• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.12.2023

10:11

Jesenja titula san ili realnost: Teška misija pred Crvenom zvezdom

Starsportphoto

Crvena zvezda

Jesenja titula san ili realnost: Teška misija pred Crvenom zvezdom

Podeli vest

Ukoliko dobije sve prvenstvene mečeve do kraja polusezone, Crvena zvezda će kao prva na tabeli završiti taj deo šampionata. Pitanje je da li je igrački kadar predvođen Barakom Baharom sposoban za tako nešto.

Jučerašnjiom pobedom na kruševačkim Napretkom u gostima (1:0), Zvezda je prišla na tri boda vodećem Partizanu. O igri i to koliko se srpski šampion mučio da dođe do te pobede lepše je ne pričati, jer tu je zaista bilo malo šta vredno pomena. Posle gola Olanjinke u 7. minutu, maltene nije viđena dobra šansa. Upravo zbog takve igre upitno je koliko Zvezda može do zimske pauze.

Od srede, 6. decembra zaključno sa 20. decembrom, kada će biti odigran derbi, Crvena zvezda ima pet utakmica. Od toga su tri prvenstvene - protiv Mladosti na "Marakani", Spartaka u Subotici i Partizana u Humskoj. Uz to, ima utakmice osmine finala Kupa Srbije protiv niškog Radničkog, takođe na svom stadionu, a u meču koji nema nikakav takmičarski značaj, već je okarakterisan kao zabava za široke nardone mase, Zvezda će 13. decembra dočekati Mančester siti.

Foto: Starsportphoto

 

Hajde da uzmemo kao eventualni alibi to što Barak u Kruševcu nije imao na raspolaganju pola tima. I to što je teren bio prilično loš, a uz to je počeo da pada i sneg. Ali i u takvim uslovima, očekuje se da ovaj tim Zvezde to rešava sa pola snage. Nikako da se muči i nervira navijače do poslednjeg sudijskog zvižduka. 

Ako postoji nešto dobro, to je činjenica da se Zvezda, barem kad je reč o prvenstvu, diže. Do pre samo mesec dana niko u klubu nije pomišljao da će već ove jeseni biti prvi, a sada je to realna pretpostavka. 

Foto: Tanjug/AP

 

Ulogu je odigrao i Partizan, koji je izgubio od TSC-a i tako istopio prednost koju je držao u dobrom delu sezone. Ovo je veliki ispit za Zvezdu, za igrački kadar koji broji kvalitetnih igrača za dva tima i trebalo bi da iznese uspešno ove utakmice, ne računajući Mančester siti. I nije poenta jesenje titule u zvanju, jer to suštinski ništa ne znači. Poenta je u boljoj stratnoj poziciji za kasnije, jer će onda Zvezda biti ta koju jure, umesto da ona gleda u leđa drugima. 

 

ZVEZDINI MEČEVI OVE POLUSEZONE

6. decembar     Osmina finala Kupa Srbije

Crvena zvezda - Radnički (N)

9. decembar     18. kolo Superlige

Crvena zvezda - Mladost

13. decembar    6. kolo Lige šampiona

Crvena zvezda - Mančester siti

16. decembar    19. kolo Superlige

Spartak - Crvena zvezda

20. decembar    20. kolo Superlige

Partizan - Crvena zvezda

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija