• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2023

23:31

Zvezda bez brejka u Vitoriji! Duškova Baskonija slomila crveno-bele nakon velike drame!

EPA

Crvena zvezda

Zvezda bez brejka u Vitoriji! Duškova Baskonija slomila crveno-bele nakon velike drame!

Podeli vest

Crveno-beli i dalje bez pobede na gostovanjima u eliti.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras od Baskonije i Duška Ivanovića sa 87:85 u meču 13. kola Evrolige nakon velike drame u finišu! Crveno-beli su tokom čitavog susreta jurili zaostatak, u jednom momentu su bili jako blizu preokreta, a u finišu su sjajnom serijom došli nadomak trijumfa. Imali su i napad za pobedu, ali nisu ga iskoristili i tako su ostali bez prve pobede na gostovanjima ove sezone.

Do sedme pobede u sezoni, "jarčeve" su predvodili Tadas Sedekerskis sa 18 i Markus Hauard sa 17, dok je Čima Moneke dodao 14. Sa druge strane, kod gostiju se istakao Rokas Gedraitis sa 24 poena, Bolomboj 14 i Teodosić 13 koševa.

Na 24 sekunde pre kraja Gedraitis je pogodio trojku za svega dva poena zaostatka (84:82), potom je Luka Mitrović faulirao Vanju Marinkovića koji je sa linije slobodnih bacanja pogodio jedno. Gedraitis je pogodio trojku za 85:85 na devet sekundi pre kraja, a Sedekerskis je sa linije penala dao oba. Napad za produžetak ili pobedu imao je Gedraitis, ali promašio je iz velike daljine i tu je bio kraj... 

Ekipa Janisa Sferopulosa sada je na skoru od četiri pobede i devet poraza, pa se nalazi na 16. mestu u elitnom evropskom takmičenju. Bio je to još jedan meč u kojem je Zvezda prespavala prvo poluvreme, vratila se u drugom delu meča, ali nije imala snage da napravi preokret, iako je u jednom momentu bila jako blizu. Španski tim je pogodio čak 17 trojki, što je na kraju i bilo presudno.

Foto: EPA

 

 

Ušla je Crvena zvezda u ovaj meč kao veliki autsajder protiv tima koji predvodi nekadašnji trener crveno-belih Duško Ivanović. Stoga, ekipa Baskonije je sjajno otvorila meč, pa je već u prvoj četvrtini na krilima Markusa Hauarda i Čima Monekea došla do velike prednosti - 26:18.

Nastavili su igrači španskog tima da terorišu odbranu Zvezde i u drugom kvartalu, a u pojedinim momentima delovalo je da Sferopulosovi izabranici ne mogu ništa da odbrane, a rivali ništa da promaše. Na kraju druge četvrtine, Zvezda je ponovo primila preko 50 poena, pa je se na pauzu otišlo sa prednošću domaćih - 52:43.

Mnogi su očekivali potop Lazića, Teodosića i drugara u trećoj četvrtini, ali onda je usledila sjajna reakcija! Predvođeni Rokasom Gedraitisom, crveno-beli su se vratili i u 28. minutu izjednačili na 62:62. Potom su usledila dva neiskorišćena napada Zvezde, pošto je prvo Gedraitis napravio grešku u koracima, a onda je Jago ispalio nerezonsku trojku. Kaznio je to Kodi Miler-Mekintajer, pa je na kraju trećeg dela Baskonija ipak imala komfornu prednost (67:62).

I kako to obično biva što se tiče Zvezde ove sezone, kada dođe nadomak preokreta, to ne ume da iskoristi. Baskonija je zaigrala nešto angažovanije i počela da lomi meč u svoju korist. Prednjačili su Rogavopulos i Mekintajer, a nakon trojke Sedekerskisa na tri i po minuta pre kraja, tim iz Vitorije otišao je na plus deset (81:71) i došao je nadomak trijumfa.

Vratio je Rokas Gedraitis nadu Zvezdi na dva minuta pre kraja trojkom za 81:74, a onda je u samom finišu isti igrač na 24 sekunde pre kraja uneo pravu dramu u meč - 84:82!

Ipak, crveno-beli su, po već opisanom scenariju, propustili priliku da slave, pa će prvi trijumf u gostima u Evroligi morati da traže na nekom drugom meču.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šokantne vesti iz Rusije! Operater dronova ubio više stotina ljudi?! Ovo nije zabeleženo u istoriji! "Više i od Zajceva..."
NEVEROVATNO

Šokantne vesti iz Rusije! Operater dronova ubio više stotina ljudi?! Ovo nije zabeleženo u istoriji! "Više i od Zajceva..."

Učinak operatera FPV dronova već premašuje performanse čuvenih snajperista iz Velikog otadžbinskog rata – jedan ruski vojnik je pomoću drona uništio više od 300 vojnika Oružanih snaga Ukrajine, dok je heroj Sovjetskog Saveza, snajperista Vasilij Zajcev, eliminisao više od 240 neprijateljskih vojnika. Ovo je za RIA Novosti izjavio instruktor Centra za specijalnu taktiku i početnu vojnu obuku „Rokot“, poznat pod nadimkom „Pinoče“.

27.05.2024

08:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija