• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.12.2023

20:40

Zvezda dominira u ABA ligi! Tobi rešetao Split, debitovao i Gilespi

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda dominira u ABA ligi! Tobi rešetao Split, debitovao i Gilespi

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su i osmu pobedu u ABA ligi i večeras kao domaćini u Železniku razbili Split sa 89:67 u 13. kolu ABA lige.

Crveno-beli su se tako učvrstili na prvom mestu na tabeli sa 12 trijumfa i jednim porazom, druga je Cedevita Olimpija sa skorom 10-3, dok je Partizan treći sa učinkom od 9-4. 

Foto: Starsportphoto

 

Izabranici Janisa Sferopulosa opravdali su ulogu favorita i nijednog trenutka nisu dozvolili hrvatskoj ekipi da mogu do iznenađenja u Železnika. 

Fantastično veče ponovo je imao Majk Tobi sa 24 poena, Luka Mitrović je postigao 14, dok je Nemanja Nedović ubacio 11. Za crveno-bele debitovao je i novi košarkaš Fredi Gilespi, ali za 13 minuta na terenu nije uspeo da postigne poene. U ekipi Splita Šorters je postigao 17 koševa, dok je Perković ubacio 11.

Crveno-beli su od prvog minuta kontrolisali igru na terenu, posebno je raspoložen bio Majk Tobi koji u prvih deset minuta isporučio gostima 12 poena. Ipak, nisu se dali ni Splićani, koji su uspevali da održe rezultatski korak sve do završnice druge deonice (36:34), kada je domaćin ubacio u šest brzinu i "samleo" rivala. Tada su se se pored Tobija razigrali i Rokas Giedratitis i Lukas Mitrović, pa su crveno-beli napravili seriju od 11-0 i sa dvocifrenom prednošću otišli na odmor - 47:34. 

Foto: Starsportphoto

 

Zvezda je u istom ritmu nastavila drugo poluvreme, odlična odbrana zaustavila je Splićane, dok su u napadu nezaustavljivi bili Tobi i Mitrović, pa je prednost rasla i do plus 23 - 71:48.  Trener crveno-belih Janis Sferopulos obzirom na visoku prednost svog tima odlučio je da u poslednjih deset minuta šansu pruži košarkašima sa manjom minutažom, kako bi odmorio svoje najbolje igrače. Zvezda je i u takvom sastavu uspela da lako izađe na kraj sa gostima iz Splita.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15