• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.12.2023

16:00

Mrkela za Informer: Faliće nam stranci, Milojević poznaje tim

Starsportphoto

Crvena zvezda

Mrkela za Informer: Faliće nam stranci, Milojević poznaje tim

Podeli vest

Navikli smo da nam reprezentativci odlaze u sred sezone i sa priprema, ali tako je to kad hoćete kvalitetne igrače, poručuje za Informer sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.
 

Trener Vladan Milojević na zimskim pripremama neće imati na raspolaganju čak šestoricu stranaca, koji će imati obaveze sa svojim reprezentacijama. Iskusnom stručnjaku nedostajaće In Bom Hvang, Osman Bukari, Edmund Ado, Žan Filip Kraso, Naser Điga i Kings Kangva. 
Crveno-beli će se okupiti 8. januara, zatim će biti u Srbiji nedelju dana, a onda će 15. januara otputovati na Kipar, gde će boraviti do 2. februara. 

Foto: Starsportphoto

 

Zbog Azijskog kupa (od 12. januara do 10. februara) i Afričkog kupa nacija (od 13. januara do 11. februara), pomenuta šestorica fudbalera biće u svojim državnim timovima, a Milojević će morati da sačeka da se upozna sa njjihovim igračkim i ljudskim kvalitetima.
Sportski direktor srpskog šampiona Mitar Mrkela ističe da je to uobičajna situacija na koju je Zvezda naviknuta.
- Oduvek je tako, čim dođe reprezentativna pauza, znamo da ćemo ostati bez nekoliko igrača. Nije lako, ali smo navikli. Naravno da bismo voleli da imamo ceo tim na raspolaganju, ali s druge strane, kad rastete kao klub, dovodite kvalitetnije igrače i prirodno je da među njima ima reprezentativaca. Nije nam lako ni kad odlaze tokom sezone, odigraju utakmicu i umesto da odmore i oporave se, oni idu u reprezentacije. Mnogo je onih kojima je sezona u toku, a koji ipak ostaju bez važnih igrača - objašnjava Mrkela.
Procene su da će se najduže zadržati Hvang. Južna Koreja je jedan od favorita za osvajanje Azijskog kupa, koji se igra u Kataru. Čak i ako Korejci ne bi došli do kraja, već samo prošli grupu, Hvang ne bi mogao da dođe u Beograd pre kraja januara. 

Foto: Starsportphoto

 

- Ne verujem da će svi ostati do kraja, iako im želim da njihove reprezentacije doguraju što dalje. Kako vreme bude prolazilo, neki će se vraćati, možda već posle grupne faze. Imaće opet nekoliko dana da se odmore i pripreme za nastavak sezone. To je vrhunski fudbal, non stop je neko prilagođavanje. Biće Zvezda spremna za ono što je čeka - kaže Mrkela.

Trener Milojević poznaje dobar deo igračkog kadra, pošto ih je trenirao ili kad je vodio A tim ili dok je bio u omladinskoj školi. Međutim, ne poznaje nikog od stranaca koji neće ići na pripreme, ali Mrkelu ni taj podatak ne brine.

Foto: Starsportphoto

 

- Milojević dosta dobro poznaje igrački kadar. Imali smo i sastanke, pričali smo o timu i o svakom igraču pojedinačno. Ono što ne uspe na pripremama, uklopiće u hodu kad krene sezona. Igrači koji nedostaju su reprezentativci, dakle kvalitetni fudbaleri i veliki radnici i spremni su na ono što se od njih očekuje - zaključuje Mrkela. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Zvezdine pripreme bez ključnih igrača: Hvang, Điga, Bukari, Kraso...
Crvena zvezda

Zvezdine pripreme bez ključnih igrača: Hvang, Điga, Bukari, Kraso...

Zimske pripreme koje bi trebalo da počnu 8. januara biće prve u ovom mandatu na "Marakani" za trenera Valdana Milojevića i on na raspolaganju neće imati najmanje petoricu prvotimaca, koji će sa državnim timovima biti na Azijskom kupu, odnosno Afričkom kupu nacija. Kako stvari stoje, izostaće Điga, Bukari, Kraso, Hvang...

28.12.2023

10:51

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija