• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.12.2023

14:03

Kraj! Minimalac Zvezde u Kruševcu! (VIDEO)

crvena zvezda

Crvena zvezda

Kraj! Minimalac Zvezde u Kruševcu! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ekipu Napretka 1:0 (1:0) u 17. kolu Superlige Srbije. Gol odluke postigao je Olanjinka u 7. minuta.

NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:1)

Strelac: Olanjinka 7

Grad: Kruševac.

Stadion: Mladost.

Kapacitet: 10.330.

Sudija: Jovan Šegrt.

Žuti karton: Vukajlović, Jović (Napredak)

NAPREDAK: Bajić - S. Jovanović, Đeković, Marinković, Vukajlović - Jović, Krstić - Đ. Jovanović (od 73. Stoiljković), Zličić, Ljubomirac (od 87. Nenadović) - Stanojlović (od 73. Bojović)

Trener: Vladimir Gaćinović.

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Nedeljković, Điga, Spajić, Nikolić - Mijailović - Bukari, Hvang, Kraso (od 67. Kanga), Olanjinka (od 85. Lučić) - Mijatović (od 67. Ndijaje)

Trener: Barak Bahar

 

 

UŽIVO:

DRUGO POLUVREME: 

90.+3. minut - Kraj utakmice. Napredak - Crvena zvezda 0:1

90+2. minut - Zličić šutira, lopta odlazi iznad prečke.

90+1. minut - Bukari šutira preko gola

90. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade.

84. minut - Sebični Bukari, šutirao je skoro iz mrtvog ugla ka golu, a mogao je da uposli Olanjinku i Ndijajea.

81. minut - Lukav pokušaj Hvanga. Šutirao je u bliži ugao gola Napretka, ali Bajić je skrenuo loptu u korner. 

73. minut - Bukari imao zicer. naša se sam ispred Bajića, proleteo je Ćirković, ali je Zvezdin "brzanjac" loše završio akciju, a mogao je lako možda i da reši utakmicu 

66. minut - Kontru Napretka pokrenuo je Ljubomirac, pokušao da doda do Stanojlovića, a dobro je reagovala odbrana gostiju

62. minut - Zvezda sad stihijski napada. Šutirao je Hvang sa nekih 16, 17 metara, gađao je u okvir gola, abli bez promene rezultata. 

Foto: crvena zvezda

 

61. minut - Počinje da pada sneg. Vremenske prilike su sve teže za igranje, po terenu koji ionako nije u najboljem stanju. 

60. minut - Dobra prilika Napretka, imao je šansu Filip Jović, ali je Điga pravovremeno reagovao i presekao udarac. 

56. minut - Zvezda je spustila ritam kao da vodi 3:0 i nije joj ugrožena pobeda. Napredak strpljivo čeka priliku. Navijači Zvezde su nervozni i sve glasniji, pozivajuči svoje ljubimce da idu na gol. 

Foto: crvena zvezda

 

52. minut - Navijači Crvene zvezde koriste pirotehnička sredstva, dimne bombe, petarde, a odmah ispod tribine na kojoj sus mešteni nalazi se gol Napretka i golman Vladimir Bajić. 

48. minut - Sudarili su se Zličić i Mijailović, ali srećom nijedan nije ozbiljnije povređen. Nakon nekoliko trenutaka igra je nastavljena. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. 

PRVO POLUVREME:

45+3 - Kraj prvog poluvremena. 

45+2 - Prvi korner za Crvenu zvezdu nakon udarca Žan Filipa Krasoa. 

44. minut - Odlična prilika Napretka, u dva, tri navrata su gađali igrači domaće ekipe ka golu Glazera, a na kraju je Đorđe Jovanović izbacio loptu preko gola. Minut nakon toga probao je Lazar Zličić. Važna opomena za Crvenu zvezdu. 

Foto: Starsportphoto

 

41. minut - Neshvatljivo sudaranje glavama Đige i Spajića, gde je Spajić osztao da leži na zemlji. Ukazuje mu se prva pomoć. Nastaviće da igra. 

36. minut - Hvang se povredio. Želeo je da stigne jednu loptu, nezgodno mu se okliznula noga, a po grimasi na njegovom licu reklo bi se da ga je bolelo u predelu kuka. Izašao je iz igre dok mu se ukaže pomoć, a ubrzo se vratio na teren, mada se otežano kretao. 

34. minut - Olanjinka je krenuo ka šesnaestercu Napretka, ali se oko njega okupilo nekoliko protivničkih igrača. Odigrao je povratnu za Hvanga i na kraju je ta akcija osujećena. 

28. minut - Nešto mirniji period igre oba tima. Pre svega, Zvezda je smanjila intenzitet. 

20. minut - Ubacio je loptu Olanjinka sa leve strane, zatim ju je ispred gola poslao Jovan Mijatović, a tamo ju je dočekao Kraso. On je probao da izvede udarac petom u gol, ali nije mu prošlo. 

17. minut - Pokušao je i Napredak da zapreti gostima, mada je za akcija prekinuta već kod ivice Glazerovog šesnaesterca. 

Foto: Starsportphoto

 

13. minut - Nova šansa za Crvenu zvezdu, ne staju izabranici Baraka Bahara uprkos vođstvu. Pokušao je Osman Bukari, ali ostaje 1:0. Lopta je otišla preko gola. 

7. minut  - GOOOOL. Olanjinka, vodi Crvena zvezda. Lepa akcija crveno-belih, pošto je loptu najpre uzeo Hvang i dodao je do Jovana Mijatovića. Ovaj nije uspeo, ali zato Olanjinka jeste da matira golmana Vladimira Bajića. 

4. minut - Imao je Napredak prvu šansu na utakmici, Đorđe Jovanović je pokušao, ali ostaje 0:0. Usledio je i korner za domaćina, mada bez veće opasnosti po goste. 

1. minut - Utakmica je počela. 

Foto: Starsportphoto

 

PRE MEČA:

14.50 - Na klupi za rezervne igrače ostao je Šerif Ndijaje, koji je promašio neverovatne prilike u meču sa Bajg bojsom u Ligi šampiona.

 

 

14.30 - Pobedom u Kruševcu, Crvena zvezda bi opet prišla na tri boda lideru prvenstva Partizanu.

 

Standings provided by Sofascore

 

14.11 - Samo četiri puta u istoriji susreta ova dva kluba uspeo je Napredak da trijumfuje, a dve ekipe odigrale su 66 duela. Crvena zvezda je slavila 47 puta, dok je 15 puta bilo nerešeno. 

14.00 - Crvena zvezda je u utorak izgubila 2:0 od Jang bojsa u Bernu u 5. kolu Lige šampiona i tim porazom izgubila je šanse da prezimi na evropskoj sceni ove sezone. Zbog toga će joj sav fokus biti na domaćem šampionatu, a prvi naredni rival je Napredak.

Foto: Starsportphoto

 

 

13.50 - Trener Crvene zvezde Barak Bahar susreo se sa velikim kadrovskim problemima pred ovaj meč. U Kruševac nisu doputovali kapiten Aleksandar Dragović, defanzivci Nemanja Milunović i Milan Rodić, vezista Marko Stamenić i ofanzivac Aleksandar Katai.

Foto: Starsportphoto

 

 

Rovit je bio i Mirko Ivanić, mada je otišao na gostovanbje. Uprkos desetkovanom sastavu, trener Beograđana Barak Bahar najavljuje trijumf.

Nije lako u kontinuitetu igrati u gostima, pogotovo na terenima koji nisu u dobrom stanju, ali smo spremni, jer znamo koliko je utakmica protiv Napretka važna. Očekuje nas sasvim drugačija utakmica u odnosu na Ligu šampiona, tako da će biti promena u timu. Fokus je u potpunosti na prvenstvu, jer znamo da je to navijačima najvažnije. Igrači moraju da cene sebe i svoje kvalitete, te da budu zadovoljni načinom na koji su odigrali u Bernu. Nije to rezultat ispratio, ali smo na terenu izgledali dobro - kaže Bahar.

Streteg Kruševljana Vladimir Gaćinović poručuje da će njegova ekipa učiniti sve da se u dobrom svetlu pokaže protiv šampiona.

- Imamo obavezu da se predstavimo u pravom svetlu s obzirom na to da nam dolazi ovako renomiran protivnik kao što je Crvena zvezda. Znate i sami da je Zvezda, bez obzira na to što je imala, onako, kiks u Evropi, ona ipak Zvezde i brzo će se oporaviti. Zaista ono što su činili u poslednjih pet-šest godina to je za anale i za istoriju i na takav način prihvatamo ovu utakmicu - ističe Gaćinović.

 

13.45 - Dešavanja iz Kruševca iz minuta u minut možete pratiti na portalu Informer.rs.

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija