• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. NEDELJKOVIĆ

09.12.2023

12:12

Zvezda za Ginisa! Ako padnu Lučani, pada i Real Madrid!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda za Ginisa! Ako padnu Lučani, pada i Real Madrid!

Podeli vest

Crvena zvezda je na pragu svetskog rekorda! Fudbaleri crveno-belih dočekaće danas (16.00, Arena premijum 1) lučansku Mladost u 18. kolu Superlige, i ukoliko pobede ili odigraju nerešeno, pomeriće granice po broju mečeva bez poraza na svom terenu u domaćem prvenstvu.

Godinama je taj rekord držao madridski Real, zbog niza koji je napravio od 1957. do 1965. Reč je o 121 meču, koliko ih trenutno ima i Zvezda. Srpskom šampionu za takav niz trebalo je nešto više od šest godina, pošto ga je počeo 30. aprila 2017. trijumfom nad Vojvodinom (2:0). Od tada do danas crveno-beli su na "Marakani" u šampionatu ostvarili 109 pobeda i 12 remija, uz gol-razliku 336:53.


Ipak, trener crveno-belih Barak Bahar naglašava da je važnije pobediti zbog bodova i trke za titulom nego zbog rekorda.


- Razmišljamo samo kako da pobedimo u današnjoj utakmici. Ako uspemo da oborimo rekord, uradićemo nešto značajno za Crvenu zvezdu. Predstoji nam bitan duel protiv Mladosti. Ne bih da izdvajam jednog ili dva igrača iz protivničkog tima, već se usredsredimo na kompletnu ekipu Mladosti. Neposredno pred meč imaćemo uvid u to ko će moći da igra, a ko ne - poručuje Bahar.

 

Neizvesno igra li Ivanić

Ne zna se još da li će fudbaler crveno-belih Mirko Ivanić (30) nastupiti u večitom derbiju, koji će biti 20. decembra u Humskoj, jer se još nije u potpunosti oporavio od povrede. Na gostovanju protiv Jang bojsa, 28. novembra u 5. kolu Lige šampiona, izvrnuo je skočni zglob prilikom duela i odmah nakon utakmice bilo je vidljivo da hramlje. Zatim je propustio duele protiv Napretka u Superligi i Radničkog iz Niša u Kupu, a kako stvari stoje, propustiće i Mladost, Spartak i Mančester siti. Do okršaja sa Partizanom ostale su još skoro dve nedelje, tako da postoji šansa da se dotad oporavi.

 


Pohvalio je izraelski stručnjak Aleksandra Kataija, iskusnog prvotimca, koji je sjajno odigao prethodni meč protiv Radničkog iz Niša u Kupu. S obzirom na to, očekuje se da i danas počne od prvog minuta.


- Katai je odigrao dobru utakmicu i dao je sjajan gol. Neposredno pre pogotka izvršio je pritisak na štopera protivničke ekipe, što je pokazatelj da vredno radi i da može da bude od velike pomoći timu. Taj trijumf bio je vrlo bitan za nas zbog samopouzdanja i važno je da nismo primili pogodak. Verujem da je iza nas loš period - kaže Bahar.

 

Foto: Starsportphoto

 

 


Crveno-belima sleduje odlučujući deo sezone. Što se tiče evropske scene, tu više nemaju šansu za prezimljavanje u Evropi, ali čeka ih utakmica u Beogradu protiv Mančester sitija. Međutim, najvažniji meč do kraja kalendarske godine biće večiti derbi protiv Partizana u Humskoj 20. decembra.


- Fokus nam je samo na sledećoj utakmici. Znamo da nas očekuje i duel u Ligi šampiona protiv Sitija. U ovom trenutku ne razmišljamo previše o tome, iako smo svesni koliko nam je derbi važan. Želimo da u dobroj formi dočekamo meč protiv najvećeg rivala - zaključuje Bahar.

 


Arena premijum 1                subota 16.00
CRVENA ZVEZDA - MLADOST LUČANI

1 - 1,05               X - 11,36           2 - 29,9



NAJDUŽI NIZOVI NA SVETU


1. Real Madrid - 121
(februar 1957 - mart 1965)


 Crvena zvezda - 121
(april 2017 - )


2. Crvena zvezda - 96
(avgust 1998 - avgust 2004)


3. PSV - 93
(septembar 1983 - mart 1989)


4. Nant - 92
(maj 1976 - april 1981)


5. Kobreloa - 91
(decembar 1979 - septembar 1985)


6. Spartak Trnava - 89
(mart 1968 - april 1974)


7. Torino - 88
(januar 1943 - novembar 1949)


8. Čelsi - 86
(mart 2004 - oktobar 2008)


9. Panatinaikos - 85
(april 1973 - april 1978)


10. Porto - 81
(novembar 2008 - februar 2014)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija