• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2023

19:35

Zvezda propustila mnogo šansi i poklekla u Vitoriji!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda propustila mnogo šansi i poklekla u Vitoriji!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde igraju protiv Baskonije u Vitoriji u okviru 13. kola Evrolige. Crveno- beli za protivnika imaju doskorašnjeg trenera Duška Ivanovića, koji je preuzeo klupu "jarčeva" po odlasku iz Beograda.

Crveno-beli će pokušati da se "vade" protiv nezgodne Baskonije nakon poraza u Valensiji.

BASKONIJA - CRVENA ZVEZDA 87:85 (26:18, 26:25, 15:19, 20:23)

Dvorana: Fernando Buesa, Vitorija

Kapacitet: 15.504

Sudije: Jakub Zamojski, Robert Viklicki, Stiv Bitner

BASKONIJA: Hauard, Rokvalopulos, Čioza, Miler Mekintajer, Sedekerskis, Marinković, Dijaz, Sov, Raijeste, Kotsar, Diop, Moneke.

C. ZVEZDA: Lazarević, Nedović, Lazić, Dos Santos, Teodosić, Gedraitis, Mitrović, Bolomboj, Tobi, Nedović, Davidovac, Simonović.

 

KRAJ MEČA

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Promašio je Gedraitis za tri poena! Pokušali su crveno-beli da jure pobedu, a ne izjednačenje. Fauliran je Moneke prilikom hvatanja skoka u odbrani.

40. minut - Smatraju sudije da je Sedekerskis fauliran od strane Bolomboja. Oba puta je precizan reprezentativac Litvanije, Crvena zvezda ima tajm-aut i napad za izjednačenje ili pobedu.

40. minut - Polovičan je Marinković sa linije slobodnih bacanja. ROKAAAAAS pogađa neverovatnu trojku, izjednačenjeeee!

40. minut - ROOOOOKAS! Ide trojka Litvanca za samo dva poena prednosti Baskonije.

39. minut - Crvena zvezda sada prikazuje užasnu napadačku "moć". Igrači Janisa Sferopulosa su promašili tri uzastopna otvorena šuta za tri poena, ali će Lazić imati dva slobodna bacanja nakon skoka u napadu.

39. minut - Neverovatna 19. trojka domaćih. Uzvraća Teodosić, ali je preostalo samo minut do kraja meča.

38. minutGedraitis daje veštačko disanje Zvezdi! Nažalost, čini se da je premalo i prekasno.

37. minut - Novi neiskorišćen napad i nova propuštena šansa za povratak u meč. 

36. minut - Kao po pravilu! Dobru seriju i nalet crveno-belih prekida Baskonija trojkom. Ovoga puta precizan je bio Sedekerskis za ponovnu dvocifrenu prednost.

35. minut - Bez oklevanja Teo i pogađa za tri! Jako bitna trojka za Crvenu zvezdu, lomi se utakmica u ovim momentima.

35. minut - NAPOKON! Pogodio je Branko Lazić sa svoje pozicije - iz kornera!

34. minut - Sedekerskis pogađa za tri i time ponovo Baskonija odlazi na +10. Mnogo propuštenih prilika i kažnjeni su igrači srpskog tima.

33. minut - Ne ide crveno-bele ni sa linije za slobodna bacanja. Teodosić je pogodio samo jedno, zaostatak je 5 poena.

32. minut - Evo i kazne! Pogađa Baskonija za tri poena i ponovo beži Crvenoj zvezdi.

31. minut Propuštena nova prilika. Nije Tobi pogodio za tri poena, ali je Kotsar napravio faul u napadu pa ima šansu ekipa Sferopulosa.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Užasno su igrali u napadu igrači Crvene zvezde i, čini se, ponovo izgubili korak za rivalom. Mekintajer pogađa za tri i tako najavljuje četvrtu četvrtinu sa +5 za njegovu ekipu.

30. minut - Zategli su crven+o-beli odbranu i odmah je druga priča na terenu, ali nikako da poentiraju,. Jako loša rešenja u napadu i stiže kazna iz kontre Baskonije

29. minut - Pridružio se seriji 8:0 Crvene zvezde i Rokas Gedraitis! Beograđani na samo -1.

28. minut - Još jednom sjajni Luka! Iako mu je prvi pokušaj izblokiran, brzo je bivši košarkaš Budućnosti povratio loptu i ubacio je u koš.

27. minut - Fokusiran je Mitrović i sa puno osećaja pogađa šut iz blizine, Zvezda je u naletu!

26. minut - Poeni "iz rudnika" Luke Mitrovića, ali su odmah anulirani košem Sedekerskisa.

25. minut - Evo napokon dobrog napada i rešenja Crvene zvezde! Odlično je Gedraitis prepoznao poziciju Mitrovića i nagradio ga lakim zakucavanjem. Hauard sa druge strane još jednom pogađa "bombu" sa sedam metara.

Foto: EPA

Nedović u duelu sa Baskonijom

24. minut - Još jedna! Rokas Gedraitis napokon u kontinuitetu pogađa i to čini pri šutu za tri poena!

23. minut - Čak treći promašeni zicer košarkaša Crvene zvezde. Nakon Tobija i Nedovića iz neposredne blizine promašio je i Mitrović.

22. minut - EVO JE! Sjajni Bolomboj pogađa još jednom za tri poena, deseti poen za centra crveno-belih.

22. minut - Evo prvih poena u drugom delu, nažalost, do koša je stigao Čima Moneke.

21. minut - Prvi napad u drugom poluvremenu nisu iskoristili "jarčevi", pa će Crvena zvezda imati napad. 

DRUGA ČETVRTINA: 

Najbolji pojedinci u prvom poluvremenu bili su Markus Hauard sa 14 i Moneke sa 12, dok se u Zvezdi istakao Gedraitis sa devet.

20. minut - Španci su iskoristili sve vreme za poslednji napad. Odlično se odbranila Zvezda i na dužu pauzu idu sa jednocifrenim zaostatkom - 52:43.

Foto: EPA

Bolomboj u duelu sa igračima Baskonije

20. minut - ODLIČNO! Lepo je Nedović sačekao Bolomboja koji se iskusno oslobodio čuvara i za to je nagrađen lakim zakucavanjem.

19. minut - Fantastična blokada Bolomboja koji je "skinuo" Monekea sa polaganja, a Nedović je profitirao iz brze igre u tranziciji.

18. minut - Pogađa sjajni Moneke za tri poena, ne može Zvezda da se odbrani.

18. minut - Dobro je istrčao kontru Gedraitis i lepo poentirao. Sa druge strane je pogodio Mekintajer i ponovo odvojio svoj tim na dvocifrenu prednost.

18. minut - Nema Hauard nameru da stane! Pogodio je preko Tobija šut za tri, a nervozni Amerikanac je sa druge strane načinio faul u napadu.

17. minut - SJAJNO! Pogađa Teodosić za tri i smanjuje na -9!

16. minut - Usporila se igra zbog nekoliko faulova na obe strane. Tobi je fauliran prilikom igre leđima, a dva bacanja iskoristio je i Sedekerskis koga je Gedraitis poslao na liniju za penale.

15. minut - Jako loša sekvenca Tobija. Promašio je čist zicer, a zatim načinio prekršaj daleko od koša zbog kojeg će Moneke ići na liniju za slobodna bacanja.

15. minut - Sada Zvezda ima problema i sa kontrolom skoka. Iako su odbranili dva napada Baskonije, igrači španskog tima su dolazili do skoka u napadu.

14. minut - Dobar napad iz auta i precizan je Lazić. Poeni sa druge strane, za koga drugog - naravno Hauard. Već 11 poen Amerikanca.

14. minut - Stiže Hauard i do osmog poena. Maestralnim prodorom našao se pred  obručem Sferopulosovih igrača.

13. minut - Igra se u ovim trenucima kao na traci! Prvo je Čioza pogodio preko ruke Tobija, da bi reprezentativac Slovenije uzvratio na drugoj strani zakucavanjem.

13. minut - TABLA! Pogodio je Jago za tri, doduše uz pomoć table, ali svakako se piše tri poena za goste.

13. minut - Novi pogodak za tri! Precizan je Rokvalopulos i Baskonija odlazi na +11!

12. minut - Odmah uzvraća neverovatni Hauard. Druga trojka nekadašnjeg igrača Denver Nagetsa.

11. minut - Mnogo sreće za crveno-bele! Kris Čioza je promašio dva šuta za tri u istom napadu. Sa druge strane Rokas Gedraitis pogađa za tri! 26:21

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Sada i Moneke pogađa preko Mitrovića uprkos sjajne odbrane srpskog igrača. Nije uspeo Lazić da pogodi sa pola terena.

Foto: profimedia

Čima Moneke

10. minut - BOLOMBOJ! Još jedna sjajna rola centra Zvezde. Ovoga puta je bio precizan u šutu za tri. Nažalost, odmah je odgovorio Rogkvalopulos istom merom.

9. minut - Dobar napad Crvene zvezde. Strpljivo su čekali pravi pas i Lazić je odlično protrčao u prostor, a sa košem ga je "spojio" Bolomboj.

8. minut - Izgubila je Zvezda loptu, a ka njihovom košu uputio se Čima Moneke koji je zaustavljen faulom. Uložio je čelendž Ivanović i sudije su, nakon gledanja snimka, odlučile da će poeni Monekea važiti.

8. minut - Upisuje se u strelce i Rokas Gedraitis. Sjajno se snašao i pogodio improvizovan šut pri prodoru.

7. minut - Počinje Hauard po svom. Neverovatan pogotak za tri poena pri isteku napada i usled sjajne odbrane Crvene zvezde.

7. minut - Ušao je u igru i strašni Markus Hauard koji je prošlo kolo demolirao Fenerbahče sa 28 ubačenih poena.

7. minut - Dobar prodor i poeni na obruču Sedekerskisa. Sa druge strane , TEO! Fantastično se snašao bivši reprezentativac i poentirao uz faul Mekintajera.

6. minut - Uspeli su crveno-beli da se održe u meču zahvaljujući sjajnoj energiji Džoela Bolomboja. Amerikanac je ukrao loptu, a potom i poentirao pred košem Baskonije.

6. minut - Pogodio je Nedović za dva, ali je odmah usledio odgovor Sedekerskisa za tri poena.

5. minut - Promašio je Mekintajer šut za tri, ali će lopta ostati u posedu domaćih. Iz drugog pokušaja je precizan opet Vanja Marinković koji je već upisao osmi poen.

4. minut - Evo prvih poena gostiju! Odlično se "ponudio" Lazarević, a nagradio ga je Teodosić sjajnim dodavanjem.

3. minut - Napokon se odbranila Crvena zvezda, ali nije to Nedović iskoristio promašivši šut. 

2. minut - Dobra kretnja Vanje Marinkovića nagrađena je poenima. Upravo je srpski reprezentativac pogodio i za tri poena i stvorio ranih 7:0 za Baskoniju.

1. minut - Prvi poeni na meču za tim Baskonije. Precizan je Kotsar. Sa druge strane, Teodosić je dva šuta za tri promašio i ovo nije dobar početak gostiju.

1. minut - Prvi napad na meču imaju gosti iz Beograda. Napao je Bolomboj Kotsara, ali nije pogodio.

PRE MEČA:

20.20 - Otkako je Ivanović preuzeo španski tim, Baskonija ima šest pobeda i samo jedan poraz!

20.10 - Pravo je vreme da za Crvenu zvezdu zaigra Rokas Gedraitis kako svi znamo da je sposoban. Litvanac je na Mali Kalemegdan stigao upravo iz Baskonije pa se "delije" nadaju da će ga dodatno motivisati bivši tim kao protivnik.

20.00 - Najbolji pojedinci Baskonije su Markus Hauard sa prosekom od 19 poena, a sledi ga Čima Moneke sa 15 koševa ubačenih po utakmici.

19.50 - Janis Sferopulos večeras neće moći računati na Šabaza Nejpira zbog problema sa povredom. Uprkos loše forme u kojoj se Amerikanac nalazi, nesumnjivo će  nedostajati timu iz Beograda.

19.45 - Trenutno stanje na tabeli Evrolige. Crvena zvezda je pala na 15. poziciju i večeras ima imperativ pobede ukoliko želi da se priključi "trci" za prvih osam mesta.

 

Standings provided by Sofascore

 

19.40 - Pogled na prelepu "Fernando Buesa" dvoranu u Španiji.

 

 

Crvena zvezda je u evidentnom padu forme i samo bi pobeda večeras mogla da povrati elan i nadu igračima, ali i navijačima koji su već počeli da "dižu ruke". 

Janis Sferopulos je pred okršaj sa "jarčevima" ukazao na kvalitet rivala kojeg sa klupe predvodi doskorašnji trener crveno-belih Duško Ivanović.

Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja je u seriji pobeda i koja ima dobar niz rezultata. Mi za početak moramo da se borimo za narednu utakmicu. Nemamo mnogo vremena zapravo tek nekoliko sati zbog duplog kola kako bi se i fizički i psihički pripremili za naredni meč - rekao je Sferopulos.

Zvezda je trenutno na učinku od četiri pobede i osam poraza i trenutno su samo Asvel i Alba lošije plasirane ekipe na tabeli Evrolige.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)
Live TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)

Predsednik Evropske inicijative za stabilnost (ESI) Gerald Knaus izjavio je da se neke članice Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, spremaju da blokiraju glasanje o pristupanju tzv. Kosova u Savet Evrope u maju. Knaus dodaje da je ovo usledilo nakon kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući lični apel predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da ne dozvoli glasanje o prijemu tzv. Kosova, kao i opredeljenost Srbije da kupi 12 francuskih aviona "Rafal". Na ovu temu u "Info jutru" govorio je politikolog Ognjen Gogić.

06.05.2024

12:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija