovao u odabiru igračkog kadra. Tako je zaduženje glavnog trenera dobio u timu Olimpijakosa nakon tri kola, dok je izraelski Makabi 2018. preuzeo usled iznenadnog otkaza Nevenu Spahiji.

Foto: EPA

Sferopulos na klupi Makabija

Sličan scenario ga je dočekao i u Beogradu, gde će u narednom periodu biti zadužen za tim Crvene zvezde nakon sporazumnog razilaženja sa Duškom Ivanovićem. Sferopulos je u crveno-belom timu debitovao pobedom nad FMP-om 83:72 u Admiral Bet ABA liga i sinoć je poražen u "večitom" derbiju protiv Partizana u petom kolu Evrolige 88:86. 

Međutim, uprkos porazu u najvažnijoj utakmici za sve najvatrenije pristalice, nekadašnji trener Makabija je već stavio svoj pečat na ovaj tim.

Sferopulos je odmah pri preuzimanju kluba promenio rotaciju igrača koju je koristio njegov prethodnik Ivanović. Jago Dos Santos je dobio znatno više prostora, dok je Branko Lazić izostao iz prvih 12, mada je poznato i da muku muči sa povredom. 

Foto: Starsportphoto©

Jago Dos Santos

Borbeni Džoel Bolomboj uvršten je u prvu petorku zajedno sa Dejanom Davidovcem na uštrb Luke Mitrovića i Marka Simonovića koji sinoć nije proveo ni minut na parketu.

Mnogo većom minutažom nagrađen je i Adam Hanga, iako je u dosadašnjem delu sezone Rokas Gidraitis možda i najbolji pojedinac crveno-belih. Osim rotacije i minutaže igrača, koja će se nesumnjivo menjati u toku duge i iscrpljujuće sezone, viđen je i drugačiji pristup napadu.

Crvena zvezda je u ofanzivi delovala preciznije, sa više izgrađenih pozicija za šut. Boljka Sferopulovih izabranika i dalje su izgubljene lopte i slaba forma, pre svih Šabaza Nejpira i Miloša Teodosića, od kojih se očekuje da budu nosioci u igri.

Foto: EPA

Miloš Teodosić i Šabaz Nejpir

Ono što najviše brine pristalice Crvene zvezde je činjenica da su njihovi miljenici ponovo prokockali dvocifrenu prednost na manje od deset minuta do kraja utakmice. Isti slučaj su imali prilike da gledaju prilikom gostovanja Monaka u "Areni", kao i tokom gostovanja Žalgirisu u Kaunasu. Obe utakmice je Zvezda vodila i veći deo susreta delovala kao bolji rival, da bi na kraju epilog bio isti - poraz.

Vicešampion regiona je sinoćnjim porazom spao na učinak od jedne pobede i četiri poraza u Evroligi i očekuje ih novi megdan sa Partizanom već u ponedeljak (Arena 1 premijum 20.00) uoči petog kola Admiral bet ABA lige. Novi izazov u Evroligi za Sferopulosa i igrače biće gostovanje minhenskog Bajerna 2. novembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija