• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.12.2023

17:28

KRAJ! Branilac titule punio mrežu do vrha! Zvezda ubedljivo do četvrtfinala Kupa (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

KRAJ! Branilac titule punio mrežu do vrha! Zvezda ubedljivo do četvrtfinala Kupa (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije i to pošto su večeras na "Marakani" deklasirali niški Radnički sa 5:0 (5:0).

Crveno-beli su tako nastavili da koračaju ka odbrani trofeja, koji su do sada osvajali 27 puta.

 

CRVENA ZVEZDA  - RADNIČKI NIŠ  5:0 (5:0)

Strelci: Knežević 12, Katai 17, Ndijaje 19, Lučić 25, Kraso 38

Grad: Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Kapacitet: 500

Sudija: Nikola Radaković

Crvena zvezda: Glazer - Nedeljković, Spajić (od 46. Degenek), Dragović, Nikolić (od 46. Maksimović) - Stamenić, Knežević - Katai (od 61. Kabić), Kraso (od 46. Šljivić), Lučić (od 46. Mitrović) - Ndijaje.

Trener: Barak Bahar

Radnički Niš: Stevanović - Frej, Jamkam (od 46. Vlajković), Vojnović (od 46. Bakić), Stojanović (Od 46. Petrović) - Stajić, Traore (od 46. Pejović), Marjanović (od 61. Belaković) - Liam, Cvetković, Ivelja.

Trener: Slavoljub Đorđević

 

 

UŽIVO
Drugo poluvreme:

90. minut: Kraj na "Marakani". Zvezda opravdala očekivanja i slavila sa 5:0.

85. minut: Uzbudljiva završnica na "Marakani". Prvo je pokušala Zvezda preko Nedeljkovića, koji je prošao po desnoj strani, a onda poslao loptu, koja je prošla pored same stative i završila van terena. Već u narednom napadu Nišlije su pokušale da zaprete, ali su crveno-beli lako otklonili opasnost. 

83. minut: Žuti karton za mladog igrača Zvezde Nikolu Kneževića, neoprezno je startovao nad jednim igračem Radničkog.

81. minut: Opao je tempo na utakmici. Pobednik je već odavno poznat, tako da i jedni i drugi žele da što pre privedu meč kraju.

75. minut: Pokušao je Stamenić šutem sa ivice kaznenog prostora, a golman Stevanović šalje u korner. išla je lopta pored gola, ali je nesigurni Stevanović šalje u korner.

72. minut: Ponovo je šut iz daljine oprobao Pejović, ovog puta mnogo opasnije, lopta je išla u gol, ali je Glazer uspeo da je izbaci u korner. 

67. minut: Nova šansa za Nišlije, dobar prodor Ivelje, koji je prošao nekoliko igrača Zvezde, potom poslao povratnu loptu pred gol Glazera, ali tamo nije bilo nikoga od gostujućih igrača.

65. minut: Miran period na "Marakani", uglavnom se igra na sredini terena.

61. minut: Pokušao je Pejović iz daljine da iznenadi Glazera, ali je izraelski golman lako uhvatio loptu.

59. minut: Korner za Crvenu zvezdu nakon pokušaja Stefana Mitrovića. Izveo ga je Jovan Šljivić, ali su Nišlije raščistile gužvu. 

57. minut: Šutirao je Katai iz slobodnog udarca sa nekih 20 metara, ali je lopta otišla preko gola. 

51. minut: Cvetković je gađao sa ivice šesnaesterca, ali pored gola. Radnički sad igra da se ne obruka baš skroz. 

47. minut: Kao što je Informer juče najavio, šansu je dobio mladi Andrija Maksimović. Ušli su i Jovan Šljivić, Stefan Mitrović i Miloš Degenek.

46. minut: Počelo je drugo poluvreme. 

Prvo poluvreme:

45: minut: Kraj prvog poluvremena. 

38. minut: GOOOOL. Kraso sa bele tačke za 5:0. Sigurno je šutirao, golman ga nije ni "pročitao". 

36. minut: Penal za Crvenu zvezdu:Oboren je Aleksandar Katai, zakačio ga je Liam.

32. minut: Traje i dalje pritisak fudbalera Crvene zvezde, kao da nisu ni dali gol. Ipak, već sedam minuta bez pogotka, što je danas neobično. Verovatno žale što nisu ovako igrali u nekom od prethodnih mečeva. 

25. minut: GOOOOL: Vladimir Lučić, vodi Zvezda 4:0. Loptu mu je servirao Kraso na ivicu šesnaesterca, a on ju je lepo zahvatio i doneo svom timu, pa može se reći nedostižnu prednost. 

19. minut: GOOOOL. Ndijaje, vodi Zvezda 3:0. Pogodio je napadač u dalji ugao na asistenciju Lazara Nikolića. Zvezda je maltene završila posao.

17. minut: GOOOOL. Sjajan gol Aleksandra Kataija za 2:0. Sjajan pogodak Zvezdine desetke. Pobegao je protivničkim igračima i prevario golmana Stevanovića koji je izašao, praktično ga je lobovao sa nekih deset, 11 metara. 

12. minut: GOOOL. Nikola Knežević, vodi Crvena zvezda od 12. minuta. Dobro je zahvatio loptu mladi igrač i doneo vođstvo svom timu. Reč je inače o momku koji ima dvojnu registraciju i nastupa za OFK Beograd. Ovo mu je drugi nastup za prvi tim Zvezde, debitovao je takođe u Kupu. 

11. minut: Bio je to prvi korner za Zvezdu i izveo ga je Kraso. Ipak, loptu je dočekao Marjanović i račšistio. 

7. minut: Nema nameru Radnički da se preda, baš kao što je i najavio trener Slavoljub Đorđević. Pokušao je Stojanović sa distance da ugrozi Glazera, ali nije bilo veće opasnosti po golmana Crvene zvezde. 

4. minut: Nije lako igrati po terenu, koji je prekriven tankim slojem snega, dok pada i dalje. Igrači Zvezde napadaju, pokušao je Katai. Očigledno je da žele domaći fudbaleri što pre do gola. 

1. minut: Utakmica je počela. 

Pre meča: 

17.15: Trener Radničkog Slavoljub Đorđević istakao je da ne ide na noge Zvezdi da se unpred preda.

- Gostujemo Zvezdi na njenom stadionu što je uvek izazov, ali moramo i da budemo realni i sagledamo celokupnu sliku. Igrači su dosta iscrpljeni i fizički i psihološki i sigurno ću morati da pravim određene rokade. Situacija na tabeli nam govori da prvenstvo mora da nam bude prioritet, a mi posle utakmice u Kupu igramo protiv Partizana. Želimo da do zimske pauze sakupimo što je moguće više bodova. To ne znači da u Beograd idemo sa belom zastavom. Zahtevaću, kao i uvek, maksimalno angažovanje i borbenost od mojih igrača, da se isprsimo koliko možemo. Kada se utakmica završi želimo da budemo sigurni da smo dali sve od sebe, videćemo za šta će to biti dovoljno - zaključio je Đorđević.

17:05: Trener Barak Bahar ističe da ga zanima samo pobeda uprkos činjenici da mu je nekoliko igrača van stroja. 

-  Neću imati sve igrače na raspolaganju. Neki su bolesni, a situacija se menja iz dana u dan. S obzirom da je utakmica sa Radničkim iz Niša meč osmine finala Kupa Srbije, sigurno će biti drugačija za nas. Nemamo pravo na grešku, tako da ćemo u duel ući potpuno fokusirani. Daćemo sve od sebe da trijumfujemo. Utakmica neće biti ni malo laka, ali moramo da pobedimo pred našim navijačima - rekao je Bahar. 

17.00: Dobro došli na Informerov blog posvećen utakmici Crvene zvezde i niškog Radničkog u osmini finala Kupa Srbije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija