• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

04.05.2024

12:32

Direktor Evrolige zabrinuo "večite": Neko će morati u Evrokup!

Starsportphoto©

Košarka

Direktor Evrolige zabrinuo "večite": Neko će morati u Evrokup!

Podeli vest

Nažalost, neko će u krugu sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Valensijom, Albom i Virtusom morati da otpadne jer Pariz ulazi, rekao je direktor Evrolige Paulijus Motijeunas.

Nimalo lepe vesti navijači "večitih" nisu mogli da pročitaju u opširnom intervjuu Litvanca za španski "As" u kojem je govorio o sudbini beogradskih timova naredne godine u eliti.

- Nažalost, neko će u krugu sa Zvezdom, Partizanom, Valensijom, Albom i Virtusom morati da otpadne jer Pariz ulazi. Svi imaju po 20 odsto šansi da ne igraju Evroligu sledeće sezone. Svi su jednaki i partneri će odlučiti. Valensija je igrala dobro u prvom delu sezone i gradi novu, atraktivnu dvoranu. Veliki korak za klub. Rade velike, pozitivne stvari. Valensija je klub sa budućnošću u Evroligi. Ali je istina da će neko od ovih klubova morati da otpadne - rekao je Motijeunas.

Foto: profimedia

Paulijus Motijeunas

Visoki funckioner je potom i otkrio da je fokus takmičenja usresređen na profitabilnija tržišta u Zapadnoj Evropi. Takođe, otkriva da će sudbina crveno i crno-belih biti poznata nakon fajnal-for turnira u junu.

Trenutno smo fokusirani na Berlin, Pariz i London u Evropi. Nemačka, Velika Britanija i Francuska. To su najzrelija tržišta. Obično se spisak učesnika zna posle Fajnal fora, sredinom juna - kazao je Motijeunas.

Izrazio je i zahvalnost gradu Beogradu i državi Srbiji zbog izlaska u susret Makabiju i odličnim uslovima kojima je gigantu iz Tel Aviva omogućeno da domaće utakmice igra u našem glavnom gradu.

- Veoma nezgodna situacija, ali mislim da su tu svi uradili veliki i dobar posao kako bi se stvorili uslovi za igru, pre svih srpska Vlada koja je omogućila da Makabiju Beograd postane centrala, kao i drugim klubovima. Nije lako, ali se iskreno nadamo da će konflikt da se završi uskoro. Naš cilj je da se Makabi vrati svojoj kući i tamo igra evropske utakmice. Prioritet je ipak sigurnost svih članova i da se rat završi.

Foto: Starsportphoto©

U Beogradu kao kod kuće - Makabi

Naravno, i dalje je itekako aktuelna tema ulazak Dubaija u Evrokup i ABA ligu, a Motijeunas otkriva da će Evroliga pomno pratiti potencijalnu prinovu tokom predstojeće godine.

-  Želimo da vidimo širu sliku i pratimo situaciju jer bi to bio veliki korak za Evroligu. Moramo da vidimo da li imamo dovoljno hrabrosti za ovaj korak i da li pre svega ima smisla. Znamo da je to drugačije tržište, drugi kontinent. Razumemo i kompleksnost problema. Zato smo i uzeli vreme kako bismo analizirali situaciju. Ono što smo govorili pre, ovo je tržšte kojem su svi sportovi okrenuti, od golfa, preko tenisa, do borilačkih sportova. NBA se okrenula tom tržištu, fudbal takođe. Mi kao Evroliga ne možemo da zatvorimo oči na to. Analiziraćemo situaciju i pratimo događaje, jer verujemo da je ovo zanimljivo tržište, posebno bi bilo ako otključamo njegov kompletni potencijal u pogledu biznisa i košarke - objasnio je Motijeunas.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Uspešno održana konferencija Lepota žene!
Moda i lepota

Uspešno održana konferencija Lepota žene!

Konferenciju "Lepota žene" drugu godinu za redom organizovala je agencija "Advertising Solutions", na čelu sa Natašom Vulin. Tokom celodnevnog programa, 21. maja, u prostoru Jugoslovenske kinoteke govorilo se o ženama kroz prizmu zdravlja, snage, pobede i lepote.

22.05.2024

16:37

Džet set

Srbija