• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.11.2023

18:05

Kraj: Crvena zvezda savladala Budućnost!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Kraj: Crvena zvezda savladala Budućnost!

Podeli vest

Uživo pratite derbi meč šestog kola ABA lige.

Uspeo je Janis Sferopulos da razbudi svoju ekipu nakon dva poraza u duelima protiv Partizana. Crvena zvezda slavila je u Evroligi i savladala Bajern, ali vremena za slavlje nema budući da je pred srpskim šampionom novi izazov u "Areni" - u derbiju šestog kola Zvezda pred svojim navijačima dočekuje Budućnost. 

U prilog crveno-belima ide tradicija u Beogradu protiv Podgoričana. Zvezda je slavila na prethodnih sedam uzastopnih susreta protiv Budućnosti, a navijači očekuju da ni danas neće biti problema. Biće to sjajna uvertira za duel protiv Barselone koji je na programu naredne nedelje. 

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST   95:86 (21:18, 32:24, 16:21, 26:23)

Beogradska arena, Beograd     Sudije: Damir Javor, Sašo Petek, Luka Kardum

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Nejpir, Tobi, Bolomboj, Ilić, Nedović, Gedraitis, Jago

Budućnost: Mihailović, Megi, Ros, Slavković, Makundu, Grbović, Džouns, Jagodić-Kuridža, Vilijams, Rajt, Popović, Pol

UŽIVO: 

Četvrta četvrtina: 

KRAJ - Crvena zvezda je savladala Budućnost!

39. minut - NEDOVIIIIIIĆ! Veoma važna trojka za Crvenu zvezdu, deluje da je sada meč rešen - 91:84!

39. minut - NEJPIIIIIIR! Pravi potez Sferopulosa, Amerikanac odmah pogađa, ali na drugoj strani Makundu pogađa i imaće dodatno slobodno bacanje - 88:84. 

38. minut - Topi se prednost crveno-belih, sada je Pol prelako prošao pored Dos Santosa i pogodio. Odmah Sferopulos na teren vraća Nejpira - 86:82!

37. minut - Šest poena prednosti za Zvezdu pred poslednja tri minuta nakon poena Makundua sa linije penala - 84:78. 

36. minut - Ubrzao se tempo u finišu utakmice, Ros vezuje četiri poena, no, opet Teodosić pravi magiju i sa košem spaja Tobija - 84:75!

35. minut - Laki poeni za Brendona Pola na jednoj, ali vraća to u prvom talasu Jago Dos Santos - 80:71!

34. minut - TEODOSIIIIIIĆ! Evo je i treća trojka, kada god je bitno Teo je tu da prekine nalet gostiju - 78:69!

33. minut - Siguran je Mekinli Rajt sa linije penala, na drugoj strani je Teodosić otvorio poziciju za Tobija, ali Slovenac promašuje otvorenu trojku. Stiže ekspresno kazna preko Džonsa - 75:69!

Foto: Starsportphoto©

 

32. minut - NEDOVIIIIIIIIIĆ! Ide još jedna trojka, diriguje napadom Crvene zvezde Miloš Teodosić, a Budućnost nema nikakav odgovor na to - 75:63!

31. minut - Teodosić se upisuje u strelce i na startu poslednje četvrtine, ovoga puta je bivši srpski reprezentativac pogodio dva slobodna bacanja, a potom je pod košem bio siguran Majk Tobi - 72:63!

Treća četvrtina: 

30. minut - TEODOSIIIIIIIIIĆ! Veoma važna trojka za crveno-bele u poslednjim momentima treće četvrtine - 68:61!

29. minut - Brendon Pol je "ušao u zonu", vezuje Amerikanac pet poena i tera Sferopulosa da iskoristi i drugi tajm-aut u trećem periodu, Zvezda ima samo četiri poena prednosti - 65:61!

28. minut - Ispravlja Vilijams promašaj Petra Popovića, preslikana situacija i na drugoj strani, pod košem je siguran Majk Tobi - 65:56!

Foto: Starsportphoto©

 

27. minut - Nejpir seče seriju gostiju, ostao je Amerikanac sam na poludistanci i lagano poentirao - 63:54. Na parket se vraćaju Dejan Davidovac i Jago Dos Santos.

26. minut - Lepa akcija Zvezde, Tobi je ostao sam pod košem, ali je promašio zicer, a potom i prafi faul. Sa linije penala siguran je Makundu - 61:54!

25. minut - Nastavlja se niz Budućnosti, sada lako pod košem zicer realizuje Džekori Vilijams, mora Sferopulos da reaguje tajm-autom - 61:52!

24. minut - Nova greška crveno-belih, Bolomboj gazi liniju, odmah izmena na parketu je Majk Tobi, a novi napad imaju gosti iz Podgorice. 

23. minut - Serija Mekinli Rajta, dva puta je plej Budućnosti lako prošao pored Nejpira i poentirao pod košem -- 61:48. 

22. minut - NEJPIIIIIIIR! Šest vezanih poena za plejmejkera Crvene zvezde, prvo tri sa linije penala, a onda pogodak i van linije 6,75 - 61:44!

Foto: Starsportphoto©

 

21. minut - Gotovo identičan početak treće četvrtine, serija grešaka na obe strane koju prekida Luka Mitrović pod košem - 55:42. 

Druga četvrtina:

20. minut - DAVIDOVAAAAAAC! Ponovo je Nejpir kao šilo prošao po čeonoj liniji, a spreman u uglu čekao je Davidovac koji pogađa uz zvuk sirene - 53:42!

20. minut - Prelepo! Jeste u prethodnom napadu za tri pogodio Brendon Pol, ali na drugoj strani divna akcija Crvene zvezde. Nejpir, Davidovac i Tobi su kombinovali, a iskusni centar lako zakucava - 50:42. Tajm-aut za Sferopulosa pred poslednji napad u prvom poluvremenu.... 

19. minut - Sjajna sekvenca Nemanje Nedovića! Srpski reprezentativac prvo poentira preko Flečera Megija, a potom krade loptu i proigrava Gedraitisa u kontri - 48:37. 

18. minut - GEDRAITIIIIIS! Razigrao se Šabaz Nejpir, silno je motivisan Amerikanac da pokaže navijačima Crvene zvezde šta sve ume. Sada je promešao kompletnu odbranu Podgoričana i uglu pronašao samog Rokasa Gedraitisa - 44:34. 

Foto: Starsportphoto©

 

17. minut - Pogodak Megija za tri poena, Amerikanac najefikasniji u taboru Budućnosti, a potom mrežicu cepa i Mekenli Rajt - 41:34. Odmah tajm-autom reaguje Janis Sferopulos...

16. minut - TOOOOOOOBI! Zapalila se ruka slovenačkom centru, evo je treća trojka za Tobija i Zvezda ima po prvi put dvocifrenu prednost - 39:28!

16. minut - Trojka Flečera Megija na jednoj, ali na drugoj strani vraća to Majk Tobi! 

15. minut - Isplatila se borba Marka Jagodića-Kuridže koji posle dva ofanzivna skoka uspeva da "ugura" loptu u koš. Na drugoj strani greška Tobija, ali lopta ostaje u posedu crveno-belih jer se spetljao Rajt. 

14. minut - Prekida seriju Crvene zvezde Flečer Megi, Amerikanac je bio precizan preko Jaga Dos Santosa, a na drugoj strani faul nad Majkom Tobijem - 29:23. 

13. minut - Novi poeni za Dos Santosa, sjajno je Brazilac sarađivao sa Majkom Tobijem i pogodio posle "duplog pasa" - 29:20!

Foto: Starsportphoto©

 

13. minut - JAGOOOOOO! Sada i Brazilac cepa mrežicu, a "Arenu" je zapalio sjajnim dodavanjem Miloš Teodosić koji je proigrao Dos Santosa iz nemoguće situacije - 27:20!

12. minut - TEODOSIIIIIIĆ! Evo je još jedna trojka crveno-belih, prethodno je Megi iskoristio dva slobodna bacanja, ali daleko bolja igra Zvezde u ovim momentima - 24:20!

11. minut - Smušen početak drugog perioda za obe ekipe... Promašaji na sve strane, ali će šansu da to prekine imati Flečer Megi nakon faula Stefana Lazarevića. 

Prva četvrtina:

10. minut - Nastavlja se niz Majka Tobija, Slovenac sigran sa linije penala, a na parketu je prvi put večeras Miloš Teodosić koji menja Nedovića - 21:18. 

10. minut - Serija 5:0 domaćina i to preko Majka Tobija, ostao je slovenački reprezentativac sam u uglu i pogodio prvu troju večeras. Ipak, brz odgovoru Budućnosti preko Džonsa - 19:18. 

9. minut - Razbudila se Crvena zvezda, sada je Tobi napao Grbovića u "mis meč" situaciji i lagano poentirao. Odmah tajm-autom reaguje Petar Mijović, nerešeno je u "Areni" - 16:16. 

Foto: Starsportphoto©

 

8. minut - Raspoložen je Davidovac na startu meča, sada je napao Makundua i iznudio slobodna bacanja, ali pogađa samo jedno od dva - 14:16. 

8. minut - Šteta.. Nije uspela Crvena zvezda da naplati dobru odbranu, već je loptu izgubio Tobi, a u kontri lagano poentira Rajt. Ipak, ekspresan odgovor Dejana Davidovca na drugoj strani - 13:16.

7. minut - DAVIDOVAAAAAC! Evo je prva trojka za crveno-bele, mnogo prostora je Makundu ostavio Davidovcu koji to kažnjava i prepolovljava prednost gostiju - 11:14!

6. minut - Prekida Nemanja Nedović seriju Budućnosti, ali se Zvezda ponovo namučila da dođe do koša. Srpski reprezentativac iznudio je faul, a potom bio siguran sa linije penala - 8:13. 

6. minut - Nastavlja se "crna serija" Zvezde... Loptu "u bunar" baca Nemanja Nedović, a potom nakon dobre odbrane promašaj Stefana Lazarevića pod košem... Miruju mrežice u ovim momentima. 

5. minut - Sada loša reakcija Luke Mitrovića pod košem, napravio je centar Crvene zvezde faul u napadu, a sada se u strelce upisuje Džouns - 6:13!

Foto: Starsportphoto©

 

4. minut - Dve vezane greške crveno-belih, prvo Bolomboj gubi loptu pod košem, a potom i loše dodavanje Nejpira. Koriste to "plavi" i preko Džekori Vilijamsa prave seriju - 6:11!

3. minut - Raspoložene su obe ekipe na startu meča, sada se u strelce upisuje i Šabaz Nejpir, ali potom prva trojka za Budućnost, ponovo je precizan bio Brendon Pol - 6:7!

2. minut - Koriste crveno-beli visinsku prednost pod košem, napao je Bolomboj Džekori Vilijamsa i iznudio dva slobodna bacanja. Siguran je sa linije penala ruski reprezentativac, no, na drugoj strani precizan Brendon Pol - 4:4. 

1. minut - Prvi napad na meču za Crvenu zvezdu i odmah dobra saradnja Nejpira i Mitrovića, srpski centar lagano zakucava pored Makundua, ali vraća Petar Popović to na drugoj strani - 2:2. 

18:05 - Dobro došli lajv prenos meča šestog kola ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti. Sve detalje sa ove utakmice možete pratiti uživo uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija