• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.11.2023

08:06

Krah u 87. minutu! Zvezda je ovako ostala bez Lige Evrope u meču odluke!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Krah u 87. minutu! Zvezda je ovako ostala bez Lige Evrope u meču odluke!

Podeli vest

Crvena zvezda u utorak (21,00 , RTS ) gostuje Jang bojsu u Ligi šampiona, igraju crveno-beli za treće mesto i plasman u Ligu Evrope.

Nastavak takmičenja u eliti obezbedili su Mančester siti i Lajpcig iz G grupe, pa srpski i švajcarski tim u direktnom duelu mogu da odluče ko će biti treći.

Najtrofejniji srpski klub je u novijoj istoriji već igrao utakmicu odluke za proleće u Evropi. Zvezda je u sezoni 2019/2020.godine u grupi sa Bajerom, Totenhemom i Olimpijakosom u direktnom duelu sa grčkim klubom odlučivala ko će izboriti proleće u drugom po redu takmičenju u Evropi.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Zvezda je pobedila Pirejce u Beogradu (3:1), pa im je u Atini bio dovoljan bod kako bi se plasirala u Ligu Evrope. Međutim, u poslednjm minutima utakmice El Arabi je iz jedanaesterca doneo slavlje  Olimpijakosu (1:0) pa crveno-beli nisu uspeli. I danas se navijači Zvezde sa suzama u očima sećaju te utakmice, stane im knedla u grlu. Ostali su tada crveno-beli bez plasmana u Ligu Evrope jer su promašili penal, Tomane je bio tragičar, pa su onda u 87. minutu primili gol iz jedanaesterca, koji je Grcima doneo pobedu od 1:0, treće mesto u grupi B i prolazak u drugo po snazi evropsko takmičenje. Tri minuta pre kraja meča rezervista Žander, koji je nedugo pre toga odmenio povređenog levog beka Rodića, igrao je  rukom, što je El Arabi iskoristio i doneo pobedu Atinjanima.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

U decembru 2005. godine posle vođstva od 2:0 protiv Strazbura u Francuskoj meč je završen 2:2. Zvezdi je i tada izmaklo evropsko proleće.  Zvezda je vodila sa 2:0, golovima Dušana Baste i Ardijana Đokaja, ali je ispustila prednost u finišu. Junak je bio tadašnji tinejdžer Kevin Gameiro, strelac dva pogotka. 

Zvezda je u sezoni 2017/18. opet igrala u grupi UEFA takmičenja.  Osvojila je drugo mesto iza Arsenala, a plasman je izborila trijumfom nad Kelnom na "Marakani" u poslednjem kolu (1:0).  Crveno-belima je bio dovoljan bod protiv Kelna, posle trijumfa u Nemačkoj, nerešenog rezultata sa Arsenalom u Londonu (0:0) i dva remija sa BATE Borisovim (1:1, 0:0). Ali, crveno-beli su došli do pobede. Junak je bio Slavoljub Srnić, strelac jedinog gola na meču. U šesnaestini finala Lige Evrope, protiv CSKA, posle 0:0 u Beogradu u revanšu je bilo 1:0 za Moskovljane.

Foto: Starsportphoto©

 

 

 

Sastali su se Jang bojs i Zvezda 2019. u plej-ofu za Ligu šampiona, u Beogradu je tada vilo 1:1, a u Švajcarskoj 2:2.  ​Nije na domet podsetiti da je Zvezda ove sezone poražena na oba meča koja je igrala kao gost, protiv Sitija je bilo 3:1 , a istim rezultatom je i Lajpcig na svom terenu pobedio šampiona Srbije. Zvezda sad već ima devet poraza na starani u grupnoj fazi Lige šampiona. Posle 1992. godine Zvezda se u elitu vratila nakon 26 godina čekanja, u sezoni 2018/2019. Od tada nije uspela ni bod da uzme PSŽ-u, Liverpulu, Napoliju, Bajernu, Totenhemu, Olimpijakosu, kao i već pomenutima Sitiju i Lajpcigu ove sezone.

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija