• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.11.2023

17:36

Milijaš: Zvezda će iz minusa do titule, kao mi 2014. godine

Starsportphoto

Crvena zvezda

Milijaš: Zvezda će iz minusa do titule, kao mi 2014. godine

Podeli vest

Utakmica sa Vojvodinom, Crvenoj zvezdi će biti prekretnica, baš kao i one sezone kad smo mi zaostajali šest bodova za vodećim Partizanom, pa preokrenuli i osvojili titulu, poručio je Nenad Milijaš.

Crveno-beli će u subotu (16.00, Arena 1 premijum) gostovati Novosađanima u meču 16. kola Superlige i taj susret im ej jako važan, jer im crno-beli beže šest bodova. Aktuelni trener omladinaca Zvezde Milijaš prisetio se kako je to bilo u sezoni 2013/14 i ocenio da ga ovo podseća na taj period. I tada se ekipa sa "Marakane" jako mučila, iako je bila kvalitetna. 

Foto: AP/Photo

 

- Mislim da može da se povuče paralela, jer smo i tada za domaće uslove napravili prilično kvalitetnu ekipu koja nije od starta sezone igrala na nivou. Izgubili smo od Javora na otvaranju prvenstva, pa na rođendanu "Marakane" protiv Donjeg Srema remizirali, a onda i od Voždovca doživeli poraz. Navijači su bili nezadovoljni, maltene na startu sezone i razumeli smo ih u potpunosti, jer definitivno nismo igrali na nivou. A ekipa je bila izuzetno kvalitetna, tu su bili Ninković, Lazović, Pečnik, Mrđa... Ništa nam nije išlo od noge, iako smo na treninzima dobro radili, pa i na utakmicama ulazili sa samopouzdanjem, ali smo kao i tim Baraka Bahara danas, praktično iz jednog šuta primali golove - prisetio se sadašnji trener omladinaca Zvezde. 

I tada je, kao i uvek u domaćim okvirima, ključni bio derbi, koji je pripao izabranicima tadašnjeg trenera Slaviše Stojanovića. 

- E onda je došao večiti derbi koji smo pobedili sa 1:0, bio je novembar, sećam se, i bila je "biti ili ne biti" utakmica, govorilo se o smeni Stojanovića, kao i o tome da ako taj derbi ne pobedimo, nema ništa od nas. Skupili smo se, preko noći se praktično ujedini i stvorili sinergiju sa navijačima koja nas je držala do kraja sezone. Ta titula mi je jedna od najdražih u karijeri - rekao je Milijaš.

Foto: Starsportphoto©

 

 Usledila je utakmica sa Vojvodinom. Novosadđani su vodili na poluvremenu 1:0, a onda je Zvezda okrenula (2:1). Bio je to početak uspešnog perioda crveno-belih, koji je doneo titulu. 
 - Na talasu onoga što smo izgradili u tom večitom derbiju, dakle na jednoj utakmici, došao je posle i preokret protiv Vojvodine, kao i sjajno proleće. Mogla bi ponovo Vojvodina da bude ekipa protiv koje ćemo preokrenuti sezonu u našu korist i najaviti pobednički niz koji može da traje do osvajanja titule. Ključ svega je bila sinergija koju smo stvorili sa navijačima, i sećam se da je iz utakmice u utakmicu sve više ljudi dolazilo na stadion. Atmosfera je bivala sve bolja, a mi smo postali prvaci. Kažem, verujem da će se to desiti i sa aktuelnim Zvezdinim timom koji ima sjajan stručni štab i fantastične pojedince. Verujem da će Zvezda biti prvak na kraju sezone - zaključio je Milijaš.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17